Werken & Reizen

Hoe kan ik online geld verdienen?

Het zijn krappe tijden momenteel, en of je nu rond kunt komen of niet, bijna niemand is vies van wat extra inkomen. In dit artikel geef ik je de meest populaire manieren van online geld verdienen.

Of je nu genoeg online geld wilt verdienen om te gaan reizen, of gewoon een extra inkomen wilt om de maandlasten te betalen, afhankelijk van hoe groot je de volgende ideeen aanpakt kun je beiden bereiken.
Let wel op: Ik zeg niet dat het makkelijk geld verdienen is en snel.

Veel mensen zoeken naar makkelijke en snelle manieren om online geld te verdienen end ie mensen maken zichzelf heel kwetsbaar voor scams, er zijn namelijk geen makkelijke manieren om snel geld te verdienen online. Alles kost tijd, en soms kost het zelfs een beetje geld om te starten.

Ik geef jou hier een paar tips die geen geld kosten of maar heel weinig, en waarmee je redelijk snel resultaat kunt zien. En mijn tips zijn gratis. Dus geen scam. Sterker nog, enkele van de tips die je leest zijn mijn eigen werk en dus mijn inkomen en dan weet je gelijk waar ik mijn levensstijl van betaal. (lees ook: Waar betaal ik het allemaal van?)

Hier zijn de meest populaire manieren om online geld te verdienen

  • Freelancer worden: biedt jouw expertise en/of services aan op het internet en bepaal zelf je uurtarief en verdien meer dan bij een werkgever. je kunt dit doen via platforms zoals Upwork en Fiverr. Een paar ideeën wat voor werk er op die websites aangeboden wordt: schrijver, vertaler, het uittypen van documenten en manuscripten, data entry, grafisch ontwerp, programmering, personal assistent, boekhouden enz.
  • Online verkopen van producten (drop shipper): verkoop producten op platformen als Amazon, Etsy, Marktplaats of Ebay. je kunt fysieke producten verkopen of e-boeken en trainingen die je zelf maakt. Als ej dat laatste doet dan heb je er, als de producten eenmaal online staan bijna geen omkijken meer naar en heb je een redelijk passief inkomen. Je kunt ook ook producten goedkoop opkopen en duurder verkopen.
  • Affiliate marketing: verkoop en promoot producten van andere mensen en ontvang een commissie voor elke verkoop, dit kun je bijvoorbeeld doen via Amazon of bijvoorbeeld Bol, deze manier van geld verdienen is vooral goed voor mensen die grote groepen volgers hebben op sociale media of een eigen website hebben
  • Online lesgeven: Deel je kennis van bijvoorbeeld een taal of een beroep door online les te geven. Dit kan via platforms als Chegg en TutorMe.
  • Content creator worden: maak en verdien geld met videos, blog posts, of sociale media posts door middel van advertenties, sponsoring, en affiliate marketing.
  • Online surveys: Neem deel aan marktonderzoek door enquetes in te vullen, of webshops te bezoeken als mystery shopper, je wordt betaald voor je tijd. En soms mag je de aankoop houden die je dan vergoed krijgt. Dit zal niet gelijk een mega inkomen worden, maar het kan wel een leuke aanvulling zijn op je bestaande budget of als je meerdere inkomstenbronnen wilt hebben zoals ik heb bijvoorbeeld.
  • Beantwoordt vragen voor geld: je kunt op websites vragen stellen aan een professional die dan tegen betaling deze vraag beantwoord. Als jij een specialisme hebt of een beroep waar mensen vragen over kunnen stellen, denk bijvoorbeeld aan vragen als: hoe repareer ik een lekkage, waar komt die “toenk” vandaan on mijn auto, hoeveel steken breiwerk zet ik op voor een trui maar 34, wat is de waarde van een postzegel uit het jaar 1900 uit Engeland, wat is het beste terrarium voor min waterschildpad,…….ik noem er maar een paar, je krijgt per antwoord betaald en deelt ook vaak in de advertentieopbrengsten van zo’n website. Op een kleinere schaal, als bijverdienste kun je tegen betaling vragen beantwoorden die meer algemeen zijn op een platform als Quora.

Wil jij nog meer ideeën om online geld te verdienen of extra inkomsten te krijgen?

Dee boeken zijn wellicht iets voor jou, je krijg dat nog veel meer ideeen voor online werk en tips om geld of bezit wat je al hebt te vergroten

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.