Filipijnen,  Reisfoto's

Foto’s kijken, Samar en Leyte in de Filipijnen

Samar en Leyte, twee gebieden waar niet veel mensen op vakantie naar toe gaan. Simpelweg omdat er niet heel veel (luxe) hotels staan. Maar er zijn wel hotels, en het gebied is prachtig. Je ziet dan de Filipijnen zoals de Filipijnen echt zijn.

De gebieden zijn arm, worden vaak getroffen door orkanen en de mensen zijn gehard door tegenslag en rampen. Maar het zijn prachtige gebieden, de natuur en geschiedenis is soms overweldigend mooi. De architectuur is anders, soms heel oud, en de leefgewoontes van de mensen zijn ook anders dan in andere gebieden.

Het zijn unieke delen van de Filipijnen, met elkaar verbonden door een majestueuze brug aangelegd door voormalig president Marcos. De Pan Filipino Highway loopt door het gebied en er zijn heel veel vulkanen en vulkanisch gebergte.

Dat alles geeft het gebied een eigen dynamiek. En een eigen identiteit. Als je van reizen houdt buiten de gebaande paden en ook eens. wat anders wilt zien dan het file varen in het overvolle Palawan, of het eindeloze strandgedoe op Boracay of Bohol, ga dan eens deze kant van de Filipijnen bekijken. Je kunt genieten van cultuur en natuur, van watervallen en koele bosmeren.

Ik nam een aantal foto’s in het gebied op mijn rondreis met de motor. En ik heb de 12 mooiste uitgezocht, ze gaan over de mensen en de natuur. En ik hoop dat je er van geniet. Dit is een kant van de Filipijnen die vaak verborgen blijft voor het buitenlands toerisme, en eigenlijk is dat best een beetje jammer.

Als je op de foto klikt vergroot hij zodat je hem beter kunt bekijken. En wil je meer van mijn prachtige reisfoto’s zien? Klik dan op de rubriek “reisfoto’s” in de menubalk van de website.
Je vindt daar ook handige tips om zelf ook prachtige vakantiefoto’s te maken.

Meer foto’s van de Filipijnen bekijken?

Foto’s Kijken: Mensen in de Filipijnen

Ooit vond ik mensen een storend element in mijn foto's. Ik deed van alles om maar geen mensen te fotograferen ...
Siquijor Eiland fotos

De mooiste foto’s van de Filipijnen: Siquijor

Gedurende mijn 4 jarig verblijf in de Filipijnen woonde ik graag op het eiland Siquijor, Vooral voordat de Chinese investeerders ...
onbekende stranden Filipijnen

De mooiste stranden in de Filipijnen

Hoewel onze aarde prachtige plekken kent, is de natuur in de Filipijnen toch wel onovertroffen. Vooral als je een plek ...
reisfotos Filipijnen

Mijn mooiste foto’s van de Filipijnen: Mindoro

Plaatjes kijken is altijd leuk. En veel foto's van de Filipijnen op het internet zijnd ie standaard foto's die iedereen ...

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!