dating, filipijnen, financieel tips, geldvragen, Filipijnse vriendin
Filipijnen

Dating tips als je in de Filipijnen date

Date jij een Filipijnse, online met het plan elkaar ooit te ontmoeten? Of heb je haar al ontmoet op vakantie en droom je van een echte relatie met haar in de Filipijnen? Je bent niet de enige. Heel veel mannen zoeken hun geluk bij een Aziatische vrouw.

Er is een hele groep mannen die de Nederlandse vrouwen wel zat zijn met hun geëmancipeerde gedoe, of gewoon omdat ze geen aansluiting vinden bij Nederlandse vrouwen. Die zoeken allemaal hun nieuwe liefde in een land ver weg. Vaak begint dat met online daten.

Er zijn heel veel redenen waarom mannen denken dat ze de ware liefde in een Aziatisch land, zoals bijvoorbeeld de Filipijnen kunnen vinden:

 • de vrouwen zijn mooier en sensueler
 • de vrouwen zijn gewilliger
 • de vrouwen weten hun rol nog binnen het gezin
 • de vrouwen kleden en verzorgen zich beter
 • de vrouwen zijn dankbaarder

en jij kunt vast nog wel meer redenen opnoemen waarom jij een vrouw uit de Filipijnen wilt. Die hoor ik dan graag in de reacties, ik ben altijd nieuwsgierig naar beweegredenen van mensen, daarom praat tik ook zoveel met mensen die ik tegenkom.

Ik ga over al deze redenen iets schrijven. Lees je verder?

daten filipijnen, vrouwen, vriendin, kleding, verzorging

De vrouwen zijn mooier en sensueler

Dat ben ik met je eens, er zijn prachtige Aziatische vrouwen, maar ook in de Filipijnen slaat obesitas toe en worden de vrouwen dikker en dikker. Daarbij hebben heel veel Filipijnen een erg slecht gebit. Dat is natuurlijk op te lossen, maar hou er rekening mee dat afgezien van een paar (wellicht nep) voortanden, je vriendin heel veel uren bij de tandarts nodig heeft.

Sensueler, ja, maar daardoor ook beter in bed? Nee. De meeste Filipijnse vrouwen zijn preuts, hebben geen andere ervaring in bed dan missionaris houding en ff vlug. Ze hebben weinig kennis van anatomie en weten dat wat ze weten van porno kijken. Hebben ze wel veel ervaring, dan hebben ze die ergens op gedaan. Ik laat het aan jouw fantasie over waar dat dan is.

woman, women, retirement, emigration, Philippines, third world, abroad, expat, immigration, female,

De vrouwen zijn gewilliger

Dat is waar, ene Filipijnse vrouw heeft een wil om te behagen. Alhoewel dat de laatste jaren wat afneemt en ook de Filipijnse vrouw via het internet leert dat het anders kan en dat haar positie niet meer alleen de kinderen en de keuken is, zijn ze, als ze echt van je houden heel inschikkelijk en willen ze graag goed voor je zorgen.

Zijn ze ook inschikkelijk in bed? Een Filipijnse zegt zelden nee, maar bedoelt, ook als ze “ja” zegt, vaak nee. Je merkt aan de passieve lichaamstaal of jouw partner het wel of niet leuk vind wat je doet in bed en of ze zich onbehagelijk voelt. Ze zal heel veel toestaan op het gebied van seks, maar je moet je afvragen of dat haar wil om te behagen is of omdat ze het echt leuk vindt of prettig vindt wat je doet.

ancestral house, Philippines, Siquijor, Heritage, buildings, old houses

De vrouwen weten hun rol binnen het gezin

Dat klopt, emancipatie is wel een ding in de Filipijnen maar niet zo als in Nederland. De vrouwen weten wat ze willen en werken graag, maar enige carrière drang lijkt niet breed aanwezig. je vriendin zal het heel prettig vinden als hij haar verzorgt in financieel opzicht en beslissingen neemt of opdrachten geeft.

Toch is het niet zo dat elke Filipijnse vrouw een huisvrouw is die jouw je slipper nadraagt en in de zorgvol vervalt. Ze heeft een mening over hoe haar bestaan eruit dient te zien. En als de realiteit afwijkt van haar mening kan e behoorlijk mokken en dwars doen tot je ingeeft of totdat zij het onderwerp vergeet.

menselijke maat, compassie, armoede Nederland, emigratie

De vrouwen kleden en verzorgen zich beter

Ja en nee, net als in Nederland zijn er ook in de Filipijnen slonzen. Net als in Nederland zijn er verschillende types vrouwen, maar in de Filipijnen is verzorging vaak nog een kwestie van geld en niet van willen of niet willen. In de armere gebieden is de standaard van uitstraling duidelijk lager dan in de rijkere gebieden zoals de subdivisions in de grote steden.

