Emigreren

Ik wil emigreren maar heb geen geld

Emigreren zonder geld, is dat mogelijk. Er wordt veel over opgezocht op het internet, en op Leaving Holland heb ik er al eerder over geschreven (Lees: Emigreren zonder geld). Toch wil ik er nog een artikel aan wagen. Vooral omdat ik merk dat het veel mensen bezig houdt, die wel uit Nederland weg willen maar gewoon weinig tot geen budget hebben. Er zijn namelijk opties.ADVERTISEMENT

Als je wilt emigreren maar je hebt geen geld of denkt dat je niet genoeg geld hebt, heb je wellicht een verkeerd beeld in je hoofd bij de kosten van emigratie.
Dus laten we eens met een kostenplaatje beginnen.

huurhuis, cliff house, 300 euro all in, rondkomen van 600 euro, minimum inkomen, budget, laag inkomen, ZZP, weinig geld, maandelijks inkomen, rekeningen, prijzen, geldproblemen, oplossingen, bezuinigen

Wat kost emigratie?

Emigreren kun je zo duur maken als je wilt, je kunt eht dus ook zo goedkoop maken als je wilt. Het hangt allemaal af van jouw beoogde levensstijl en wat je in je nieuwe land wilt gaan doen.

Welke kostenposten komen er kijken bij emigratie:

  • afrekeningen van GWL in Nederland
  • afrekeningen van overige zaken zoals afkoop (mobiel) telefoon abonnement en internet,
  • afrekening belastingen
  • reiskosten naar je nieuwe land
  • vestigingskosten in je nieuwe land, zoals huur voor je huis en dagelijkse boodschappen.

Ga je emigreren naar een land buiten de EU dan komen er wellicht nog kosten bij voor visum of verblijfsvergunning, inentingen en verplichte quarantainekosten in het land van aankomst. En soms sstelt het land waar je naar toe gaat financiële inkomenseisen.

Dat zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. En dat kostenplaatje kun je zelf aanvullen met eventuele andere zaken waarvan jij weet dat je ze nog moet afronden in Nederland, wellicht heb je ene lening uitstaan die afbetaald moet worden of heb je ene nieuw paspoort nodig.

fiances, travel, manage, budget, money, mastercard, visa card, cirrus, atm, tips, Philippiens, backpacker, slow travel, cash

Hoe ga je daarvoor betalen?

Je kunt een spaarpotje maken, je kunt bijvoorbeeld je inboedel beginnen te verkopen, alles wat je nu niet meer gebruikt kan alvast verkocht, dat scheelt met opruimen als de vertrekdatum voor de deur staat.

je kunt abonnementen stopzetten en lidmaatschappen opzeggen. Als je toch vertrekt moet je ook stoppen, dus kan dat ook nu en kun je op die manier geld besparen.

In mijn boek: Sparen voor je emigratie, geef ik nog veel meer tips om ervoor te zorgen dat je straks WEL geld hebt om een reis naar je nieuwe toekomst te betalen, ook al heb je nu geen cent op je bankrekening staan.
En het zijn beproefde methodes want ik heb ze zelf toegepast en vertrok met een forse som geld naar het buitenland.

En dan de aankomst in je nieuwe thuisland

Een maal aangekomen heb je een huis nodig om in te wonen, maar meestal zijn de huurprijzen in het buitenland veel lager dan in Nederland, ook als je particulier huurt. En huizen komen vaak inclusief meubilair, dus dat scheelt een boel geld. Het geeft jou de tijd om alles op orde te krijgen en op zoek te gaan naar inkomsten. (lees: Emigreren, op weg naar je nieuwe thuisland)

Het enigste wat je dus hoeft te doen is de huur betalen en je koelkast te vullen. 

Hou er wel rekening mee dat er vaak 1 maand huur als borg gevraagd wordt, dus je eerste maand is een dure maand, die borg krijg je echter aan het einde weer terug. Dus het is geen verloren geld.

Soms kun je all inclusive huren, dan zitten gas, water, elektriciteit en soms zelfs internet al bij de huur in, dat zijn vaak wel de voordeligste deals, want je kunt dan net zoveel water en stroom verbruiken als je wilt zonder dat je daar zelf voor opdraait. Dat is zeker prettig als je naar een land verhuisd waar je ventilatoren, airconditioning of elektrische kachels gebruikt.

wonen in Cancun, emigratie, Mexico

Wil jij emigreren maar heb je weinig tot geen budget?

Geef je droom om te emigreren en overnieuw te beginnen niet op vanwege geldgebrek. Als jij je zaken goed op orde hebt kun je best emigreren met een basis bedrag. het is alleen zo dat alleen jij kunt beslissen hoe hoog dat bedrag moet zijn. Want jij weet wat je minimaal nodig hebt om gelukkig te zijn.

Ik heb een aantal boeken om je te helpen, zo kun je met het boek: Emigreren, zo kies je je nieuwe thuisland, een emigratie profiel maken. In een avondje lezen en schrijven heb je een goed inzicht in je sterke en zwakke kanten van je emigratiedroom en je financiële situatie en genoeg handreikingen om die zwakke kanten te versterken. Mensen die dit boekje gebruikt hebben bij hun emigratie zeggen dat ze op deze manier een beteer overzicht hadden van hun situatie en van de toekomst. En ze hielden na het uitweken ene handig checklist over met dingen die ze nog moesten regelen.

Misschien kun je alvast beginnen aan je nieuwe toekomst en nieuwe bron van inkomsten

In het boek “Zo kun je werken en reizen, online geld verdienen” geef ik je 40 plus 1 manier om online geld te verdienen, als hoofdinkomen of als bijverdienste. Dus als jij serieus aan de slag wilt met je emigratiebudget is dit boek een goede investering. Stap voor stap worden onderwerpen behandelt en uitgelegd.

En ook nu weer, het zijn beproefde methodes, ik pas enkele ervan toe en reis van dat geld nu al 6 jaar over de wereld. Het geeft me een maandelijks inkomen wat voldoende is voor een prima leven waarbij ik elke dag uit eten kan bijvoorbeeld.

Emigreren is voor iedereen mogelijk

Iedereen kan emigreren, je moet alleen een beetje geld hebben om af te ronden en op te starten. En verder is het een zaak van wilskracht en doorzettingsvermogen. Creatief denken en kansen zien en pakken. Als jij echt wilt emigreren, en je hebt nu geen geld, dan kun je (een beetje afhankelijk van je huidige situatie) binnen afzienbare tijd toch voldoende geld hebben om de deur achter je dicht te trekken in Nederland en ergens op de aarde een nieuwe start te maken.

Heb jij nog vragen over emigratie en wonen in het buitenland? Boek dan jouw unieke tijd met mij en we praten samen over jouw plannen.

Je kunt mij alle vragen stellen over mijn leven in het buitenland en de kosten, en hoe ik mijn spaarpot zo snel gevuld heb dat ik binnen 6 maanden kon vertrekken.

Emigratieplannen? Koop de Handleiding voor Emigratie

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.