Cancun, Mexico, supermarkten, boodschappen doen, chedraui, soriana, Walmart, goedkope boodschappen, mega supermarkten
Vakantiegangers,  Wonen in Mexico

Supermarkten in Mexico, ga je mee shoppen?

Ik vind de supermarkten in Mexico ronduit geweldig. Ze verkopen er alles. Van autobanden tot beddegoed en van potten en pannen tot boter.
En in heel veel supermarkten kun je zelfs eten. Vers gemaakte producten, lekker goedkoop, met ingedienten uit de winkel. Denk aan een bord verse pasta, of sushi, een snelle taco, of gewoon ‘wat de pot schaft’ in het winkelrestaurant.

Het lukt me dus niet om ‘even’ boodschappen te doen, want ik heb enorme keuzestress. na drie jaar op het platteland in de Filipijnen gewoond te hebben waar ik amper spullen kon koen en uren op zoek was naar een tandenborstel of een pak sinasappelsap, heb ik nu zoveel keuze dat ik van gekkigheid neit weet wat ik moet kopen. Een omgekeerde cultuurschok zeg maar.

Hezelfde heb ik met kleding. Ik heb bijna 3 jaar lang tweedehands kleding gekocht in Filipijnse Ukay Ukay, en nu heb ik zo’n ruime keuze en ook nog op de vrouwenafdeling. Leuke printjes en allerlei modellen. Voor het eerst wilde ik dat ik rijk was, en met koffers vol over de wereld kan slepen. Maar ja, dat is niet echt handig in mijn geval, het moet toch altijd weer in die 55 liter passen, samen met alle technische troep.
Maar ik zweer je, ik ben in staat om mijn bluetooth speaker weg te doen voor nog een leuke korte broek en een shirtje. Ik heb zo lang in kleding gelopen die ik maar zozo vond.

Heerlijk die winkels. Dus ik dacht ik maak een filmpje in de supermarkt waar ik in Cancun mijn dagelijkse boodschappen deed.
Kijk je mee?

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties

 • Jeanette

  Hoi Peter, dank je wel voor je interesse in mijn website, en de namen geef ik je met plezier: Soriana, Chedraui (deze hebben net als AH grotere en kleinere supermarkten op verschillende plekken in een stad) Aki (vergelijkbaar met de Aldi) Walmart, Bodega Aurora……mar omdat ik nog niet zover Mexico ben in geweest, heb ik deze lijst voor je gevonden op internet

  Er is al best wat NL kaas beschikbaar in Mexico en Mexico heeft een levendige kaascultuur, ze maken zelf heel veel kaas. En er zijn overal kleine lokale kaaswinkeltjes. Ik wens je veel succes met je plannen!

 • Peter Liefbroer

  Hoi Jeanette,

  Voor mijn kaasbedrijf ben ik op zoek naar mogelijkheden om onze kaas te exporteren naar Mexico. Ik maak er een informatiedocument over, een factsheet.

  Eén van de onderwerpen van het document zijn de grotere supermarkten van een land en eventueel ketens van kleinere winkels die buitenlandse kaas verkopen. Jij bent enthousiast over het aanbod van de supermarkten in Mexico.

  Wil je mij wat namen geven van grote ketens, die winkels hebben in het hele of delen van Mexico. Zoals bij ons Albert Heijn, Jumbo, Vomar, Lidl, Spar enzovoort, het hoeft helemaal niet compleet te zijn.

  Zou leuk zijn, bedankt voor je moeite!

  Groeten van Peter

error: Sorry!