Je hebt, zeker op het platteland vrouwen die er hun hand niet voor omdraaien om en een pyjamabroek zonder BH naar de winkel te sloffen om brood te halen. Maar als er een feestje is, of als ze met jou uitgaan, dan zullen zich piekfijn kleden, hun haar doen en make-up opdoen. Het verschilt dus een beetje of je een vrouw date in de stad of op het platteland. Als ze gewend is om zich bij de dorpspomp te wassen omdat dat de enigste plek met stromend water is, dan zal ze wat losser zijn in haar kleding. En natuurlijk speelt geld ook een rol, als ze geen geld heeft om nieuwe kleding te kopen en constant in Ukay Ukay shopt ziet ze er anders uit dan wanneer ze in SM Mall kan shoppen. (lees: About the Philippines: What is Ukay Ukay)

Daarbij heeft vaak het eenzijdig dieet vol suikers een nare uitwerking op de huid van de Filipijnse, ze heeft veel pukkels en littekens in haar gezicht door ontstekingen. Het haar is droog en futloos door gebrek aan geld voor verzorgingsproducten of een regelmatige knipbeurt.

Filipijnse vriendin, daten, geld, filipijnen, liefde

De vrouwen zijn dankbaarder

Wat ik al schreef, een Filipijnse vrouw heeft een beeld hoe haar leven eruit dient te zien en welke rol haar partner daarin vervult. Als jij aan dat beeld voldoet zal ze heel dankbaar zijn. Wijk je daarvan af dan zal ze drama maken.

Maar over het algemeen zijn de Filipijnse vrouwen nog erg blij met simpele dingen en hoeven cadeaus niet in de euro’s te lopen, een maaltijd bij Jollibee is al een feest, zeg maar. Dus stel je voor dat je een tas voor haar koopt of haar sjiek mee uit eten neemt. Daar geniet ze van, net zoals elke vrouw op de wereld doet die niet stront verwend is.

Filipijnse vriendin, daten, Filipijnen, relatie, liefde

De Filipijnse vrouw is niet stil blijven staan in haar ontwikkeling

Door toegang tot het internet is ook de wereld van de Filipijnse single vrouw verandert. Opeens liggen niet langer de mannen uit haar Barangay aan haar voeten, maar de wereld. En met die wereld komt ook een verlangen naar meer, beter en mooier.

De laatste jaren is de mentaliteit van de Filipijnen erg verandert. Helaas denken veel mannen op de Nederlandse Filipijnen fora nog steeds dat het land in de jaren 60-70 is blijven hangen qua mentaliteit. Dat is niet zo. Je zult verbaasd staan over de veranderingen in hebberigheid en jaloezie. Emoties die voorheen toch redelijk bedekt bleven onder culturele normen en waarden.

huis, huren, kopen, filipijnen,

Een paar feiten over de Filipijnen en vrouwen in de Filipijnen

 • De Filipijnen kent 1 van de hoogste tienerzwangerschappen in de wereld, de meeste vrouwen hebben op hun 18 al 1 of meer kinderen die al dan niet bij hun wonen of bij familie.
  Veel Filipijnen hebben door hoog suikergebruik een heel slecht gebit, valse tanden, vooral voortanden zijn heel normaal
 • De Filipijnen behoort tot 1 van de landen met het hoogst aantal mensen (dus ook vrouwen) met obesitas
 • De Filipijnse gezinsstructuur kent diverse rollen voor de toekomst voor de kinderen, zo kan het zomaar zijn dat jouw vriendin een “dedicated child” is wat voorbestemd is voor de ouders te zorgen in haar toekomst.
 • De Filipijnen leeft van Overseas Workers, zij maken het grootst aandeel in het bruto nationaal product van de Filipijnen uit, een alternatief voor Overseas Worker worden is een buitenlandse man trouwen
 • De Filipijnse vrouwen hebben hun aandacht de laatste jaren verschoven naar Koreaanse mannen en Chinese handelaren. De Amerikaan en de Westerse man zijn minder intrek om verschillende redenen. (lees: The shifting Interest of Filipinas dating Foreigners)
 • De Filipijnse vrouw vindt Filipijnse mannen lui en onbetrouwbaar, maar dat is een kortzichtige gedachte, want daarmee hechten ze een waardeoordeel aan mannen uit andere landen die vaak niet correct is.
 • De Filipijnse cultuur vindt dat dik zijn een teken van een goed leven is, zonder armoede en honger.
 • In de Filipijnen zijn geslachtsziektes een veel voorkomend iets, als je je laat testen in een ziekenhuis is niemand verbaasd en het gebruik van voorbehoedsmiddelen is of te duur of redelijk taboe, condooms en de pil zijn verboden door de kerk en een kind is een cadeautje van God. (lees: What to do when you get een STD in Puerto Galera)

  Emigratieplannen? Koop de Handleiding voor Emigratie

Financial dating tips voor de Filipijnen

helaas kennen we allemaal wel iemand die bedrogen is door zijn online date of in het echt bedrogen uitkwam na aankomst in de Filipijnen. In de volgende video vertel ik waar je op moet letten als je online date of als je vriendin om geld vraagt en waarom dat een rode vlag in je relatie kan zijn.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.