Motorrijden,  Reisfoto's,  Vakantiegangers

Dagtocht naar Valladolid, Mexico

Op mijn rondreis door Mexico bezoek ik ook toeristische plekjes, omdat ik die zelf ook wel wil zien natuurlijk. Al die beroemde plekken zoals Tulum en Cancun, je bent niet echt in Mexico geweest als je daar niet ook aan gesnuffeld hebt.

Hoewel ik graag het onbekende Mexico doorkruis op mijn motorreis door Mexico als ik “From Pueblo to Pueblo” reis, bezoek ik vandaag Valladolid en het kleurrijke historische stadscentrum.
Ik neem niet de tolweg, maar sjees dwars door het Mexicaanse platteland van Cancun naar deze stad in Yucatan.

valladolid, bezoek, dagtocht, Mexico, Cancun, Yucatan, Merida

Is Valladolid een bezoekje waard?

Valladolid is zeker een bezoekje waard, de geschiedenis van de stad gaat eeuwen terug en het centrum is daar een afspiegeling van. Oude mooi gerestaureerde gebouwen, een kathedraal en een klooster uit de 16de eeuw maken daar onderdeel uit van datgene wat toeristen komen bekijken. Maar ook het cacao museum is zeker een bezoekje waard.

De stad is, zeker als je het vergelijkt met Cancun vol van history en schoon. De overheid werkt hard aan het veilig en leefbaar houden van het vreselijk drukke stadscentrum waar verschillende verkeersstromen zich door de nauwe straten bewegen.

Toeristenbussen, lokale bevolking, bevoorrading en passanten worden door hard werkende Yucatan politie in goede banen geleid. Er lijkt een streng handhavingsbeleid op parkeren, en alles draait om doorstroming zodat de nauwe straten niet verstop raken.

Het centrum is een kleurrijk geheel van winkeltjes, exclusive boetieks en leuke restaurantjes.

Er is voldoende (betaald en bewaakt) parkeergelegenheid direct aan de randen van het centrum en in het centrum zelf, op binnenpleinen, verstopt achter mooie facades, vaak met een publiek toilet.(ook tegen betaling)

Ben jij in Cancun, of in de directe omgeving van Cancun dan is Valladolid een prachtige dagtocht

Het is maar een paar uur rijden vanaf Cancun, en als je de tolweg neemt ben je er in een uurtje. Hoewel ik de ‘oude weg” de D180 libre ook kan aanbevelen.

Wat het allerleukste is is als je zelf rijdt. Want een vooraf geplande tour naar Valladolid geeft je niet de tijd en de ruimte om de stad echt goed te verkennen en ze zijn (in mijn mening) onredelijk duur. Maar als je geen geregel en gedoe wilt kun je prima met een bus of een mini-van zo vanuit je hotel naar Valladolid reizen. Er zijn er genoeg die het doen.

Je kunt ook met de bus van ADO, een super-de-luxe lange afstandsbus die elk half uur naar Merida vertrekt, deze stopt in Valladolid. Het is goedkoop, comfortabel en veilig en geeft je de vrijheid om het allemaal lekker zelf te doen. ADO heeft een eigen website met alle reistijden en bestemmingen.

Dit zijn mijn mooiste reisfoto’s van Valladolid

 

weg uit Nederland

 

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!