Digitale Nomade,  Emigreren,  Filipijnen,  Wonen in Mexico

Geëmigreerd en de bank zegt mijn bankrekening op

Ondanks dat Stichting Nederlanders in het Buitenland van de overheid de toezegging heeft gekregen dat Nederlanders wereldwijd recht hebben op een (basis) bankrekening in Nederland. Hebben de banken blijkbaar nog steeds ontsnappingsclausules gevonden om dat te omzeilen.

Als je bijvoorbeeld op de website van ABN-Amro kijkt lees je dat als je langer dan 3 jaar buiten de EU woont en dan vooral in een risicoland, je rekening opgeheven wordt. In sommige gevallen staat de bank het toe dat je een basis rekening houdt, en de kosten voor die rekening zijn per maand 15 euro extra bovenop de standaard rekening kosten omwille van de veiligheid risico’s die de bank loopt.

Het zal je niet verbazen dat bijna elk land wat niet tot de Eurozone of een financieel verdragsland behoort op de “hoog-risico”-lijst staat.

trollen op het internet

Je reist niet even naar Nederland om een nieuwe rekening te openen

Je kunt in een lastig parket komen te zitten hierdoor, vooral als je nog regelmatig geld uit Nederland ontvangt. Je reist niet “even” heen en weer om een nieuwe rekening te openen. Daarbij zijn er in Nederland bijna geen banken meer die mensen buiten de Eurozone verwelkomen als klant.

Er zijn manieren om het allemaal te omzeilen, maar die moet je toepassen voor je vertrek uit Nederland. Heeft je rekening ooit op een buitenlands adres gestaan, dan is dit niet meer mogelijk en ben je wellicht al toegevoegd aan de lijst van rekeningen die de bank wil beëindigen.

Hoe je dat doet, kun je lezen in het volgende info-blad

Kun je online een rekening openen bij een bank?

Ja, dat kan. Je kunt online een rekening openen bij een bank, waarbij je gewoon een IBAN-nummer krijgt en in Nederland dat nummer kunt registreren bij bijvoorbeeld de Belastingdienst, de overheid en je pensioenfonds, om er maar een paar te noemen.
Omdat je een Europees IBAN-nummer krijgt, heb je geen problemen met geldhandelingen in Nederland of elders in Europa.

Het mooie van deze vorm van online bankieren is dat je naast je Euro rekening ook een vreemde valuta rekening kunt openen, in mijn geval bijvoorbeeld een Peso rekening voor Mexico. En intern verschuif ik geld van Euro naar Peso tegen de dagkoers. Daarna maak ik in Peso het geld over naar mijn Mexicaanse rekening, of naar een willekeurig bedrijf waar ik in Mexico een rekening moet voldoen.

En dat kan in heel veel valuta en in heel veel landen in de wereld.

Je kunt je Paypal rekening koppelen aan deze rekening maar ook betalingsgateways als Stripe, (voor bijvoorbeeld webshop eigenaren), je kunt overschrijvingen via emailadres ontvangen en tikkies maken. Kortom, je hebt een veelzijdige rekening met een internationaal karakter.

Een nieuwe rekening openen zonder dat je hiervoor naar Europa reist, dat kan!

Wil jij een betrouwbare online rekening die je kunt koppelen aan bedrijven en zaken in Nederland en waarmee je voordelig geld kunt overmaken? Waar je allerlei valuta’s kunt gebruiken en waardoor je toch voor Nederlands geld bereikbaar blijft tegen minimale kosten?

Iedereen kan zich aanmelden voor zo’n rekening. Het enigste wat je moet doen is een account aanmaken (gratis) en daarna een Euro rekening openen, om toegang te krijgen tot je IBAN upload je een Nederlands ID bewijs, en een selfie, en daarna vragen zij je om 20 euro te storten. Die inleg kun je gewoon gebruiken, dat is alleen om te controleren of je bent wie je zegt dat je bent.

Nadat dat proces geregeld is, kun je vreemde valuta rekeningen openen zonder enige verificatie en je kunt onder bepaalde voorwaarden een VISA card aanvragen,

Gebruik deze link en open een online (internationaal goed geaccepteerde) bankrekening.

De link is een affiliate link, dat betekend dat ik, als er drie mensen een rekening openen bij deze bank en er geld op storten, een kleine vergoeding krijg. Het mooie van dat systeem is dat het jou niks meer kost, jij lost je ellendig probleem op met een bank in Nederland die je rekening wil opheffen.

Emigratieplannen? Koop de Handleiding voor Emigratie

 

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *