Emigreren,  Weglopen

Niet genoeg geld om te emigreren?

Droom jij van een nieuwe start in een nieuw land, maar heb je niet genoeg geld? Dan is dit artikel voor jou. Het is namelijk mogelijk om je droomt om te emigreren heel snel te realiseren. Lees verder als jij droomt van emigratie maar dat niet doet omdat je niet genoeg geld hebt.

Op de website Leaving Holland probeer ik mensen te helpen die willen emigreren. Ik die dat op een misschien wat ongebruikelijke wijze. Ik hou geen eindeloze lofzangen over het nieuwe leven wat je te wachten staat. Want dat prachtige plaatje van je nieuwe leven heb je zelf al ingevuld. Dat hoef ik niet voor je te doen.

Jouw emigratie droom realiseren daar gaat het om op deze website

Waar ik je bij wil helpen is die droom werkelijkheid te maken en te toetsten aan de realiteit. En dat doe ik aan de hand van praktijkvoorbeelden uit mijn eigen leven en dat van mijn klanten, die soms de meest geweldige ervaringen met mij delen die ik dan weer met jullie mag delen.

Dus alles wat je leest op Leaving Holland is uit de praktijk, en daar kun jij je droom bij aansluiten en leren van anderen.

Vandaag dus over het stagneren van je emigratie-plannen door gebrek aan geld. Het is een rotonderwerp, geld. Vooral in deze dure tijden waarbij de consument lijkt te bloeden voor wat wereldleiders willen beheersen en beslissen. Het dagelijks leven is ongelofelijk duur geworden. En het onderwerp “vluchten voor schulden’ heeft opeens een nieuwe invalshoek gekregen: de economische vluchteling uit het rijke westen die een goedkopere levensstijl zoekt omdat hij anders in de schulden raakt. (lees: Vluchten voor Schulden)

Emigreren hoeft niet duur te zijn

Laat ik eerst een misvatting weghalen bij je, je hoeft geen bendes geld te hebben om te emigreren. Hoewel het een dure aangelegenheid kan zijn, kan het ook heel goedkoop en zonder al te groot startkapitaal. Het is een kwestie van je dromen aanpassen aan je portemonnee.

Emigratie biedt heel veel nieuwe kansen en het kan dus een uitgelezen moment zijn om

  • Je leven te downsizen
  • Een andere levensstijl aan te meten
  • Een carrière switch te maken
  • Kritisch te kijken naar inkomsten en uitgaven
  • Te gaan sparen

En met die dingen kun je (ruim) voor je vertrek al beginnen.

Ik heb 2 jaar voor mijn vertrek uit Nederland mijn leven omgegooid en spaarde 25.000 euro bij elkaar

Toen ik de beslissing nam om uit Nederland te vertrekken heb ik in 2 jaar tijd een kapitaal opgebouwd van 25.000 euro door mijn levensstijl aan te passen. En ik had een WW-uitkering van 70% van mijn inkomen van een 32-urige werkweek, end at was geen vetpot! Naast het aanpassen van mijn levensstijl ben ik ook stap voor stap begonnen met de verkoop van mijn inboedel. Want ik wilde toch weg.

Ik beschrijf die spaarmethodes in dit boek:

In dit boek vertel ik ook over de mogelijkheden van emigreren zonder geld, waar je rekening mee moet houden, welke kosten je realistisch gezien wel moet afhandelen en hoe je aan geld komt in je nieuwe thuisland.

Financiële zekerheid creëren die ook na je vertrekt nog doorwerkt

Een ander ding wat ik deed was op een andere manier geld gaan verdienen zodat ik ook in het buitenland de vruchten kon plukken van mijn nieuwe beroep. Als voormalig eigenaar van een flexwerk locatie zag ik dat veel ZZP’ers die bij ons bedrijf een dagdeel kwamen werken heel kwetsbaar waren door al hun eieren in 1 mandje te hebben en zich te focussen op 1 inkomstenbron.

En ze waren kortzichtig, ze dachten veel te kleinschalig. Ze hingen aan hun netwerk en netwerkbijeenkomsten om opdrachten binnen te slepen en leken veel in een staat van onrust te verkeren over hun volgend opdracht.

Ik zocht financiële rust, het was in Nederland al moeilijk genoeg geweest

Dat wilde ik in mijn nieuwe leven niet meer. Ik wilde rust op financieel gebied. Dus ik wilde niet al mijn eieren in 1 mandje, ik wilde meerdere bronnen van inkomsten zodat ik lekker kon genieten van mijn nieuwe leven als er 1 inkomstenbron (tijdelijk) wegviel.

Ik besloot zowel online als offline te gaan werken en beroepen en inkomsten te kiezen die redelijk passief waren, zodat ik niet meer dan een paar uur per dag/week hoefde te werken.

Dat betekent dat alle methodes die ik in het volgende boek beschrijf methodes zijn die jij in Nederland naast je baan al kunt opstarten. Zo kun je extra geld verdienen om je emigratie dromen sneller dichterbij te halen. En als het goed bevalt, ga je ermee door in het buitenland. En heb je een leuk inkomen voor je nieuwe leven.

Eén van mijn volgers op sociale media die al jaren geëmigreerd is, kwam door persoonlijke omstandigheden krap bij kas te zitten, ze investeerde in de aanschaf van dit boek en heeft nu meerdere leuke inkomstenbronnen die haar uit die moeilijke tijden hebben geholpen.

 

Emigratieplannen?

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Nog een paar artikelen die jou kunnen helpen heel snel je emigratiedroom te verwezenlijken

Om je een zoektocht door de archieven op deze website te besparen heb ik een aantal artikelen die op dit onderwerp van toepassing zijn bij elkaar gezocht. Maar je kunt altijd zoeken, de zoekoptie vind je o.a. in de menubalk bovenaan de pagina, net onder de header-foto.

En je kunt altijd vragen stellen, via een persoonlijk gesprek met mij, wat je hier kunt regelen (klik) of in de reactie mogelijkheden onder dit blog.

Leven van een jaarinkomen van 9.500 euro

Ik kan rondkomen van een jaarinkomen van ongeveer 9.500 euro, soms iets meer, soms iets minder per maand, dus ook ...

Prijzen in Mexico in vergelijk met Nederland

Hoe liggen de kosten voor dagelijks leven in Mexico? Dat is een vraag die ik veel krijg tijdens mijn gesprekken ...

Wat is een goedkoop land om te wonen?

Zoeken op het internet naar een goedkoop land om te wonen als je wilt emigreren is niet zo moeilijk. Het ...

De 6 grootste misvattingen over Emigratie

Heb jij besloten Nederland voor goed te verlaten? Dan heb je een hele spannende tijd voor de boeg vol plannen ...

Hoeveel geld heb je nodig om te emigreren?

Hoeveel geld heb je nodig om te emigreren, dat blijft een lastige vraag in mijn coachingspraktijk. Heel veel mensen wikken ...
emigreren zonder geld

Emigreren zonder geld

Het is denk ik wel het punt waar ik met mijn emigratie advies het meest tegenaan loop: mensen die zonder ...

 

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.