Emigreren

Emigreren, wat moet je regelen?

Ik spreek maandelijks veel mensen die willen emigreren. Sommigen hebben al vergevorderde plannen en staan op het punt van vertrek, anderen zijn nog in de oriënterende fase en hebben geen flauw idee waar ze moeten beginnen. En anderen denken wel heel licht over het proces van emigratie.

Emigratie lijkt een kwestie van je boel oppakken en vertrekken, en heel kort door de bocht is het dat ook wel. Maar in deze maatschappij waarin dingen digitaal geregeld zijn, instanties in elkaar haken qua registratie en er zoveel wettelijke verplichtingen zijn is het complexer dan de deur achter je dichttrekken en ergens anders een nieuw leven opbouwen.

Zelfs als je binnen Europa verhuisd, waar je toch heel eenvoudig kunt reizen en vestigen tussen de landen binnen de Europese Unie is het een hoofdpijn kwestie voor veel emigranten. En dat komt niet door het onzekere en spannende van het nieuwe bestaan, maar door het corrrect afsluiten van Nederland.

Vragen als:

  • wanneer schrijf ik me uit
  • wat doe ik met mijn bankrekening?
  • hoe zit het met mijn pensioen of uitkering?
  • en de zorgverzekering, hoe doe ik dat?
  • en de Belastingdienst hoe gaat dat?

En dan in je nieuwe thuisland al die vragen weer, maar dan in omgekeerde vorm. Open je wel of niet een lokale bankrekening? En kan dat zomaar? En hoe zit het met vestigingsregistratie, belasting betalen, verzekeringen, huisvesting?

Het is een project, en een project heeft een stappenplan, een tijdslijn. Onlangs vroeg iemand op mijn Youtube kanaal: Hoe lang duurt emigreren naar Mexico? En ik dacht…..welk deel van de emigratie bedoel je? Want de vliegreis is een uurtje of 10 geloof ik, maar ik denk niet dat ze dat bedoelde natuurlijk.

Het proces van emigratie is voor iedereen anders, en dus ook het tijdspad.

Het ligt aan jouw persoonlijke situatie hoe snel je weg kunt uit Nederland en kunt vestigen aan in je nieuwe woonland. Of je een koop- of huurhuis hebt maakt al een heel verschil bijvoorbeeld, of heb je een eigen bedrijf? Schulden? er zijn heel veel zaken die bijdragen aan het tempo van emigratie.

Ik begrijp dat je dit artikel hebt gevonden op zoek naar antwoorden. En die antwoorden heb ik voor je.

Als je mijn e-boek koopt heb je gelijk ook een stappenplan. En een handige lijst met webadressen voor die zaken die je online kunt regelen of waar je online de juiste informatie voor jouw persoonlijke situatie kunt vinden.

Ben je nog in de orienterende fase en wil je grofweg een idee over emigreren, dan heb ik een info blad voor je met wat tips en suggesties en zakend ie geregeld moeten worden.

[woocommerce SKUS=”embeg”]

Waarom moet ik betalen voor die informatie over emigratie? Die kan ik toch ook wel op het internet vinden?

Ja dat kan, en je betaald ook niet voor de informatie. Je betaald voor mijn tijd en werk, want ik heb al die informatie voor jouw gebundeld en bijelkaar gezocht. En elk jaar controleer ik de boeken in de Emigratie Winkel op correctheid en of de linkjes nog werken.

Vanmorgen voor ik dit artikel schreef deed ik nog even onderzoek naar mijn collega’s die ook schrijven over emigratie. En ik kwam drie websites tegen met sterk verouderde informatie over bankrekeningen, en foute informatie, over de Belastingdienst bijvoorbeeld.

Het samenstellen van dergelijke informatieve boeken en ze up to date te houden, dat kost tijd en moeite. En daar betaal je voor.

Geen gehannes met links die verwijzen naar websites die verwijzen naar websites, gewoon direct de jusite informatie in 1 klik of in 1 hoofdstuk.

Zo hoef je niet zelf op zoek naar alle antwoorden. En dat scheelt foute informatie en tijdsverspilling en dat scheelt sowieso weer kostbare tijd.

Tijd die jij nu uitspaart en die je kunt benutten aan het in gang zetten van je emigratie en afsluiten van Nederland.

Als je vragen hebt kun je de reactie mogelijkheden gebruiken om ze te stellen. Wil je een persoonlijk gesprek over emigratie dat kan ook, je kunt dat hier inplannen.

Andere artikelen over wat je moet regelen bij Emigratie

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.