voegen naar Cancun
Wonen in Mexico

Wat is de beste vlucht naar Cancun, Mexico?

Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik verzuip in de sites die goedkope tickets aanbieden die dan bij nader inzien helemaal niet zo goedkoop zijn omdat er nog van alles bijkomt of omdat je 3x over moet stappen met uren transfertijd.

Iedere reisblogger die ik lees heeft het over cheaptickets and Kayak en zelfs Google verkoopt nu ‘de goedkoopste’ ticket. En ik kwam tot mijn verbazing erachter dat die sites in veel gevallen helemaal niet zo goedkoop zijn als ze lijken. En standvastig in prijs zijn ze zeker niet, op sommige dagen zat er in mijn zelfde vlucht research wel een prijs verschil van 500 Euro op mijn vlucht naar Mexico.

En al die vluchten gingen veelal kriskras door Europa. Ik vond een ticket van 2300 euro, economy, 4x overstappen waarbij ik van Amsterdam, via Dusseldorf, London, Lisabon……enz. een soort stoptrein maar dan in de lucht. En dat voor zoveel geld.

Op een dag was ik het zat, dat moet anders kunnen dacht ik, en dat kon!

Wat me ook opvalt is dat heel veel reisbloggers keigoed zijn in het vinden van ‘de goedkoopste luchthaven’. Daardoor zou de prijs van een ticket ook lager uitvallen. Ik heb van die kennis gebruik gemaakt voor mijn ticket terug naar Europa vanuit de Filipijnen. het scheelde heel veel geld om in Rome aan te komen. En omdat ik Italie toch nog wilde zien was dat een leuke kans.

Voor Mexico zou het dan betekenen dat ik vanaf Madrid moeten vliegen, dat is een heel goedkope luchthaven om naar midden Amerika te reizen. Maar……ook hier, niets is wat het lijkt, want vliegen vanaf Madrid mag dan wel goedkoop zijn, (300-400 euro voor een enkeltje naar Mexico City) maar naar Madrid toevliegen vanuit Nederland, op een moment dat leuk aansluit bij zo’n vlucht is ook weer lastig. De meeste budget reizen vanuit Nederland staan geen ruimbagage toe, en als je dat toch wilt is een ticket heel duur.

Vanuit Nederland gaan eigenlijk alleen vakantietripjes naar Spanje, reis + hotel, alleen een ticket kopen is daardoor best prijzig.

Dus al met al, alles bij elkaar opgeteld, werd mijn prijsknaller ticket vanaf “de goedkoopste luchthaven van Europa” toch nog een duur grapje, nachtje hotel erbij in Madrid en vervoer van en naar…….dat tikt aan.
Ik zag even door de bomen het bos niet meer. En hoewel mijn levensstijl heel luxe lijkt is het in de praktijk anders. Ik heb een strikt budget en daar wil ik graag binnenblijven. Het liefst reis ik zo goedkoop mogelijk, zo direct mogelijk, met zo weinig mogelijk overstappen en wil ik dat mijn bagage gelijk doorgelabeld wordt naar mijn eidnbestemming. Ik geef toe: ik ben een gemakszuchtige reiziger.

Ik vond een spotgoedkoop ticket naar Mexico bij een Nederlands Reisbureau

Via de website van TUI kwam ik uit bij een ticket voor Mexico op de dag dat ik wilde reizen voor even meer dan 400 euro. Enkele reis, alleen een stop in Cuba, en inchecken van bagage kost geen 100 euro maar slechts 23 euro voor 20 KG. 10 KG handbagage zit bij de ticketprijs in.

En dat alles werd aan de balie door een vriendelijke mevrouw geboekt.Geen gehannes, geen gedoe, goede uitleg, ticket mee en klaar.

Ik dacht altijd: een ticket boeken bij een reisbureau, dat is duur!

Het grote voordeel van mijn ticket is:

  • ik heb geen verborgen toeslagen die er halverwege het proces nog bijkomen
  • ik vlieg alsnog heel goedkoop
  • geen eindeloos gezoek naar budget tickets en toch een goedkoop ticket
  • extra bagage voor maar 23 euro
  • ik stop in Cuba en niet in Amerika, dus geen ESTA nodig
  • omdat het ticket zo goedkoop was kon ik mijzelf veroorloven 1 categorie op te schalen: van economy naar comfort voor iets meer beenruimte
  • geen gehannes met online tickets en printen van reisdocumenten, ik kreeg een e-ticket mee op het reisbureau

Mijn ervaring is, dat zeker voor lange afstandsvluchten het niet altijd loont om urenlang in de prijsvechters websites te browsen. Soms is gewoon om de hoek kijken voordeliger en het scheelt een boel tijd.

Overweeg jij in Mexico te gaan wonen? Dan is dit boek voor jou.

Alle ins en outs over het dagelijks leven in Mexico, van een huis zoeken en vinden tot gezondheidszorg, je rechten en plichten en veiligheid, verkeer, scholen, alles wordt er behandelt voor een makkelijke integratie na je emigratie.

 

 

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!