Emigreren,  Werken & Reizen

Verhuizen naar het Buitenland

Heerlijk dromen over opnieuw beginnen, ergens op de wereld, de boel de boel te laten en nooit meer terug te keren naar het Nederlandse leven. Vakanties kunnen een inspiratiebron zijn om te verhuizen naar het buitenland. Levens in die sfeer van relaxte nonchalance en genieten van al het goede wat je vakantieland te bieden heeft kun je soms heerlijk wegdromen.

Maar aan het einde van de vakantie roept de werkelijkheid en moet je weet terug naar Nederland. En komt er een einde aan dat relaxte gevoel. Als de dan in Nederland al niet helemaal lekker in je vel zat, bewust of onbewust, hangt dat verlangen om in je vakantieland te gaan wonen misschien wel heel lang in je hoofd en nestelt het zich in je hart.

En dat zijn de momenten dat emigratiedromen ontspruiten!

digital nomad, global nomad, working online,

Het verlangen naar een eindeloze vakantie is vaak de reden om te verhuizen naar het buitenland

Een heel nieuw leven, anders dan in Nederland. Hoe anders weet je nog niet precies, maar anders is zeker. Meer tijd voor……en minder tijd besteden aan…….lekkerder in je vel zitten en authentiek kunnen zijn, meer in jezelf investeren en minder in het bedrijf waarvoor je nu werkt.

Weg van het overberegelde overvolle Nederland waar het steeds doller lijkt te worden en een konijn in een hok wettelijk meer vrijheidsbeweging krijgt dan de mens.

Weg van alles!

Wat je reden ook is om te emigreren, verhuizen naar het buitenland doe je niet zomaar, daar gaat een proces aan vooraf

life changes, steps, training, how to, moving on, forward, personal growth, development, women, change

Jouw proces om te willen verhuizen naar het buitenland is gestart, wat nu?

Het dromen wordt verlangen en het verlangen gaat over in gesprekken, met je partner, met vrienden, met familie. Het idee om te verhuizen naar het buitenland verankert zich min of meer in je dagelijks leven. Als je in de sportschool op de loopband staat denk je aan de wandelingen die je zou kunnen maken in dat mooie land van je dromen.

Als je gehaast de kinderen uit de auto kiepert bij school en je schuldig in de file staat omdat je dat eigenlijk anders had willen doen denk je dat je dat allemaal kunt verbeteren als je meer vrijheid had, meer tijd. Meer tijd voor de kinderen.

Als je op een familiefeestje zit of een verjaardag dwalen je gedachten af naar zwoele avonden, het geluid van krekels, cipressen en misschien zelfs wel maanlicht op de zee en hoe zou die bijeenkomst waar je nu bent zijn als hij dar gehouden werd? Zouden de gasten dan ook zo klagen en zagen over dagelijkse dingen? Of zou iedereen zich net zo blij voelen en tevreden als dat jij je daar voelde.

Je bent op weg naar een gedurfd plan om te verhuizen naar het buitenland, als je het lef had als je wist hoe, dan ging je vandaag nog.

Siquijor Sunset, San Juan, Maite

Hoe pak je dat nu aan, om van die droom jouw realiteit te maken?

Als je gaat verhuizen naar het buitenland ga je emigreren (lees: Ben je geëmigreerd als je naar het buitenland verhuisd?
Dat doe je niet zomaar, dat is een heel gedoe eigenlijk, want je heft je Nederlandse gevestigde bestaan op en verkast naar een nieuw land waar je alles opnieuw opstart. Je laat familie en vrienden achter en alles wat je vertrouwd is.

Je doorbreekt patronen die al jarenlang je leven vormden en je dag structuur gaven. En je moet heel veel regelen.

Toch is het niet zo heel ingewikkeld om te emigreren, alles staat of valt met een gedegen plan waarin zelfkennis en realiteit hand in hand gaan. Dat plan kun je zelf in een avondje maken. En dat kun je doen met behulp van dit handige boekje war ik speciaal heb geschreven voor mensen die naar het buitenland willen verhuizen of daarvan dromen.

Als je dit boekje doorgewerkt hebt, en zoals ik al schreef: dat kan in een avondje, dan heb je een gedegen plan van aanpak, inzicht in wat je nodig hebt en een handige checklist van dingen die je moet regelen voor je vertrek en na aankomst.

Het geeft je inzicht in zaken als

  • financiën
  • persoonlijke wensen
  • kennis en kunde
  • je huidige situatie
  • en natuurlijk je nieuwe toekomst

En als je dat een beetje in de vingers hebt, dan kan er eigenlijk niks meer mis gaan. Dan weet je waar je aan begint en wat er voor je ligt. En dan kun jij je droom om nar het buitenland te verhuizen realiseren.

Vind je dat lastig om op papier te doen?

Misschien ben je niet zo’n lezer en hou je niet van zo’n gestructureerde aanpak, geen probleem. We kunnen het ook mondeling samen doen in een chat over emigratie. Ik help je dan met dingen helder krijgen en je kunt mij alle vragen stellen die je hebt over het weggaan uit Nederland. (ga naar: Chat over Emigratie )

Je boekt je speciale tijd met mij via deze optie:

Emigratieplannen? Koop de Handleiding voor Emigratie

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!