Dagboek,  Emigreren

Durf jij je dromen na te jagen?

Je dromen najagen is verspilde moeite lees ik op het internet, beter is het om te streven naar dagelijkse voldoening. En daar ben ik het zo heel erg niet mee eens met wat ik daar lees. je moet welzeker je dromen najagen een het is helemaal niet overrated om dat te doen.

Artikelen die beweren dat het een verspilling van energie is om dromen na te jagen geven mij altijd een beetje jeuk. Ik denk dan: dat is geschreven door een mens die geen mogelijkheden ziet of kan benutten. Een stukje verbittering op papier ofzo. Er zit voor mij absoluut geen levenswijsheid in dat soort artikelen. Want waar zijn we zonder dromen?

Meet Jeanette in Playa de Carmen

Ik ben een dromer, maar ik ben ook een doener en een realist.

Toen ik op 52 jarige leeftijd redelijk uitzichtloos werkeloos in Nederland op de bank hing had ik kunnen streven naar dagelijkse voldoening. Dat had ik kunnen doen ja. En dan had ik nu, vol dagelijkse voldoening in een dak- en thuislozen opvang gezeten en niets meer gehad om naar uit te kijken anders dan de dag dat ik dat achter me kon laten.

In plaats van tevreden te zijn met wat ik (niet) had, een toekomst zonder toekomst, heb ik besloten mijn dromen na te jagen. En dat heeft me veel meer voldoening gegeven dan afwachten in alle tevredenheid wat voor ellende mijn situatie zou brengen. (lees: Ik Vluchtte voor mijn Schulden)

Ik heb het heft over mijn leven in eigen hand genomen en heb eindelijk de lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan en heb Nederland voorgoed verlaten.

Mijn dagelijkse voldoening haal ik uit het leven in andere landen, het feit dat ik dit maar mooi geflikt heb, dat ik mijn leven weer op de rails heb na alle ellende die in Nederland op me af kwam en waar ik al inzat, en dat ik de uitzichtloosheid van daar vervangen heb voor de prachtige uitzichten van mijn exotische werklocaties.

afspreken in Mexico met Jeanette Slagt

Dat is leven! En niet sussend tegen jezelf zeggen: ik moet leren tevreden zijn met wat ik heb en daar voldoening uit halen. Brrrrr…..dat is niet hoe het werkt.

natuurlijk moet je tevreden zijn met wie je bent en wat je doet, diep in je hart, maar als de omstandigheden die tevredenheid vertroebelen door uitzichtloosheid of een eindeloos verlangen naar een ander leven, is er niets mis met je dromen najagen en het is zeker geen verspilde moeite.

Sterker nog: het geeft je meer voldoening dan geforceerd tevreden zitten zijn omdat de guru van om de hoek dat beweerd.

dapper, dapper leven, nomadisch leven, dappere vrouw, ben ik dapper?

Durf je eigen leven te leiden, thuis, ver weg of waar dan ook.

Het gaat erom wat jij vindt en denkt. Hoe jij je voelt en eigenlijk kun je. dat alleen maar zelf bepalen. Voor sommige mensen is het tevreden zijn in het hier en nu en niet teveel dromen, maar gelukkig zijn met wat ze hebben. Maar voor anderen is dat niet genoeg en werkt dat juist averechts en verstikkend.

Als jij jezelf niet de ruimte geeft om ten volle van het elven te genieten en je neemt genoegen met hier en nu, heb je geen doelen meer en geen reden meer om vooruit te werken en te kijken. En dat neemt alle goesting voor leven weg. Dan word je saai en grijs, en de wereld wordt 1-dimensionaal. Ieder mens heeft dromen nodig, om te ontspannen, om te verlangen, om op gang te blijven en een koers te volgen en om te realiseren.

Het is aan jou om te beslissen wie jij bent in die dromen en wat je ermee doet.

Emigratieplannen?

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.