Emigreren

Wanneer zeg je bij emigratie je Nederlandse verzekeringen op?

Als je gaat emigreren heb je niets meer aan je Nederlandse verzekeringen. Dus die moet je beëindigen, maar welke verzekeringen moet je stopzetten en wanneer?

Emigratie komt met een heleboel regelwerk. En dat kan best onoverzichtelijk zijn. Er is in Nederland zoveel geregeld, dat je soms dingen vergeet in je verlangen naar een nieuwe toekomst. Je heft bij emigratie je hele bestaan in Nederland op. En dat houdt in dat je ook alle verzekeringen opzegt.

Als je gaat emigreren kun je ook het beste alles wat je weet over verzekeringen in Nederland achterlaten. Al die kennis, maar ook de behoefte om alles te verzekeren en je voor alles in te dekken daar heb je in het buitenland niks aan. Er zijn landen waar je niks verzekerd, en er zijn landen waar je soms iets verzekerd. Er zijn ook landen waar je als emigrant of expat geen recht hebt op lokale verzekeringen. Dat is helemaal afhankelijk van je status.

vertrekken, emigratie, nieuwe start, emigreren, wonen in het buitenland, mexico filipijnen

Wanneer zeg je je verzekeringen op in Nederland als je gaat emigreren

Je kunt je verzekeringen op elke gewenst moment opzeggen, maar het meest verstandige is om dit te doen op de datum dat je daadwerkelijk vertrekt uit Nederland en je uitschrijft bij de gemeente. maar je zegt niet altijd alle verzekeringen op.

Meer lezen over alle verzekeringen die je kunt beëindigen en welke niet, en waarom het zo belangrijk is je zorgverzekering goed te beëindigen lees je in het infoblad over Verzekeren en Emigratie. Ook lees je daarin welke verzkeringen je niet opzegt en waarom, en hoe je je straks in je nieuwe woonland verzekerd.

Na betaling ontvang je via email een download link voor een kleurrijk en informatief info blad. Je kunt dan direct verder lezen, inclusief een lijst met webadressen.

De info bladen op de website Leaving Holland werken als een soort Paywall. Veel websites gebruiken een paywall om mensen te laten betalen voor meer uitgebreide specialistische informatie. Vaak door middel van een abonnement. Op Leaving Holland is het slechts een eenmalig bijdrage en geen abonnement.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!