Filipijnen

Dating tips als je in de Filipijnen date

Date jij een Filipijnse, online met het plan elkaar ooit te ontmoeten? Of heb je haar al ontmoet op vakantie en droom je van een echte relatie met haar in de Filipijnen? Je bent niet de enige. Heel veel mannen zoeken hun geluk bij een Aziatische vrouw.

Er is een hele groep mannen die de Nederlandse vrouwen wel zat zijn met hun geëmancipeerde gedoe, of gewoon omdat ze geen aansluiting vinden bij Nederlandse vrouwen. Die zoeken allemaal hun nieuwe liefde in een land ver weg. Vaak begint dat met online daten.

Er zijn heel veel redenen waarom mannen denken dat ze de ware liefde in een Aziatisch land, zoals bijvoorbeeld de Filipijnen kunnen vinden:

 • de vrouwen zijn mooier en sensueler
 • de vrouwen zijn gewilliger
 • de vrouwen weten hun rol nog binnen het gezin
 • de vrouwen kleden en verzorgen zich beter
 • de vrouwen zijn dankbaarder

en jij kunt vast nog wel meer redenen opnoemen waarom jij een vrouw uit de Filipijnen wilt.

Ik ga over de meest voorkomende redenen iets schrijven. Lees je verder?

daten filipijnen, vrouwen, vriendin, kleding, verzorging

De vrouwen zijn mooier en sensueler

Dat ben ik met je eens, er zijn prachtige Aziatische vrouwen, maar ook in de Filipijnen slaat obesitas toe en worden de vrouwen dikker en dikker. Daarbij hebben heel veel Filipijnen een erg slecht gebit. Dat is natuurlijk op te lossen, maar hou er rekening mee dat afgezien van een paar (wellicht nep) voortanden, je vriendin heel veel uren bij de tandarts nodig heeft.

Sensueler, ja, maar daardoor ook beter in bed? Nee. De meeste Filipijnse vrouwen zijn preuts, en hebben geen andere ervaring in bed dan missionaris houding en ff vlug. Ze hebben weinig kennis van anatomie en weten dat wat ze weten van porno kijken. Hebben ze wel veel ervaring, dan hebben ze die ergens op gedaan. Ik laat het aan jouw fantasie over waar dat dan is.

woman, women, retirement, emigration, Philippines, third world, abroad, expat, immigration, female,

Lees ook: Ik date een Filipijnse Ladyboy

De vrouwen zijn gewilliger

Dat is waar, ene Filipijnse vrouw heeft een wil om te behagen. Alhoewel dat de laatste jaren wat afneemt en ook de Filipijnse vrouw via het internet leert dat het anders kan en dat haar positie niet meer alleen de kinderen en de keuken is, zijn ze, als ze echt van je houden heel inschikkelijk en willen ze graag goed voor je zorgen.

Zijn ze ook inschikkelijk in bed? Een Filipijnse zegt zelden nee, maar bedoelt, ook als ze “ja” zegt, vaak nee. Je merkt aan de passieve lichaamstaal of jouw partner het wel of niet leuk vind wat je doet in bed en of ze zich onbehagelijk voelt. Ze zal heel veel toestaan op het gebied van seks, maar je moet je afvragen of dat haar wil om te behagen is of omdat ze het echt leuk vindt of prettig vindt wat je doet.

ancestral house, Philippines, Siquijor, Heritage, buildings, old houses

De vrouwen weten hun rol binnen het gezin

Dat klopt, emancipatie is wel een ding in de Filipijnen maar niet zo als in Nederland. De vrouwen weten wat ze willen en werken graag, maar enige carrière drang lijkt niet breed aanwezig. Je vriendin zal het heel prettig vinden als hij haar verzorgt in financieel opzicht en beslissingen neemt of opdrachten geeft, en dan kan zij lekker koken, de was doen en met je winkelen.

