Dagboek,  Reisfoto's

Reisfoto’s, een weekje Merida

De eerste stop van mijn reis door Mexico die van Cancun naar La Paz in Bajaj California Sur, gaat is Merida. De hoofdstad van Yucatan. We rijden tot aan Valladolid over superbekende wegen omdat we de afgelopen maanden al zoveel motor gereden hebben op het schiereiland van Yucatan in Mexico. ADVERTISEMENT

Van Cancun naar Merida, dag 1 van de grote reis, eindelijk is het moment aangebroken!

Na de lunch in een oude hacienda aan de rand van Valladolid wordt het leuker! Onbekend terrein. En dat is altijd genieten. Natuur, dorpen met soms prachtige kerken, gezellige pleintjes en kleine supermarktjes.

We kwamen er door heel veel, en ik weet nu al dat als ik later op deze reis de video reportage ga maken, ik moeite zal hebben met het selecteren van videobeelden. We hadden een checkpoint, we kwamen gieren op de weg tegen die ine en kadaver zaten te plukken, en we zagen prachtige kerken.

We kwamen bijvoorbeeld door Izamal, waar midden in het dorp een prachtig klooster staat en een Maya pyramide. Een leuk dorp wat helemaal eierdooier geel is geschilderd.

Aangekomen in Merida hebben we ingecheckt in ons hotel wat achteraf niet de beste keuze van hotels in de stad was, elke avond live muziek en onvriendelijk personeel. Maar wel een heel fijne douche en lekkere kussens.

Chicxulub, big bang crater, Mexico

Lunchen op de rand van de krater Chicxulub, je weet wel, die van de big bang.

In de week in Merida hebben we veel dagtochten gereden, naar Uxaml en Mayapan, naar Celestun aan de kust voor een lunch op het strand.

En we speelden toerist in deze prachtige stad waar we al eerder geweest waren en nog lang niet alles gezien hadden.

Ik deel met jullie de foto’s van deze week. Terwijl ik mijn tas inpak voor het volgende deel van de reis:  Campeche. 

#FromPuebloToPueblo dat is de hashtag waarop je onze reis kunt volgen

 

Reis jij met mij mee door Mexico?

Je kunt deelnemen aan mijn prachtige reis door een (gratis) abonnement te nemen op het YouTube kanaal en als je dan op het belletje klikt krijg je op YouTube een teken dat er een nieuwe video is. (ga naar:  Leaving Holland Channel)

Een tijd geleden heb ik Facebook verruilt voor Ko-Fi, ik heb daar een profiel waar ik regelmatig (als in bijna dagelijks) foto’s en een dagverslag plaats. Je hoeft geen account te hebben om me daar te volgen. Ik hoop dat ik je daar zie? (ga naar : mijn blogs op Ko-Fi)

Je kunt ons steunen, door onze posts te delen op jouw sociale media met jouw achterban, maar ook door geld over te maken zodat ons materiaal zoals cameras en laptops up to date blijven. Klik op de afbeelding om via Paypal een donatie te doen, ik ben je eeuwig dankbaar!

donatie Leaving Holland Website
Geen zin in Paypal? Gebruik dan deze link

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.