strand, blauwe lucht, groene struiken, blauwe zee, tekst emigreren wat moet je regelen
Emigreren

Emigreren, wat moet je regelen?

Als Emigratie Coach spreek maandelijks veel mensen die willen emigreren. Sommigen hebben al vergevorderde plannen en staan op het punt van vertrek, anderen zijn nog in de oriënterende fase en hebben geen flauw idee waar ze moeten beginnen. En anderen denken wel heel licht over het proces van emigratie.

Emigratie lijkt een kwestie van je boel oppakken en vertrekken, en heel kort door de bocht is het dat ook wel. Maar in deze maatschappij waarin dingen digitaal geregeld zijn, instanties in elkaar haken qua registratie en er zoveel wettelijke verplichtingen zijn is het complexer dan de deur achter je dichttrekken en ergens anders een nieuw leven opbouwen.

Zelfs als je binnen Europa verhuisd, waar je toch heel eenvoudig kunt reizen en vestigen tussen de landen binnen de Europese Unie is het een hoofdpijn kwestie voor veel emigranten. En dat komt niet door het onzekere en spannende van het nieuwe bestaan, maar door het corrrect afsluiten van Nederland.

Vragen als:

  • wanneer schrijf ik me uit bij emigratie
  • wat doe ik met mijn bankrekening als ik in het buitenland woon?
  • hoe zit het met mijn pensioen of uitkering als ik ga emigreren bijvoorbeeld buiten de EU
  • en de zorgverzekering, hoe doe ik dat, zeg ik die op? Stop ik gewoon met betalen?
  • en de Belastingdienst wat kan ik van hen verwachten bij emigratie?

En dan in je nieuwe thuisland al die vragen weer, maar dan in omgekeerde vorm. Open je wel of niet een lokale bankrekening? En kan dat zomaar? En hoe zit het met vestigingsregistratie, belasting betalen, verzekeringen, huisvesting?

Emigreren is een project, en een project heeft een stappenplan, een tijdslijn. Onlangs vroeg iemand op mijn Youtube kanaal: Hoe lang duurt emigreren naar Mexico? En ik dacht…..welk deel van de emigratie bedoel je? Want de vliegreis is een uurtje of 10 geloof ik, maar ik denk niet dat ze dat bedoelde natuurlijk. Soms kan je totale emigratie wel een paar jaar in beslag nemen, niet omdat het dan in Nederland zo lang duurt om alles goed te regelen, maar vooral in je nieuwe woonland.

Het proces van emigratie is voor iedereen anders, en dus ook het tijdspad.

Het ligt aan jouw persoonlijke situatie hoe snel je weg kunt uit Nederland en kunt vestigen aan in je nieuwe woonland. Of je een koop- of huurhuis hebt maakt al een heel verschil bijvoorbeeld, of heb je een eigen bedrijf? Schulden? Er zijn heel veel zaken die bijdragen aan het tempo van emigratie.

Ik begrijp dat je dit artikel hebt gevonden op zoek naar antwoorden. En die antwoorden heb ik voor je.

Vanaf de dag dat je plan ontstaat heb ik voor jou een boek wat je helpt met overzicht, stappenplannen en zaken die je moet regelen voor je de grens overtrekt wil je niet in de problemen komen in het buitenland. Maar ook straks na je emigratie, op je nieuwe plekje, alles wordt uitgelegd en je vindt heel veel handige links naar webadressen zodat je niet zelf op zoekt heoeft naar de juiste plek maar gelijk bij het goede loket bent.

Als je al een stappenplan hebt voor je emigratie, en alleen worstelt met wat je allemaal in Nederland moet stopzetten als je gaat emigreren en in welke volgorde en binnen welke termijn is goedkoper, en gaat alleen daarover: het afronden van Nederland, dat vind je allemaal in de verkorte versie: Het afronden van Nederland. Ook dit boek heeft een up-to-date-linklijst van alle loketten of doorverwijzende informatie voor jouw persoonlijke situatie.

Ben je nog in de orienterende fase en wil je grofweg een idee over emigreren, dan heb ik een info blad voor je met wat tips en suggesties en zakend ie geregeld moeten worden.

[woocommerce SKUS=”embeg”]

Waarom moet ik betalen voor die informatie over emigratie? Die kan ik toch ook wel op het internet vinden?

Ja dat kan, en je betaald ook niet voor de informatie. Je betaald voor mijn tijd en werk, want ik heb al die informatie voor jouw gebundeld en bijelkaar gezocht. En elk jaar controleer ik de boeken in de Emigratie Winkel op correctheid en of de linkjes nog werken.

Vanmorgen voor ik dit artikel update deed ik nog even onderzoek naar mijn collega’s die ook schrijven over emigratie. En ik kwam een paar websites tegen met sterk verouderde informatie over bankrekeningen, en foute informatie, over de de Zorg verzekering en AOW bijvoorbeeld.

Het samenstellen van dergelijke informatieve boeken en ze up to date te houden, dat kost tijd en moeite. En daar betaal je voor.

Geen gehannes met links die verwijzen naar websites die verwijzen naar websites, gewoon direct de juiste informatie in 1 klik of in 1 hoofdstuk.

Zo hoef je niet zelf op zoek naar alle antwoorden. En dat scheelt tijdsverspilling door foute informatie want als je gaat emigreren wil je dat op een prettige vlotte manier doen.

Tijd die jij nu uitspaart en die je kunt benutten aan het in gang zetten van je emigratie en afsluiten van Nederland.

Als je vragen hebt kun je de reactie mogelijkheden gebruiken om ze te stellen. Wil je een persoonlijk gesprek over emigratie dat kan ook, je kunt dat hier inplannen.

Andere artikelen over wat je moet regelen bij Emigratie

Je vind tientallen artikelen over emigratie en wat je moet regelen op deze website, ik zet ze voor jou op een rijtje, en als je naar de “home”-pagina gaat kun je ze op onderwerp vinden.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!