Toch is het niet zo dat elke Filipijnse vrouw een huisvrouw is die jouw je slipper nadraagt en in de zorgvol vervalt. Ze heeft een mening over hoe haar bestaan eruit dient te zien. En als de realiteit afwijkt van haar mening kan ze behoorlijk mokken en dwars doen tot je ingeeft of totdat zij het onderwerp vergeet. Het beroemde “tampu” heeft al menig man tot wanhoopo gedreven.

menselijke maat, compassie, armoede Nederland, emigratie

De vrouwen kleden en verzorgen zich beter

Ja en nee, net als in Nederland zijn er ook in de Filipijnen slonzen. Net als in Nederland zijn er verschillende types vrouwen, maar in de Filipijnen is verzorging vaak nog een kwestie van geld en niet van willen of niet willen. In de armere gebieden is de standaard van uitstraling duidelijk lager dan in de rijkere gebieden zoals de subdivisions in de grote steden.

Je hebt, zeker op het platteland vrouwen die er hun hand niet voor omdraaien om en een pyjamabroek zonder BH naar de winkel te sloffen om brood te halen. Maar als er een feestje is, of als ze met jou uitgaan, dan zullen zich piekfijn kleden, hun haar doen en make-up opdoen. Het verschilt dus een beetje of je een vrouw date in de stad of op het platteland. Als ze gewend is om zich bij de dorpspomp te wassen omdat dat de enigste plek met stromend water is, dan zal ze wat losser zijn in haar kleding. En natuurlijk speelt geld ook een rol, als ze geen geld heeft om nieuwe kleding te kopen en constant in Ukay Ukay shopt ziet ze er anders uit dan wanneer ze in SM Mall kan shoppen.

Daarbij heeft vaak het eenzijdig dieet vol suikers een nare uitwerking op de huid van de Filipijnse, ze heeft veel pukkels en littekens in haar gezicht door ontstekingen. Het haar is droog en futloos door gebrek aan geld voor verzorgingsproducten of een regelmatige knipbeurt.

En heelaas maar waar: veel Filipijnse vrouwen ontwikkelen een buikje, ze ehbben vaak op jongere leeftijd (16-18 jaar) al een kind gebaard en dat toont.

Filipijnse vriendin, daten, geld, filipijnen, liefde

De vrouwen zijn dankbaarder

Wat ik al schreef, een Filipijnse vrouw heeft een beeld hoe haar leven eruit dient te zien en welke rol haar partner daarin vervult. Als jij aan dat beeld voldoet zal ze heel dankbaar zijn. Wijk je daarvan af dan zal ze drama maken.

Maar over het algemeen zijn de Filipijnse vrouwen nog erg blij met simpele dingen en hoeven cadeaus niet in de euro’s te lopen, een maaltijd bij Jollibee is al een feest, zeg maar. Dus stel je voor dat je een tas voor haar koopt of haar sjiek mee uit eten neemt. Daar geniet ze van, net zoals elke vrouw op de wereld doet die niet stront verwend is.

Filipijnse vriendin, daten, Filipijnen, relatie, liefde

De Filipijnse vrouw is niet stil blijven staan in haar ontwikkeling

Door toegang tot het internet is ook de wereld van de Filipijnse single vrouw verandert. Opeens liggen niet langer de mannen uit haar Barangay aan haar voeten, maar de wereld. En met die wereld komt ook een verlangen naar meer, beter en mooier.

De laatste jaren is de mentaliteit van de Filipijnen erg verandert. Helaas denken veel mannen op de Nederlandse Filipijnen fora nog steeds dat het land in de jaren 60-70 is blijven hangen qua mentaliteit. Dat is niet zo. Je zult verbaasd staan over de veranderingen in hebberigheid en jaloezie. Emoties die voorheen toch redelijk bedekt bleven onder culturele normen en waarden.

