Emigreren

Emigreren met een Strafblad

Als jij een strafblad hebt en wilt emigreren heb je het moeilijker dan wanneer je geen strafblad hebt. Het vergrijp waarvoor je veroordeelt bent zal in meer of mindere mate invloed hebben op je toelating tot het land.

Binnen Europa levert een strafblad doorgaans geen probleem op omdat je het recht van vrije vestiging hebt en zelfs als je een vaste verblijfsvergunning voor een land aanvraagt nadat je er 5 jaar hebt gewoond en gewerkt mag men niet naar andere documenten vragen dan een ID, een bewijs van woonadres en bewijs van inkomen/werk

Dat geldt ook voor de inschrijfplicht die je hebt als je langer dan drie maanden in een land bent.

Het melden van een strafblad begint als je buiten de Europese Unie en daarmee de verdragslanden voor vrije vestiging wilt gaan wonen

Je strafblad en je visum

Heb jij voor je emigratie naar je nieuwe woonland een visum nodig dan zul je op het aanvraagformulier voor de visum of verblijfsvergunning de vraag vinden of je een veroordeling/strafblad hebt. Vul dit gedeelte altijd naar waarheid in.

Meer lezen over een strafblad en Emigratie, of een paspoort aantekening en emigreren?

koop dan het info blad Emigreren met een Strafblad of Paspoort Signalering

Na betaling ontvang je via email een download link voor een kleurrijk en informatief info blad. Je kunt dan direct verder lezen, inclusief een lijst met webadressen.

De info bladen op de website Leaving Holland werken als een soort Paywall. Veel websites gebruiken een paywall om mensen te laten betalen voor meer uitgebreide specialistische informatie. Vaak door middel van een abonnement. Op Leaving Holland is het slechts een eenmalig bijdrage en geen abonnement.

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.