Dagboek,  Reisfoto's

Reisfoto’s, een weekje Merida

De eerste stop van mijn reis door Mexico die van Cancun naar La Paz in Bajaj California Sur, gaat is Merida. De hoofdstad van Yucatan. We rijden tot aan Valladolid over superbekende wegen omdat we de afgelopen maanden al zoveel motor gereden hebben op het schiereiland van Yucatan in Mexico.

Van Cancun naar Merida, dag 1 van de grote reis, eindelijk is het moment aangebroken!

Na de lunch in een oude hacienda aan de rand van Valladolid wordt het leuker! Onbekend terrein. En dat is altijd genieten. Natuur, dorpen met soms prachtige kerken, gezellige pleintjes en kleine supermarktjes.

We kwamen er door heel veel, en ik weet nu al dat als ik later op deze reis de video reportage ga maken, ik moeite zal hebben met het selecteren van videobeelden. We hadden een checkpoint, we kwamen gieren op de weg tegen die ine en kadaver zaten te plukken, en we zagen prachtige kerken.

We kwamen bijvoorbeeld door Izamal, waar midden in het dorp een prachtig klooster staat en een Maya pyramide. Een leuk dorp wat helemaal eierdooier geel is geschilderd.

Aangekomen in Merida hebben we ingecheckt in ons hotel wat achteraf niet de beste keuze van hotels in de stad was, elke avond live muziek en onvriendelijk personeel. Maar wel een heel fijne douche en lekkere kussens.

Chicxulub, big bang crater, Mexico

Lunchen op de rand van de krater Chicxulub, je weet wel, die van de big bang.

In de week in Merida hebben we veel dagtochten gereden, naar Uxaml en Mayapan, naar Celestun aan de kust voor een lunch op het strand.

En we speelden toerist in deze prachtige stad waar we al eerder geweest waren en nog lang niet alles gezien hadden.

Ik deel met jullie de foto’s van deze week. Terwijl ik mijn tas inpak voor het volgende deel van de reis: Campeche.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!