huis, huren, kopen, filipijnen,

Een paar feiten over de Filipijnen en vrouwen in de Filipijnen

 • De Filipijnen kent 1 van de hoogste tienerzwangerschappen in de wereld, de meeste vrouwen hebben op hun 18 al 1 of meer kinderen die al dan niet bij hun wonen of bij familie.
  Veel Filipijnen hebben door hoog suikergebruik een heel slecht gebit, valse tanden, vooral voortanden zijn heel normaal
 • De Filipijnen behoort tot 1 van de landen met het hoogst aantal mensen (dus ook vrouwen) met obesitas
 • De Filipijnse gezinsstructuur kent diverse rollen voor de toekomst voor de kinderen, zo kan het zomaar zijn dat jouw vriendin een “dedicated child” is wat voorbestemd is voor de ouders te zorgen in haar toekomst.
 • De Filipijnse economie drijft op Overseas Workers, zij maken het grootst aandeel in het bruto nationaal product van de Filipijnen uit, een alternatief voor Overseas Worker worden is een buitenlandse man trouwen
 • De Filipijnse vrouwen hebben hun aandacht de laatste jaren verschoven naar Koreaanse mannen en Chinese handelaren. De Amerikaan en de Westerse man zijn minder intrek om verschillende redenen.
 • De Filipijnse vrouw vindt Filipijnse mannen lui en onbetrouwbaar, maar dat is een kortzichtige gedachte, want daarmee hangen ze een waardeoordeel aan mannen uit andere landen wat vaak niet correct is. Ook Westerse en vooral Amerikaanse mannen kunnen lui zijn en vaak dronken en onbetrouwbaar. En dan gaat hun humeur na een paar jaar samenwonen drastisch omlaag
 • De Filipijnse cultuur vindt dat dik zijn een teken van een goed leven is, zonder armoede en honger.
 • Jaloezie is een ding. Je vriendin zal in je telefoon willen kijken, je Facebook wachtwoord willen en als je alleen maar vriendelijk doet tegen de cassiere zal ze je daarom behoorlijk negeren of juist aanvallen vanuit een mokkig standpunt. Ze ziet overal rivalen en mogelijkheden tot ontrouw van jou. Soms zo erg dat mannen afhaken, en hun ooit zo lieve toegewijde Filipina inruilen voor een andere.
 • In de Filipijnen zijn geslachtsziektes een veel voorkomend iets, als je je laat testen in een ziekenhuis is niemand verbaasd. H
 • et gebruik van voorbehoedsmiddelen is of te duur of redelijk taboe, condooms en de pil zijn verboden door de kerk en een kind is een cadeautje van God.

Wil jij praten over je Filipijnse vriend of vriendin en de liefde die jullie hebben gevonden?

Wil jij een gesprek over de liefde in de Filipijnen en over je vriendin of vriend? Omdat je zeker wilt weten dat de liefde echt is, of omdat je twijfelt, of omdat het te mooi klinkt om waar te zijn, of omdat je van plan bent al je schepen achter je te verbranden en naar de Filipijnen af te reizen voor de liefde? Boek dan een afspraak in met mij.

Ook ik vond de liefde in de Filipijnen en weet als geen ander hoe het is om te daten in een cultuur waar het heel normaal is om je sociale en economische status te verbeteren door middel van een relatie. En waar het moeilijk is om te ontdekken of de liefde oprecht is.

Een eerlijk gesprek, gelardeerd met mijn persoonlijke ervaringen ter lering en vermaak, zonder de vaak Nederlandse vooroordelen over internetliefde.

 

Date jij een Ladyboy?

*artikel oorspronkelijk gepubliceerd op 18 april 2021, bijgewerkt en herschreven op 2 oktober 2023

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties

 • Jeanette

  Dag Tom, dank je wel voor je reactie. Vragen staat altijd vrij. In de Filipijnen wordt heel anders gedacht over sexualiteit dan in Europa. Dat staat vast. Ik had meerdere mensen uit de LGTBQ community onder mijn vrienden gedurende mijn vierjarig verblijf in de Filipijnen. En een relatie is een relatie, ongeacht een persoon zijn geaardheid.

  Ik sta zeker open voor je vragen. Je hebt de keuze uit email vragen of een gesprek, en je kunt beiden vinden in de Emigratie Winkel onder “Advies”

  Ik kijk uit naar je bericht!

 • Tom

  Een vraagje, sta je ook open voor vragen van lgtbq personen? En Vlamingen? Ik heb namelijk vorig jaar een vriend leren kennen in de Filipijnen waarmee het echt wel goed klikt en zou misschien wel gebruik willen maken van je ervaringen.

error: Sorry!