Reisfoto's,  Vakantiegangers

Foto’s kijken: Prachtige Mexicaanse Kerken

Kerken in Mexico, als voornamelijk katholiek land en de vroegere Spaanse overheersing heeft Mexico genoeg cultuur als het gaat om de architectuur van oude Spaanse kerken.

Elk dorp kenmerkt zich wel door een plein, met een groot veld voor de kerk en dan in een vierkant huizen en winkels in vrij neutrale maar felgekleurde gevels. Afhankelijk van hoe groot/rijk/belangrijk het dorp is, is dat allemaal in betere conditie of juist niet. Soms is het veld vervangen voor een park met ene muziek-koepel en/of een fontein. Zo’n park staat vol bankjes en in de avond zitten mensen daar te praten terwijl de kinderen spelen. En overal verschijnen dan kleine verplaatsbare eetkarretjes met marquesitas, taco’s en elotes.

Ik heb voor jou een samenstelling van de mooiste kerken (tot nog toe) op het schiereiland van Yucaton, Mexico. Veel kijkplezier.

Tip: klik op de foto voor een groter formaat!

 

Meer foto’s kijken? Kijk dan op reisfoto’s en tips (klik), je vindt er foto’s van al mijn reizen over de hele wereld.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry!