Reisfoto's

Foto’s kijken: dit is Kuala Lumpur

Kuala Lumpur was een keerpunt in mijn leven. Toen ik in die stad rondliep leerde ik een heleboel, over een multiculturele samenleving bevoorbeeld, die nergens op de wereld zo divers is als in Kuala Lumpur. Er zijn plekken in de stad waar je 5 religies en verschillende religieuze gebouwen op een vierkante kilometer vindt en het gaat allemaal samen. Heel bijzonder vond ik dat.

Wat ik ook leerde was dat ik mijn levensstandaard in de Filipijnen wel heel erg naar beneden geschaald had. Als het ging om vers eten en het kopen van kleding bijvoorbeeld. In de Filipijnen is daar eigenlijk alleen een overdaad en keuze in de grote steden, en dat is dan nog altijd best wel beperkt. Je hebt 101 telefoonwinkeltjes in de Filipijnen maar ze verkopen allemaal dezelfde paar merken, in Kuala Lumpur waren alle merken vertegenwoordigd, en dat gold ook voor laptops, en voor dingen als memory kaarten en kleding, schoenen, verse groente en fruit. Alles zag er zo geweldig uit. Ik had een omgekeerde cultuurschok. Daarbij waren alle mensen vriendelijk en betrokken, vol kennis en enthousiasme over hun werk en trots op wat ze deden. Ik heb daar geen winkelbediende op zijn telefoon zien staren in totale onverschilligheid voor de klant.

En alles was ruimschoots op voorraad. Ik leerde dus dat ik mijzelf wel een beetje tekort deed en dat het beter en anders kon. Kort na mijn terugkeer naar de Filipijnen na mijn bezoek aan Kuala Lumpur heb ik dan ook besloten de Filipijnen te verlaten.

Kuala Lumpur barst van de cultuur en barst van de diversiteit. De stad is groot en goed georganiseerd en heel erg gericht op het plezierig maken van het verblijf van haar gasten.

Ik dwaalde door de Chinese wijk, de Indiase wijk, de Moslimwijken, bezocht grote moskeeën en prachtige Hindoe tempels, ik at streetfood waarbij ik amper kon kiezen welke prachtige groene groentes ik in mijn kom wilde terugvinden bij de geurige rijst.

Hier zijn mijn 12 mooiste foto’s van mijn bezoek aan Kuala Lumpur, en geloof me, dit was een moeilijke keuze. Ik heb daar zoveel mooie foto’s gemaakt. De stad is super fotogeniek.

Als je op een foto klikt vergroot hij en kun je hem nog beter bekijken. En wil je meer van mijn reisfoto’s zien, klik dan op de rubriek “reisfoto’s” in het menu van de website. Daar vind je ook tips hoe jij prachtige vakantiefoto’s kan maken.

Videos van mijn reis naar Kuala Lumpur vind je op Leaving Holland Channel, ik leg daar het openbaar vervoer van de stad uit en laat je zien hoe je je weg kunt vinden in de eindeloze malls, ik bezoek een mall met een indoor themepark en een heuse indoor achtbaan dwars door eht winkelcentrum en nog veel meer, kijk zelf maar >>>>>>>> Ga naar Leaving Holland Channel de Kuala Lumpur Playlist

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!