Dagboek,  Vluchten voor Schulden

Ik vluchtte voor mijn Schulden

In 2005 vluchtte ik uit Nederland voor mijn schulden. Ik trok het niet langer. De hardheid van de instanties die me zouden kunnen helpen maar geen gehoor gaven en de eenzaamheid waar je mee te maken krijgt je schulden hebt of dreigende schulden, is iets wat een zware emotionele tol eist. iets wat mensen niet kunnen begrijpen mits ze het zelf meegemaakt hebben. ADVERTISEMENT

Ik heb mijzelf zelden zo eenzaam gevoeld als in die tijd dat ik mijzelf voelde verzuipen in een eindigende WW uitkering en met een huis wat onder water stond. Het was de tijd van economische crisis in Nederland en met mij worstelden vele huiseigenaren die werkeloos werden met financiele problemen. Alles leek in die jaren te veranderen en op de schop te gaan, zoals bijvoorbeeld de hyptheekrenteaftrek en uitkeringen.

Het feit dat je werkeloos bent is al heel moeilijk te accepteren, en dat je, vanwege je leeftijd en specialisme wellicht wel nooit meer een baan vind al helemaal. In een land waar leeftijd en opleiding zwaarder tellen dan werkervaring en kwaliteit van werk, is het voor mensen die wat ouder zijn heel moeilijk om nog een baan te vinden.

De eindeloze sollicitatieplicht en afwijzingsbrieven en de houding van instanties om je heen maken je leven niet vrolijker

Ik besloot het heft weer in eigen hand te nemen en Nederland te verlaten. En ja, ik had schulden. En toch ben ik weggegaan.

vertrekken, emigratie, nieuwe start, emigreren, wonen in het buitenland, mexico filipijnen

In dit boekje lees je mijn persoonlijke verhaal en de uitkomst.

Want hoe ging dat dan? Hoe heb ik dat gedaan om onzichtbaar te worden? En wat gebeurde er in Nederland toen ik onvindbaar bleek? Wat waren mijn voorbereidingen en hoe is het nu met mijn schulden?
Ik wilde zeker weten dat ik een dak boven mijn hoofd zou hebben. Want werken aan de aflossing van je schulden als je in Nederland dakloos bent is bijna onmogelijk.

Hoe ik dit allemaal gedaan heb? En hoe ik mijn eigen spoor getrokken heb, dat lees je in dit boekje.

 

 

 

 

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.