De mooiste Reisfoto’s en Fototips

In deze rubriek vind je mijn mooiste reisfoto’s, per land, per onderwerp, per beleving. Soms is het architectuur, soms zijn het mensen en soms gewoon heerlijke plaatjes van de mooiste stranden in bijvoorbeeld de Filipijnen of Mexico. Cultuur, belevenissen, selfies, het zal elkaar afwisselen. Ik probeer elke zoveel weken een post te plaatsen op de website.

Ik haal foto’s uit het archief die nog nooit getoond zijn, ik plaats foto’s van steden en natuur waar ik op het moment doorheen reis. Kortom, je reist met mij de wereld over.

Wil jij ook mooie vakantiefoto’s maken? Ik heb 5 tips om gegarandeerd met Instagram waardige momenten thuis te komen:

  1. Het gaat om emotie, de ervaring, fotografeer niet zomaar alles, maar fotografeer jouw gevoel. Als een gebouw of een moment emoties bij je oproept heb je vaak een betere foto dan wanneer je maar klakkeloos loopt te klikken.
  2. Let op de foto indeling, zorg dat er diepte in een foto zit, iets op de voorgrond, iets op de achtergrond, dat kun je eventueel vervagen om het werkelijke onderwerp goed te laten uitkomen. Speel met de mogelijkheden van je camera of telefoon als het gaat om diepte, landschap, portret en zelfs HDR.
  3. Stop met de filters!! Echt niet doen, geen apps gebruikend waarmee je foto’s bewerkt, tenzij je een unieke serie pop art of iets dergelijks wilt maken. Maar voor je foto feed op Facebook en Instagram is het beter om echte beelden te tonen en niet te verzanden in dezelfde wolkenlucht of vage blauwe tinten die iedereen al gebruikt.
  4. Neem de tijd om de foto te maken en maak er 3 of 4, zo heb je altijd wel 1 hele goede ertussen zitten. Dat kun je vaak pas zien als je op een groot scherm kijkt. En als je rustig de tijd neemt om je foto te maken heb je je horizon recht en missen er geen armen, benen of hoofden.
  5. Licht is je vriend en je vijand! Let goed op de zon, let goed op de camera settings als je in de avond of nacht foto’s maakt. Soms kan een overbelichte zonnestraal een prachtig beeld opleveren, bijvoorbeeld in een water foto, maar vaak is het irritant en is de foto mislukt. Datzelfde geldt voor nachtfoto’s, vaak komen zijn die heel korrelig, toch is het verstandiger om de ISO aan te passen dan te flitsen. Flits geeft vaak een “platte” (1-dimensionale) foto met een raar overbelicht beeld.

En dan nu de foto’s, veel kijkplezier!

Foto’s kijken: Prachtige Mexicaanse Kerken

Kerken in Mexico, als voornamelijk katholiek land en de vroegere Spaanse overheersing heeft Mexico genoeg cultuur als het gaat om ...

Muurschilderingen in Mexico: Cancun

Mexico en muurschilderingen, die twee zijn door een culturele band met elkaar verbonden. De hele geschiedenis van het land kun ...

Tips voor jouw bezoek aan Campeche in Mexico

Campeche is 1 van de staten van de Federale Republiek van Mexico. De stad die wij Campeche noemen heet officieel ...

Reisfoto’s: de Woeste Schoonheid van Mexico

De tweede motorreis door Mexico is ten einde. Ik reed van La Paz in Baha California Sur omhoog naar de ...

Wonen in Mexico, Baja California Sur en omgeving

Wil jij vestigen in Mexico maar je weet niet zo goed waar, omdat je anders wilt dan anderen? Overweeg dan ...

San Cristobal de las Casas, Chiapas

De eerste echte bergrit. We klimmen naar ruim 2100 meter boven de zeespiegel. En dat is voelbaar. Licht in het ...

Villahermosa, Tabasco

Wat ik me vooral herinner van Villahermosa in Tabasco is dat ze een meer van de Illusie hebben, de Laguna ...

Isla Aguada, Campeche

Niet de meest voor de hand liggende plek om te stoppen tijdens een rit, de meeste mensen rijden door naar ...

San Fransisco de Campeche, Campeche

Tijd om Merida en zijn prachtige omgeving achter ons te laten. En door te reizen. Onze reis van Cancun naar ...

Merida in Yucatan

Als je bijna een jaar naar een motortocht hebt toegewerkt, dan is de vertrekdag een heel bijzonder gevoel. Onwerkelijk, spannend, ...
Aan het laden...

 

Deze rubriek wordt niet meer bijgewerkt. Wil je meer zien van mijn dagelijks leven kijk dan op deze website (klik)


Advertenties

 

error: Sorry!