Motorrijden,  Reisfoto's,  Vakantiegangers

Dagtocht naar Valladolid, Mexico

Op mijn rondreis door Mexico bezoek ik ook toeristische plekjes, omdat ik die zelf ook wel wil zien natuurlijk. Al die beroemde plekken zoals Tulum en Cancun, je bent niet echt in Mexico geweest als je daar niet ook aan gesnuffeld hebt.ADVERTISEMENT

Hoewel ik graag het onbekende Mexico doorkruis op mijn motorreis door Mexico als ik “From Pueblo to Pueblo” reis, bezoek ik vandaag Valladolid en het kleurrijke historische stadscentrum.
Ik neem niet de tolweg, maar sjees dwars door het Mexicaanse platteland van Cancun naar deze stad in Yucatan.

valladolid, bezoek, dagtocht, Mexico, Cancun, Yucatan, Merida

Is Valladolid een bezoekje waard?

Valladolid is zeker een bezoekje waard, de geschiedenis van de stad gaat eeuwen terug en het centrum is daar een afspiegeling van. Oude mooi gerestaureerde gebouwen, een kathedraal en een klooster uit de 16de eeuw maken daar onderdeel uit van datgene wat toeristen komen bekijken. Maar ook het cacao museum is zeker een bezoekje waard.

De stad is, zeker als je het vergelijkt met Cancun vol van history en schoon. De overheid werkt hard aan het veilig en leefbaar houden van het vreselijk drukke stadscentrum waar verschillende verkeersstromen zich door de nauwe straten bewegen.

Toeristenbussen, lokale bevolking, bevoorrading en passanten worden door hard werkende Yucatan politie in goede banen geleid. Er lijkt een streng handhavingsbeleid op parkeren, en alles draait om doorstroming zodat de nauwe straten niet verstop raken.

Het centrum is een kleurrijk geheel van winkeltjes, exclusive boetieks en leuke restaurantjes.

Er is voldoende (betaald en bewaakt) parkeergelegenheid direct aan de randen van het centrum en in het centrum zelf, op binnenpleinen, verstopt achter mooie facades, vaak met een publiek toilet.(ook tegen betaling)

https://youtu.be/0g6yMZktUHE

Ben jij in Cancun, of in de directe omgeving van Cancun dan is Valladolid een prachtige dagtocht

Het is maar een paar uur rijden vanaf Cancun, en als je de tolweg neemt ben je er in een uurtje. Hoewel ik de ‘oude weg” de D180 libre ook kan aanbevelen.

Wat het allerleukste is is als je zelf rijdt. Want een vooraf geplande tour naar Valladolid geeft je niet de tijd en de ruimte om de stad echt goed te verkennen en ze zijn (in mijn mening) onredelijk duur. Maar als je geen geregel en gedoe wilt kun je prima met een bus of een mini-van zo vanuit je hotel naar Valladolid reizen. Er zijn er genoeg die het doen.

Je kunt ook met de bus van ADO, een super-de-luxe lange afstandsbus die elk half uur naar Merida vertrekt, deze stopt in Valladolid. Het is goedkoop, comfortabel en veilig en geeft je de vrijheid om het allemaal lekker zelf te doen. ADO heeft een eigen website met alle reistijden en bestemmingen.

Dit zijn mijn mooiste reisfoto’s van Valladolid

 

Reis jij met mij mee door Mexico?

Je kunt deelnemen aan mijn prachtige reis door een (gratis) abonnement te nemen op het YouTube kanaal en als je dan op het belletje klikt krijg je op YouTube een teken dat er een nieuwe video is. (ga naar:  Leaving Holland Channel)

Een tijd geleden heb ik Facebook verruilt voor Ko-Fi, ik heb daar een profiel waar ik regelmatig (als in bijna dagelijks) foto’s en een dagverslag plaats. Je hoeft geen account te hebben om me daar te volgen. Ik hoop dat ik je daar zie? (ga naar : )

Je kunt ons steunen, door onze posts te delen op jouw sociale media met jouw achterban, maar ook door geld over te maken zodat ons materiaal zoals cameras en laptops up to date blijven. Klik op de afbeelding om via Paypal een donatie te doen, ik ben je eeuwig dankbaar!

donatie Leaving Holland Website

Geen zin in Paypal? Gebruik dan deze link

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.