Dagboek,  Reisfoto's

Met de trein van Puebla naar Cholula

Terwijl de moderne trein luid toeterend dwars door het centrum van Puebla ploegt verbaas ik me over het gebrek aan spoorwegovergangen en ook respect van automobilisten voor de rijdende trein.

Ik ben onderweg van Puebla naar het beroemde Cholula om de kerk en de vulkaan te zien. Er rijdt een gratis toeristentrein, een paar keer per dag en in het weekend wat vaker. Niks leukers dan een treinritje, dacht ik.

Ik zie de stad die ik anders niet zou zien, ongeplaveide straten, prachtige subdivisions en ook krottenwijken. Ik rijd langs kerken, Puebla heeft 288 kerken, wist je dat? Er staat er in elke wijk minstens 1, het verhaal gaat dat er 1 kerk per 80 vierkante mijl is. En dan niet een kerkje, maar een grote kathedraal achtige constructie. De meesten zijn geel van kleur met sienna, anderen zijn wit met blauw of donker steen, oranje hier en daar een bruin.

En ze luiden nog klokken, ouderwets met de hand. Heel bijzonder

Als ik in Cholula ben, burpt te vulkaan Popocatépetl een dikke aswolk uit

Alarmfase geel niveau 2. Van de aardbevingen merk ik niks. Het is voor mij de tweede keer dat ik dat zie, ik reed ooit eens langs Mount Mayon in de Filipijnen op het moment dat die en enorme aswolk de lucht in tufte. (kijk hoe Mount Mayon uitbarst als ik er langs rij)

In de namiddag tuft het treintje weer luid toeterend terug naar Puebla. Het rijdt toch een paar keer per dag maar overal blijven mensen stilstaan om het te zien, kinderen zwaaien, of rennen een stukje mee. Het zou in Nederland ondenkbaar zijn dat een trein zonder enige afscheiding door achtertuinen van huizen rijdt en dwars door de stad waar alle verkeer de treinbaan overneemt zodra de trein verdwenen is.

Mijn dag eindigt met steak in een goed steakhouse, ik heb behoefte aan een goede maaltijd. Ik ben al weken ziekig in mijn darmen en ik wil dat toch proberen te beïnvloeden door betere kwaliteit eten te eten. De kwaliteit van sommig vlees hier is erbarmelijk en mensen eten die delen van een dier die wij in Nederland nooit zouden eten. En soms valt dat heel erg verkeerd bij mij.

Ik geniet van de salade en de sappige dode koe op mijn plank en drink een pink lemonade.

IJsje toe? vraagt mijn zoon

IJsje toe. van Mexicaanse makelij, dat kunnen ze hier goed, ijsjes maken, het zit bomvol vers fruit en fruitsappen en ze hebben van die geweldige ‘paleta’s’ in gevroren fruit op een stokje.

Onderaan de post vindt je de mooiste foto’s van deze dag maar eerst dit:

Help mij mensen helpen

Jij kunt mij helpen om nog meer te helpen in dit land waar mensen dagelijks worstelen om te overleven. Ik reis momenteel op de motor door Mexico, #FromPuebloToPueblo, 5500 kilometer dwars door het hart van dit immens grote land. Van Cancun naar La Paz.

Help mij de mensen helpen die ik op mijn reis ontmoet.

Klik op de afbeelding voor een donatie via Paypal, of de link voor een donatie via Ko-Fi.
Elk bedrag is welkom! klik op deze afbeelding en lees alles over hoe ik mensen help en hoe ik het geld besteed. En ook WAAROM ik dit doe.

Je kunt dit initiatief ook steunen door deze post te delen op jouw sociale media met jouw achterban.

Je kunt deelnemen aan mijn prachtige reis door een (gratis) abonnement te nemen op het YouTube kanaal en als je dan op het belletje klikt krijg je op YouTube een teken dat er een nieuwe video is. (ga naar: Leaving Holland Channel)

Reisfoto’s van een dagje Cholula

Ik heb de 9 mooiste foto’s uitgezocht en in een galerij gezet voor jou, als je op de foto klikt vergroot hij.

 

Een paar reisfacts voor als je zelf in Puebla bent en naar Cholula wilt

  • de gratis toeristen trein vertrekt vlak naast het treinmuseum in Puebla. En in Cholula stap je uit aan de voet van de pyramide waarop de kerk is gebouwd.
  • de trein rijdt op weekdagen 2x heen en weer, in de weekenden zijn er meerdere ritten.
  • bij de cathedraal moet je wachten, ivm COVID maatregelen, je haalt een gratis kaartje bij de ingang en gaat in de rij tot de volgende groep naar binnen mag. De tijden staan op een poster op het hek
  • Cholula heeft ook een prachtiog klooster met een enorme kerk, deze ligt een stukje het centrum in, entree is gratis
  • Ivm COVID zijn nu de onderaardse gangen ind e pyramide gesloten. Maar normaal kun je daar wandelingen maken door het gangenstelsel en de buitenruimtes bekijken.
  • ga je met de taxi reken dan op een prijs van 100-150 pesos per rit.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.