rijbewijs, Mexico, emigratie, temporary resident, visum, tijdelijke verblijfsvergunning, fmm, toerist
Motorrijden,  Wonen in Mexico

Je Mexicaanse rijbewijs halen als Temporary Resident

Ben jij op een tijdelijke verblijfsvergunning in Mexico dan mag je je Nederlandse rijbewijs maar 30 dagen gebruiken. Je moet een Mexicaans rijbewijs aanvragen. Je kunt je Nederlandse rijbewijs omruilen bij het bureau van Transito, maar wat doe je als je geen rijbewijs hebt en je wilt een Mexicaans rijbewijs halen?

In Nederland is het behalen van een rijbewijs een kostbare bedoeling. Soms is het veel voordeliger om je rijbewijs in het buitenland te halen, als je toch al weet dat je niet meer terugkeert naar Nederland, of als je weet dat je heel lang in het buitenland blijft.

Ik haalde mijn rijbewijs in de Filipijnen. Het was zo belachelijk eenvoudig dat het bijna ongeloofwaardig was. Omdat ik Nederlandse ben kon ik in Mexico niet een Filipijns rijbewijs omruilen voor een Mexicaans, zo is de wet. Het moet een rijbewijs zijn uit het land waar je geboren bent. Dus ik moest in Mexico weer mijn rijbewijs halen.

rijbewijs Mexico, temporary resident, toerist, autorijden, emigratie

Wat heb je nodig om een rijbewijs te halen in Mexico?

Afhankelijk van of je auto of motor (scooter) gaat rijden heb je een verschillend rijbewijs nodig. In sommige staten zijn dat zelfs twee verschillende kaarten. Dus als je en auto en motor hebt, heb je twee rijbewijzen. In de staat Quintana Roo waar ik woon is dat bijvoorbeeld zo.

Als je op een Temporary Resident Card een rijbewijs wilt halen, kun je tegen problemen aanlopen wat betreft de kosten en de duur van je rijbewijs.

In de handleiding “Wonen in Mexico, zo doe je dat” leg ik alles uit inclusief handige linken naar websites

In het boek vind je alle informatie over motorrijden of autorijden in Mexico, alle regels, prijzen, veiligheid op de weg en de registratie.

Maar ook alle ins en outs over het dagelijks leven in Mexico, van een huis zoeken en vinden tot gezondheidszorg, je rechten en plichten en veiligheid, verkeer, scholen, alles wordt er behandelt voor een makkelijke integratie na je emigratie.

Wil je alles weten over het bezit van een voertuig en alles wat daar bij komt kijken, koop dan alleen deel 3 van de serie “Wonen in Mexico”

Wil jij verhuizen naar Mexico?

Laten we dan praten over wat er allemaal bij komt kijken.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties

  • Jeanette

    Dag Tom, dat is heel prettig voor jou, maar ik heb geen Nederlands Rijbewijs en daar gaat dit artikel over.

    Daarbij is het illegaal om niet je rijbewijs om te zetten.
    En Mexico is razendsnel aan het digitaliseren, plus dat de wet steeds meer gehandhaaft wordt, dus ik denk niet dat je er nog mee weg komt om op een temporary resident zonder Mexicaans rijbewijs te rijden.

  • Tom

    6 jaar in Mexico gewoont, tig keren gecontroleerd door de Mexicaanse politie. Mijn Nederlandse rijbewijs was altijd voldoende.

error: Sorry!