Cancun, Mexico, supermarkten, boodschappen doen, chedraui, soriana, Walmart, goedkope boodschappen, mega supermarkten
Vakantiegangers,  Wonen in Mexico

Supermarkten in Mexico, ga je mee shoppen?

Ik vind de supermarkten in Mexico ronduit geweldig. Ze verkopen er alles. Van autobanden tot beddegoed en van potten en pannen tot boter.
En in heel veel supermarkten kun je zelfs eten. Vers gemaakte producten, lekker goedkoop, met ingedienten uit de winkel. Denk aan een bord verse pasta, of sushi, een snelle taco, of gewoon ‘wat de pot schaft’ in het winkelrestaurant.ADVERTISEMENT

Het lukt me dus niet om ‘even’ boodschappen te doen, want ik heb enorme keuzestress. na drie jaar op het platteland in de Filipijnen gewoond te hebben waar ik amper spullen kon koen en uren op zoek was naar een tandenborstel of een pak sinasappelsap, heb ik nu zoveel keuze dat ik van gekkigheid neit weet wat ik moet kopen. Een omgekeerde cultuurschok zeg maar.

Hezelfde heb ik met kleding. Ik heb bijna 3 jaar lang tweedehands kleding gekocht in Filipijnse Ukay Ukay, en nu heb ik zo’n ruime keuze en ook nog op de vrouwenafdeling. Leuke printjes en allerlei modellen. Voor het eerst wilde ik dat ik rijk was, en met koffers vol over de wereld kan slepen. Maar ja, dat is niet echt handig in mijn geval, het moet toch altijd weer in die 55 liter passen, samen met alle technische troep.
Maar ik zweer je, ik ben in staat om mijn bluetooth speaker weg te doen voor nog een leuke korte broek en een shirtje. Ik heb zo lang in kleding gelopen die ik maar zozo vond.

Heerlijk die winkels. Dus ik dacht ik maak een filmpje in de supermarkt waar ik nu mijn dagelijkse boodschappen doe.
Kijk je mee?

 

Alle informatie op deze website is gratis

je kunt hier je waardering tonen door een donatie te geven voor de website kosten
donatie Leaving Holland Website

Dit artikel is eerder gepubliceerd op 21/05/2019 @ 3:47 pm

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

2 Reacties

 • Jeanette

  Hoi Peter, dank je wel voor je interesse in mijn website, en de namen geef ik je met plezier: Soriana, Chedraui (deze hebben net als AH grotere en kleinere supermarkten op verschillende plekken in een stad) Aki (vergelijkbaar met de Aldi) Walmart, Bodega Aurora……mar omdat ik nog niet zover Mexico ben in geweest, heb ik deze lijst voor je gevonden op internet

  Er is al best wat NL kaas beschikbaar in Mexico en Mexico heeft een levendige kaascultuur, ze maken zelf heel veel kaas. En er zijn overal kleine lokale kaaswinkeltjes. Ik wens je veel succes met je plannen!

 • Peter Liefbroer

  Hoi Jeanette,

  Voor mijn kaasbedrijf ben ik op zoek naar mogelijkheden om onze kaas te exporteren naar Mexico. Ik maak er een informatiedocument over, een factsheet.

  Eén van de onderwerpen van het document zijn de grotere supermarkten van een land en eventueel ketens van kleinere winkels die buitenlandse kaas verkopen. Jij bent enthousiast over het aanbod van de supermarkten in Mexico.

  Wil je mij wat namen geven van grote ketens, die winkels hebben in het hele of delen van Mexico. Zoals bij ons Albert Heijn, Jumbo, Vomar, Lidl, Spar enzovoort, het hoeft helemaal niet compleet te zijn.

  Zou leuk zijn, bedankt voor je moeite!

  Groeten van Peter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.