Reisfoto's,  Vakantiegangers,  Wonen in Mexico

De stranden van Playa del Carmen

Er wordt veel gezocht op het internet naar de kwaliteit van de stranden in Playa del Carmen, Cancun en de rest van de Riviera Maya. iedereen kent natuurlijk de afschuwelijke verhalen van vakantiegangers die tot aan hun kuiten in de hopen tinkende zeewier stonden de afgelopen maanden.

Lees hier de laatste informatie over de voorspelling voor de stranden in 2020 <<== KLIK

gelukkig is die tijd van het sargasso, zoals het zeewier genoemd wordt, zo goed als voorbij. Een beetje afhankelijk van wind en stroming spoelt er her en der nog wat aan, of is er een hoekje in een bocht waar de zee nog niet zijn oorspronkelijke azuur blauwe kleur heeft.

Tot maart/april 2020 en dan begint het weer, met het hoogtepunt in de maanden juni-juli-augustus en september.

Ik heb de afgelopen dagen langs het strand gelopen, en heb gefilmd. Zo heb jij een update van de kwaliteit van de stranden hier in Playa del Carmen.

Ben ik langs jouw resort gelopen? Bekijk het hier!

Publieke strand bij Parque de Los Fundadores en de ferry naar Cozumel

Mijn strandwandeling naar Punta Esmeralda langs Paradisus resort Playa del Carmen

En als je nog verder loopt richting Turtle Beach is het water weer prachtig blauw en de stranden zo goed als schoon.
Wel spoelt er veel zand weg, dus het eerste stuk van het water kan wat bruin en ondoorzichtig zijn door het vele zand.

Mahekal Beach Resort Centro Playa del Carmen

Hilton All Inclusive Adults Only Playa del Carmen

Panama Jack Playa del Carmen

Ik ben nog niet met de camera over de stranden van Playacar gelopen. Maar ik kom er dagelijks en het is er helemaal schoon. Alleen in het uiterste puntje, bij de rotsen, waar het grote Xcaret park begint, daar ligt wel zeewier, vers ook. Maar zoals ik al zei: het seizoen is voorbij en de komende maanden kunnen we weer even genieten van de prachtige witte zandstranden hier in Playa del Carmen.

 

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties

 • Jeanette

  Eigenlijk heeft alles wat aan de Caribische zee ligt last van Sargasso. Vanaf Brazilië tot in Amerika toe. Het is inderdaad erg afhankelijk van stroming en temperatuur van het water. Ik ben tijdens de ergste Sargasso periode 1x op Cozumel geweest, en als het hotel aan de kant ligt van Cozumel die uitkijkt over het vaste land van Mexico zou het wel eens mee kunnen vallen. Maar aan de andere kant, de open zeekant zal het ook vol zeewier liggen. De kant van Cozumel die uitkijkt op het vaste land van Mexico is niet de beste kant qua strand, als je die kustlijn volgt, in de richting van Cancun zeg maar, dan zou net voorbij de bocht ook nog wel een stuk moeten zijn wat rhet niet aanspoelt, omdat dat weg van de stroming ligt. Er zijn websites die de stroming van Sargasso voorspellen aan de hand van voorgaande jaren en satellietbeelden. U zou eens op 1 van deze websites kunnen kijken hoe Cozumel er bij ligt in d periode dat u op vakantie wilt.

 • Carla de Wolff

  Hallo Jeanette,
  Deze zomer willen wij naar Yucatan en eindigen met een paar dagen strand. Maar gezien het zeewier twijfelen we nog.
  We lazen dat eiland Cozumel er minder/weinig? last van heeft ivm de stromingen in zee.
  Klopt dit?

error: Sorry!