China eastern Airlines, luggage, service, app, review, cebu, rome, economy, experience, best buy, travel, tips
Vakantiegangers

Vliegen met China Eastern Airlines, mijn ervaring

In 2019 heb ik met China Eastern Airlines van Cebu, via Shanghai naar Rome gevlogen. Het was een lange vlucht en ik was erg blij met de tussenstop in Shanghai.

Op Mactan Airport ging het inchecken snel, doelmatig en professioneel. Je kon een zitplaats kiezen, iets wat met een budget ticket normaal gesproken niet kan. En de bagage wordt door-gelabeld naar Rome, dus op Shanghai heb je daar geen omkijken naar.

Het personeel legt het allemaal geduldig en netjes uit en ze spreken verrassend goed Engels. iets waar ik bij het zien van mijn Chinese incheckpoging in de app verbaasd over was.

Online inchecken werkt niet zo goed en er zijn op Mactan Airport geen zuilen voor China Eastern Airlines.

De hoeveelheid bagage die je mee mag nemen op zo’n lange vlucht is geweldig. Als je bedenkt dat je met een prijsvechter vliegt was ik verbaasd over het feit dat ik 2x 20 kg mocht inchecken en dan nog mijn handbagage mocht meenemen: 10 kg en een handtas. En dat allemaal zonder bijbetaling!
Toen ik met KLM van Amsterdam naar Manila vloog in 2015, mocht ik slecht 1 stuks bagage inchecken en ik betaalde 400 euro meer voor mijn ticket.

In het vliegtuig zijn de stoelen comfortabel. En er voor mij voldoende beenruimte. Op de vlucht naar Shanghai had ik een wat ouder toestel, geen display in de stoel voor me en de stoel was wat hard. Op de vlucht van Shanghai naar Rome zat ik in een comfortabele Airbus 320 en waren de stoelen ruim, zachter dan in het vorige vliegtuig en ik had meer dan voldoende beenruimte. Het on board entertainment systeem bood genoeg afleiding.

Het personeel is vriendelijk, wat in zichzelf gekeerd en stug, maar wel behulpzaam en zorgzaam. Regelmatig komen ze langs met water en ze zijn in een oogwenk bij je als je op je knopje drukt.

Ook op het korte stuk naar Shanghai werden kussens en dekens uitgereikt, en op de langere vlucht naar Rome lag dat allemaal netjes op de stoel.

Het eten aan boord was goed. Op het korte stuk een soort lunchpakket in een zak, met 2 broodjes, waarvan 1 met vlees gevuld en een groot stuk cake, een flesje water en er werd extra drinken aangeboden.
Op de langere vlucht naar Rome kregen we drie maaltijden. Kort na het opstijgen, na de ‘slaapperiode’ en voor het landen nog een ontbijt.
Je had keuze uit 2 soorten, beide maaltijden met vlees, rijst of noodles. En het ontbijt was een broodmaaltijd. Er wordt meer dan voldoende koffie en thee en nootjes uitgedeeld en wil je meer kun je dat vragen.

Overstappen op Shanghai Airport

Je bagage wordt in Cebu al gelabeld voor Rome, dus op Shanghai Airport heb je daar geen omkijken naar. Hou er rekening mee dat je overstap op Shanghai Airport tijdroven is. Je verlaat het vliegtuig, gaat in de bus en rijdt een enorm lange tijd terug over het vliegveld. Wat je net helemaal overheen getaxied bent. In het luchthavengebouw volg je de transfer borden en komt dan via de douane check in het transfer gebied, en daar word je weer helemaal gecontroleerd. Je handbagage moet uitgepakt en open, alle batterijen moeten getoont worden en alle electronische apparatuur gaat apart door de scanner. Voor mij met diverse cameras, tablet, laptop en smartphone, diverse backup schijven enz. was dat een hele klus.

Laat je niet opjagen. Ze manen je aan sneller te zijn en nog sneller te zijn, het zijn hun regels, maar jouw enige zorg is op tijd bij je aansluitende vlucht te zijn

overstappen op shanghai Airport, China eastern Airlines, Cebu-Rome, Bagagecheck, transfertijd, wachtruimte, ervaringen, geldautomaten, eten

Pak rustig uit, let goed op je spullen want diverse medewerkers pakken je spullen uit de bakjes voor inspectie en passagiers lopen af en aan op zoek naar hun eigendommen. En pak aan de andere kant weer rustig in. Ik had 5 bakken spullen die door de scan moesten, want het mag niet op elkaar liggen in de bakken. Het is een heel gedoe. ben je daar doorheen en is alles ingepakt kom je in de transfer ruimte waar je wacht op je vlucht. Je kunt er eten en drinken kopen en overal hangen automaten met lauw water waar je gratis kunt drinken. Het is er erg duur en stelt niet zo heel veel voor. Voor China Eastern ga je met een bus naar het vliegtuig, inderdaad, dat hele lange eind wat je eerder ook hebt gereden.

EEN PAAR WEETJES OVER SHANGHAI Pudong (PVG) AIRPORT:

  • er zijn wisselkantoren
  • er zijn banken waar je geld kunt opnemen
  • je betaald in locale munteenheid (sommige winkels accepteren creditcard)
  • je hebt geen visum nodig voor een korte transfer, alleen als je dagenlang moet wachten heb je een visum nodig
  • men preekt niet of nauwelijks Engels en als ze Engels spreken is het amper te verstaan
  • de bagageregels zijn enorm strickt en je wordt van top tot teen gecontroleerd als je er transferred
  • mijn transfer nam 1.5 uur in beslag, voor deze luchthaven staat een stransfer-procedure van minstens 2.5 uur

Vlieg ik nog eens met China Eastern?

Hoewel hun website en app wat verwarrend zijn en grote delen nog in het chinees zijn in plaats van Engels vind ik dat eigenlijk het enige nadeel van de maatschappij. Voor de rest heb ik een prima vlucht gehad en het personeel was uiterst beleefd, professioneel en zorgzaam.
Gezien de prijs van de ticket en het geboden comfort is China Eastern voor mij zeker weer een optie.

weg uit Nederland

 

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!