Filipijnen,  Reisfoto's

Reisfoto’s: 9 stranden in de Filipijnen zonder toeristen

Het is lastig om in de Filipijnen mooie stranden te vinden waar geen of weinig buitenlandse toeristen komen. Toch zijn ze er nog, pareltjes, verborgen op plekjes die lastig te bereiken zijn of die exclusief zijn zodat je toegang moet vragen.

Wars van toeristische trekpleisters zoals Palawan waar je 101 foto’s van kunt vinden op het internet, of de standaard toeristenkant van Bohol, of zelfs Boracay en Puerto Galera, Sabang, en White Beach op Mindoro, ben ik op zoek gegaan naar plekjes die niet zo toeristisch zijn en wel heel erg indrukwekkend. Ik hoefde daar niet eens heel ver voor te reizen. Sommigen lagen binnen handbereik, maar je moet het even weten en dan moet je een toegang zoeken. Soms betekend dat dat je een lastige ladder afklimt zoals op Siquijor, of een brokkelige in de rosten uitgehakte trap.

Maar het is de moeite waard, zeker weten. En andere plekjes liggen zo voor je neus, je moet het alleen even ontdekken, zoals het overvolle drukke party-eiland Boracay, waar iedereen pas laat zijn bed uitkomt, dan zijn er hoeken op het strand in de ochtend waar je je alleen kunt wanen op het eindeloos witte strand, zonder al die verkopers en toeristen.

Ik heb voor jou een selectie gemaakt van 9 stranden, variërend van bekend en onbekend, verdeeld over de eilanden in de Visayas, het centrale gedeelte van de Filipijnen. Natuurlijk zijn er nog veel meer plekjes en eilanden die je kunt bezoeken, maar met zoveel natuurschoon wilde ik het beperken tot die stranden die bereikbaar zijn vanaf de luchthavens in Cebu of Manilla.

Veel kijkplezier.

Als je op de foto klikt vergroot hij zodat hij beter tot zijn recht komt. Ik schreef al eerder een blog over de mooiste stranden in de Filipijnen, in dat blog leg ik ook uit hoe je deze stranden kunt vinden. (Ga naar: De mooiste stranden in de Filipijnen)

Wil je deze stranden ook op video zien?

Op het YouTube kanaal van Leaving Holland zijn de stranden in de Filipijnen samengebracht in 1 afspeellijst. (Bekijk de Videos: De beste stranden in de Filipijnen)
Je kunt de videos ook per eiland bekijken of per stad.

Mijn ervaring met wonen, werken en reizen in de Filipijnen

Ik heb ruim 3 jaar rondgereisd in de Filipijnen, over de volgende eilanden

  • het zuidelijk deel van Luzon en de provincies Samar en Leyte
  • Bohol
  • Mindoro Occidental en Oriental
  • Cebu en Bantayan
  • Panay en Guimaras en Boracay
  • Negros Occidental en Oriental
  • Siquijor

Als jij vragen hebt over leven of wonen in de Filipijnen of vakantie, dan kun je die aan mij stellen. Ik bied hiervoor 2 opties aan:

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!