Wonen in Mexico

Emigreren naar Mexico zonder roze bril!

Emigreren naar Mexico: je kunt erover dromen, maar je kunt het ook gewoon doen. Maar een goede voorbereiding is wel essentieel. Anders is de kans groot dat je, een kostbare illusie armer, terug naar Nederland gaat.

Op de website Leaving Holland wil ik mensen helpen die naar Mexico willen verhuizen.

  • Wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing buiten de EU en de EuroZone,
  • Hoe vind je een huis?
  • Kopen of huren?
  • Kun je een auto kopen in Mexico als je een tijdelijke verblijfsvergunning hebt?
  • Hoe zit het met gezondheidszorg?
  • en onderwijs?
  • Kun je een eigen bedrijf beginnen?

Ik ben op de website Leaving Holland in 2019 begonnen met schrijven over Mexico in het bijzonder. Over emigreren in het algemeen schreef ik al veel langer en ook over wonen en leven in de Filipijnen (lees ook: Nederlanders die naar de Filipijnen willen)

Ik schrijf op deze website niet alleen maar een blije vakantiegids vol leuke tips over het leven in Mexico en waarom jij hier naar toe zou moeten komen. Ik hoop dat ik ook het ECHTE Mexico laat zien.

Je vindt hier hopenlijk een evenwichtig en eerlijk antwoord op je vragen over wonen en werken in Mexico. Dat doe ik op een andere manier dan je misschien gewend bent. Beter en veelzijdiger dan je wellicht bij andere websites vindt. Ik heb vooral oog voor realisme.

Het heeft geen nut om jou een rozengeur en manenschijn verhaal over prachtige oude historische dorpen op de mouw te spelden. Over mensen in kleurrijke kleding en de meest fantastische taco’s, en over de geweldige muziek, en vrolijke fiesta’s. Want als jij in Mexico aankomt en je eerste vakantiegevoel een beetje is weggeebt merk je al snel dat de meeste Mexicanen 6 dagen in de week werken, en niet elke avond romatisch op de stoep op een gitaar tokkelen terwijl vrouwen met hun bloemenjurken dansen in de straten. Ze drinken bier en luisteren naar commerciele marriachi omdat de echte goede marrichi onbetaalbaar is. Ze gaan vroeg naar bed en slaan hun vrouw als ze geirriteerd zijn, of zij slaat hem. En de meeste Mexicanen wonen allang niet meer in die leuke Google Images straatjes, die wonen in een verwaarloosde slecht gebouwde INFONAVIT betonzee.

Emigreren naar Mexico zonder roze bril

Je vindt hier belangrijke, controleerbare, feitelijke informatie die je écht nodig hebt, maar óók worden de ervaringen van mijn klanten aangestipt. Alles in duidelijke taal, voor Nederlanders die dromen van een nieuwe start.

Ik proberen op deze site de roze bril te vermijden. Leven in Mexico kan hard zijn en heeft, mede omdat dit nog een ontwikkelingsland is, ook nadelen en je gaat ongetwijfeld een paar moeilijkheden tegenkomen op je weg naar geluk. Ik vind het belangrijk om daar eerlijk over te zijn.

Je hebt niets aan alleen maar verhalen over hoe geweldig het hier is en hoe goedkoop en hoe lekker relaxt. Want soms is namelijk het tegendeel waar.

Artikelen worden geschreven en herzien als er wijzigingen zijn en ik werk hard om zowel de informatie als de boeken up-to date te houden, maar ik laat voorl een realistisch beeld zien van het dagelijks leven in Mexico zoals ik dat meemaak en ervaar. Want daar kom je verder mee dan de romatnische onzin die alleen in de gehypte toeristengebieden aangeboden wordt op minimale schaal tegen een enorme kostprijs.

Heb jij, na het rondneuzen op deze website nog vragen over het dagelijks leven in Mexico dan verwijs ik je graag naar mijn handboek over “Wonen in Mexico”. Daarin vind je nog veel meer practische informatie die je niet op deze website vindt. De handleiding helpt je om een goede start in dit bureaucratische, prachtige, verwarrende land te maken.

Emigreren naar Mexico? Realiseer je droom!

Maar zorg wel dat je goed voorbereid de grens overtrekt. Laat je roze bril thuis en maak je eigen paradijs!

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!