Motorrijden,  Vakantiegangers

De Hotel Zone in Tulum

Laat ik beginnen met zeggen dat Tulum niet voor iedereen is, je vindt het of geweldig, of je vind het een opgeklopte zooi. Ik behoor tot die laatste groep. Aan mij is an dat neppige “Eco-Friendly” niet besteed en ik heb een hekel aan de geur van Marihuana die in Tulum bijna overal te ruiken is. Daarbij zit ik liever gewoon op het strand en niet op een yoga matje omringt door klankschalen.

Zo, dan is dat maar gezegd. Want ik ben wat sceptisch over Tulum. De stad bouwde in de Epidemie van COVID een nare reputatie op van niet de regels volgen, door hun hoge besmettingsgraad hielden ze de hele staat semi-gesloten en daarmee beperkten ze de economie voor heel veel Mexicanen die ernstig te lijden hebben van alle maatregelen. Mensen leven hier van dag tot dag, en een groot resort of een beach club merkt daar niks van en jij waarschijnlijk ook niet, maar het cafe om de hoek en de slager bij mij in de straat wel. En de relaxte en onverschillige houding van vele Tulum gangers was/is daar dus debet aan. En dat is ook precies wat die stad uitstraalt een soort groepjes vorming van een bepaald type mensen dat leeft voor hun eigen nonchalante plezier en elkaar daarin vindt.

Zo niet mijn groep mensen.

Je houdt van duur kamperen tussen het stijlvol neergekwakte zwerfhout en bungelende schelpen in een quasi Eco-resort, of je doet net alsof je heel rijk bent en slaapt in een hostel ver van het strand. En dan is er nog een groep mensen die smerig en stinkend door de stad lopen half stoned op zoek naar het volgende feestje.

Veel van de beroemde en magistraal turquoise zee is er niet te zien, want de resorts sluiten dat allemaal af voor de passant

Voordeel is wel: je kunt er heel makkelijk en op veel plekken fietsen huren, en ze verkopen van die prachtige wapperjurken die het prima doen op het strand. En als je dan op het strand bent is het een geweldig spectakel van azuur blauwe zee in diverse tinten, spierwit zand en kristal helder water. Kortom, Tulum is mooi. En het feit dat het naast een enorm natuurgebied ligt biedt ontsnappingsmogelijkheden. Zowel het dorp zelf als de hotelzone stralen vakantiesfeer uit, en dat is, zeker als je voor vakantie in Mexico bent super. Restaurants, souveniers en barretjes zijn overal en in elke prijscategorie. Je kunt het net zo gek maken als je wilt en net zo stoned worden als je zelf wilt.

Tulum biedt dat heerlijke nonchalante en relaxte sfeertje waar ruimte lijkt voor iedereen die van prachtige stranden, yoga, eco friendly, feeesten en lounchen houdt.

Wonen in Mexico

De straat die de hotelzone vormt heeft dezelfde nonchalante nevermind uitstraling

Als je de hotelzone in Cancun en in iets mindere mate Playa del Carmen gewend bent, is Tulum wel heel erg landelijk en rustiek als het gaat om de hotel zone. Een veel te smalle weg die in erbarmelijke staat is moet alle verkeer via 1 toegangsweg in goede banen leiden. En dat werkt niet, Dikke files door bevoorrading en fout parkerende toeristen die even snel een hapje of drankje willen afhalen zijn aan de orde van de dag.

De stad heeft aangekondigd meer toegangswegen te openen maar ze zouden er goed aan doen ook de weg zelf te restylen, rijbanen te maken, parkeerplekken te genereren en voetpaden aan te leggen en alle kuilen die er zijn dichtgooien en het wegdek repareren. Dat zou het allemaal wel wat veiliger maken. En volgens mij in een stadje waar ze miljoenen per jaar binnenslepen aan toerisme is dat prima te doen.

Nu ja kijk zelf maar, ik heb deze beroemde hotel zone op 2 momenten van de dag gefilmd, rond lunchtijd en in de vroege avond, op de terugweg ben ik halverwege gestopt vanwege de vuilnisauto die een enorme file creëerde wat situaties opleverde waarbij ik mijn aandacht bij het verkeer wilde houden en niet bij filmmomenten.

 

 
weg uit Nederland

 

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!