Wonen in Mexico

Emigreren naar Mexico zonder roze bril!

Emigreren naar Mexico: je kunt erover dromen, maar je kunt het ook gewoon doen. Maar een goede voorbereiding is wel essentieel. Anders is de kans groot dat je, een kostbare illusie armer, terug naar Nederland gaat.

Op de website Leaving Holland wil ik mensen helpen die naar Mexico willen verhuizen.

  • Wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing buiten de EU en de EuroZone,
  • Hoe vind je een huis?
  • Kopen of huren?
  • Kun je een auto kopen in Mexico als je een tijdelijke verblijfsvergunning hebt?
  • Hoe zit het met gezondheidszorg?
  • en onderwijs?
  • Kun je een eigen bedrijf beginnen?

Ik ben op de website Leaving Holland in 2019 begonnen met schrijven over Mexico in het bijzonder. Over emigreren in het algemeen schreef ik al veel langer en ook over wonen en leven in de Filipijnen (lees ook: Nederlanders die naar de Filipijnen willen)

Ik schrijf over emigreren naar Mexico en de Filipijnen uit eigen ervaring. En over emigratie naar andere landen mede door onderzoek en ervaringen van klanten die met mij een gesprek hadden over emigreren. Vooral het Mexico gedeelte staat dus vol met ervaringen die ik zelf heb opgedaan tijdens mijn verblijf in Mexico, handelingen die ik soms wekelijks doe om hier een bestaan op te bouwen.

Je vindt hier een evenwichtig en eerlijk antwoord op je vragen over wonen en werken in Mexico.  Dat doe ik op een andere manier dan je misschien gewend bent. Beter en veelzijdiger dan je wellicht dan andere websites en met het oog op realisme. Artikelen worden geschreven en herzien als er wijzigingen zijn en ik werk hard om zowel de informatie als de boeken up-to date te houden.

Emigreren naar Mexico zonder roze bril

Je vindt hier belangrijke, controleerbare, feitelijke informatie die je écht nodig hebt, maar óók worden de ervaringen van mijn klanten aangestipt. Alles in duidelijke taal, voor Nederlanders die dromen van een nieuwe start.

Ik proberen op deze site de roze bril te vermijden. Leven in Mexico kan hard zijn en  heeft, mede omdat dit nog een ontwikkelingsland is, ook nadelen en je gaat ongetwijfeld een paar moeilijkheden tegenkomen op je weg naar geluk. Ik vind het belangrijk om daar eerlijk over te zijn.

Je hebt niets aan alleen maar verhalen over hoe geweldig het hier is en hoe goedkoop en hoe lekker relaxt. Want soms is namelijk het tegendeel waar.

Heb jij, n ahet rondneuzen op deze website nog vragen over het dagelijks leven in Mexico dan verwijs ik je graag naar mijn handboek over “Wonen in Mexico”. Daarin vind je nog veel meer informatie die je niet op deze website vindt en de handleiding helpt je om een goede start in dit bureaucratische, prachtige, verwarrende land te maken.

Emigreren naar Mexico? Realiseer je droom!

Maar zorg wel dat je goed voorbereid de grens overtrekt. 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.