wonen in Mexico, huis huren, playa del Carmen, toeristen sector, Quintana Roo, hoe vind je een huis, Mexico, emigreren
Dagboek

Een studio huren in Playa del Carmen

Vandaag ga ik met de bus naar Playa del Carmen. Ik was er al eerder, en vind het erg toeristisch, het is anders dan in Cancún, het toerisme en de stad zijn meer met elkaar vermengd anders dan in Cancún, waar het toeristme op de zogenoemde Fonatur zit, de hotel zone.

Maar aangezien het hele immigratieproces veel langer duurt dan verwacht, lijkt het me beter om ook de omgeving van Cancún wat te bekijken, en een ander behangetje zal me goed doen.
Ik zit inmiddels in mijn derde huis in de binnenstad van Cancún en ik heb het wel gezien hier. Op de stranden ligt het zeewier bijna tot aan je knieen, en de winkelcentra zijn allemaal meer van hetzelfde. Dus andere winkelstraten en andere strandopties zijn mischien wel precies wat ik nodig heb om de teleurstelling over immigratie te verzachten.

Ik had nooit gedacht dat het zo lang zou duren.Ik had allang onderweg naar Puerto Vallarta willen zijn. Maar ik wacht nog steeds op mijn vingerafdruk-afspraak en daarna duurt het nog een paar weken voor de kaart klaar is.

Gisteren ontdekte ik op Airbnb een huizenblok dat verschillende studios verhuurt. Na een beetje zoeken vond ik het ook op Facebook, dat scheelde bijna 200 euro per maand in prijs met Airbnb, en ik heb vanmiddag een afspraak om appartementen te bekijken. De prijs in Euros is ongeveer 325-350 euro. En dat is een prachtig bedrag.

Het blok biedt een dakterras met zonnestoelen en uitzicht, en dat geeft het een vakantiegevoel. Iets wat ik een beetje mis in Cancún. Hoewel ik hier prachtige huizen heb gehad, is het het toch ‘net niet’. Als ik in Playa del Carmen woon is Tulum, wat veel meer cultuur biedt dan Canún ook een stuk dichterbij. Dus dan kan ik daaar ook eens gaan kijken.

Als de studio’s lukken ga ik ook weer alleen wonen.

Samenwonen met je volwassen zoon is best grappig, maar de hang naar meer privacy is groot, bij ons allebei trouwens. En als we samenwonen word ik meer en meer in de moederrol gedrukt die ik eigenlijk allang heb afgelegd. Automatisch kook ik en doe ik de was. Als we weer apart wonen mag hij dat weer lekker zelf doen.

En ik heb dan een eigen set sleutels, het grote nadeel van huren bij Airbnb is dat er maar 1 set sleutels is voor een huis, dus het lastig als je alleen op stap wilt. We wonen nu al sinds we uit Cebu vertrokken samen in een huis en ik wil wel weer mijn eigen bedoeninkje.

Een ander ding wat ik aan het doen ben is uitzoeken hoeveel mijn staaroperatie kost. en daar ben ik een fondswervings website voor begonnen. Ik verdien te weinig om daar geld voor te hebben en ik merk dat mijn oog slechter wordt. Voordat ik helemaal niets meer kan zien is het verstandig die operatie te doen. Ik hoop van harte dat mensen me steunen en 3 euro doneren zodat ik kan blijven zien. Als ik weer motor wil rijden en wil blijven schrijven is dat wel handig.

Ik had niet verwacht dat na mijn diagnose in Dumaguete vorig jaar het zo snel achteruit zou gaan. En heel eerlijk gezegd heb ik het door alles wat er gebeurde een beetje naar achter vedrongen. Maar het begint nu toch wel wat lastig te worden. Ik heb een kliniek gevonden hier in Cancún die gespecialiseerd zijn in dit soort operaties en ik heb informatie opgevraagd. Wat voor mij belangrijk is is dat ze Engels spreken en me goed kunnen uitleggen wat ze gaan doen en hoe mijn leven er na de operatie uitziet. En natuurlijk de kosten.

Dit is een operatie die ik in de Filipijnen niet aandurfde, maar qua kosten had ik dat beter daar kunnen laten doen denk ik

Alles in mijn leven lijkt een beetje om het woord ‘wachten’ te draaien. Wachten op genoeg geld voor de operatie, wachten op de afronding voor mijn reis naar Puerto Vallarta, wachten op een eigen woonplek, gedurende de dag wachten op de bus…..en ik ben niet zo goed in wachten. Ik hou van doorpakken en doorgaan. Voor mij staat wachten gelijk aan gevangen zitten, en dagelijks doe ik een mindgame dat ik alle vrijheid van de wereld heb en in Cancún woon, of in ieder geval in Quintana Roo, de provincie, en probeer ik niet te denken aan de geplande reis en de andere kant van het land. Want door daar minder aaan te denken is het makkelijk om net te doen alsof ik hier woon en wilde wonen.

De manier waarop ik nu nog huizen huur is eenvoudig, ik ga gewoon naar een eigenaar en vraag of ik per maand kan huren, en ik zoek voornamelijk in de hotel sector. Dat doe ik omdat ik een gemeubileerd huis wil en all-in wil huren, internet, GWL en het liefst ook schoonmaak en beddengoed inbegrepen. Dat is voor nu echt het voordeligst. En zeker voor deze plek. Als ik kijk naar de kosten van een particulier huis, via Facebook Marktplaats dan huur ik een leeg huis op een minder goede locatie (lees: hoge misdaad cijfers) voor ongeveer 250-300 euro per maand en dan moet ik zelf interne, electra en water betalen. Okay, ik heb dan wel iets meer huis voor dat geld, 2 slaapkamers en een soort van tuintje. maar dat zijn nu net dingen waar ik niet zoveel waarde aan hecht.

Dus voor nu bevalt het huren in de toeristen sector prima, en als je je voorkeurs-locatie buiten Airbnb om kunt vinden en het is echt zoveel meer goedkoper als de studios waar ik vandaag ga kijken, dan huur ik misschien wel de rest van mijn tijd in Mexico ook wel op deze manier.
Geen 2-jarig huurcontract, wat hier heel gebruikelijk is, en geen huisbaas die elke maand kan bedenken dat hij je er uit kan zetten zonder de borg terug te betalen.

De flexibiliteit van per maand huren bevalt me wel.

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!