Filipijnen

Handige weetjes over het leven in de Filipijnen

Toen ik net aankwam in de Filipijnen en de eerste cultuurschok verwerkt had ontdekte ik dat het land naast heel veel dialecten ook eigen gebruik had van de Engelse taal. En van termen die van grote invloed waren op het leven in de Filipijnen. ADVERTISEMENT

Van die typische woorden die in het dagelijks gebruik heel veel voorkomen en wat best handig is om te weten als je naar de Filipijnen gaat. En hoewel de voertaal in het land voor officiële doeleinden Engels is, wordt er meer en meer Tagalog en Visayas gesproken. Daarnaast zijn er allerlei dialecten en streektalen die soms communicatie tot een hilarisch moment maken.

Ik maakte toen een serie videos waarin ik heel kort, in een paar seconden uitlegde wat sommige termen betekenden zodat mensen die naar de Filipijnen kwamen of er waren en eht niet begrepen konden leren wat het was waar ze mee geconfronteerd werden.

Wat is Habagat?

Een woord wat je heel veel hoort in de Filipijnen als het gaat om het weer. Maar wat is Habagat? En hoe belangrijk is het om te weten wat dit woord betekent?

Wat is 3in1 (three in One)

Je kunt het in elke sarisariwinkeltjhe kopen en de Filipijnen leven er op. Waar wat koop je als je vraagt om een 3 in 1, a three in one?

Wat is een Flash Flood?

Het komt opzetten uit het niets en het verdwijnt met een uurtje of wat, en het is vreselijk lastig. Soms ontregelt het een heel dorp, zoals in deze video te zien is.  En het is belangrijk om te weten of het op het gebied waar jij gaat wonen van toepassing is.

Maar wat is een Flash Flood nu precies?

Wat is een Long Neck?

Mannen gebruiken deze term vaak, maar soms ook wel vrouwen, en als je gevraagd wordt een long neck mee te nemen dan kun je maar beter met eht geode aankomen, anders is het misschien iets minder gezellig die avond.

Wat is Ukay Ukay?

Misscchien vraagt jouw vriendin wel of je zin hebt om even langs de Ukay Ukay te gaan. Je vraagt je dan misschien af waar je mee instemt. Toch kan het best een handige plek zijn. Er zijn verschillende saoorten en ik kwam er best vaak eerlijk gezegd. Vooral als er een 1 met goede kwaliteit was.

Wat is Balut?

Misschien vraagt de familie of je vriendin wel of je zin hebt in balut. Heb jij een sterke maag? Weet jij wat Balut precies is? Misschien heb je verhalen gehoord. Maar ik leg je precies uit wat balut is en welke balut het beste is. Ik ben benieuwd hoe je er na mijn uitleg over denkt?! Ga naar: Wat is Balut (met foto’s))

Wat is Lechon?

Deze weet je misschien wel, maar weet je ook precies wat het is? Ik leg het uit. In de tweede video leg ik uit wat het beste deel van de Lechon is.
En als je hier klikt kun je zien hoe zoiets werkt………..zo’n Lechon, en geloof me dat is een vak apart.

En hoe het verdeelt zou kunnen worden zie je hier. Maar dat is als je het per kilo koopt, op feesten doe je dat zelf.

Het beste deel van een Lechon is…….enne…..neem jij een long neck mee? Dat is lekkerder bij lechon dan een 3 in 1.

Wil jij meer dingen weten over de Filipijnen?

Ga dan naar de volgende pagina……..daar leg ik nog meer uit over culturele woorden en belangrijke begrippen die jou in de Filipijnen laten leven als een pro!Ik deel met jou over de man met de dode kip die je op sommige dage ziet, over Lechon, over merkkleding in de Filipijnen.

Pagina's: 1 2

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Haar eerste land was de Filipijnen. Ze woonde er ruim 3 jaar. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren. Momenteel woont ze in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.