treinkaartke kopen, rome, florence, italie, reizen met de trein, kosten treinreis
Italië,  Vakantiegangers

Met de Trein van Rome naar Florence, Venetië en Milaan

Het is alweer 1 week geleden dat ik aankwam in Italië na 40 maanden Filipijnen. Ik heb het koud. De Italiaanse huizen zijn niet zo goed gebouwd om de winterkou tegen te gaan en er is amper verwarming of isolatie. De kou maakt ook dat ik mijn 57 jaar voel. Al mijn gewrichten doen pijn. En plat op je bek in een kerk landen helpt dan ook niet echt, hoevwel het marmer van dichtbij best mooi was hebben mijn knieeén een eigen mening over deze nederige struikelpartij.

Maar goed, dat terzijde, Rome is prachtig, maar het is tijd om door te reizen naar Florence. Op het grote treinstation in Rome, Termini koop ik een stapel treinkaarten. Want na Florence wil ik naar Venetië en Milaan en ik wil nog naar Pisa.

Als je in Italië met de trein reist doe je er verstandig aan om vroeg je treinkaarten te kopen. Alle reizigers reserveren namelijk een zitplaats (stoelnummer) en vol is vol. En er zijn verschillende klassen om te reizen, en de goedkoopste klassen zijn heel snel vol.

Ik heb een paar Smart en Economy kaartjes weten te bemachtigen uit de automaat die gelukkig ook in het Engels beschikbaar is.

betalen treinkaarten Italie, treinreis Italie, trein, Italie, vakantie

het is vrij simpel:

 • je kiest je vertrekstation
 • je kiest je eindbestemming
 • de reisdatum
 • de tijd waarop je ongeveer wilt reizen

de automaat zoekt dan de beschikbare plaatsen erbij in de verschillende prijsklasse.

Je maakt je keuze en geeft een zitplaats voorkeur op en kiest vervolgens een betaalmethode, je kunt met je bankpas, creditcard of contact betalen en de automaat geeft wisselgeld en print je kaartje.

Ik reis met Italo, ze zijn een stuk voordeliger dan TrenItalia, die heel nadrukkelijk aanwezig is op het station. De automaat voor Italo is achterin de grote hal met alle kaartmachines en staat in een kantoor van Italo.

Het zijn comfortabele treinen met genoeg ruimte voor je bagage. Er komt een karretje langs met koffie, broodjes en koeken. Maar ook op de balkons in de trein bij de toiletten zijn koffieautomaten en drank en snack automaten. De stoelen zijn ruim en er is een (italiaans) stopcontact bij je zitplek.

trinreizen in Italie, van Rome naar Florence, Italo, TrenItalia

Een paar handige weetjes:

 • Er zijn ook regionale treinen, dat zijn eenvoudigere treinen en die rijden korte afstanden.
 • Toegang tot de perrons gaat via een ingang met een bewaker. je moet een kaartje hebben anders mag je het perron niet op. Op de perrons is het duidelijk aangegeven waar je wagonnummer stopt.
 • Let wel op de omroeper, die in 2 talen omroept, want treinen kunnen van perron en rijtuigvolgorde wisselen.
 • Op de grote schermen kun je aankomst- en vertrektijden en het perron van jouw trein vinden.
 • De treindeuren gaan open als de schoonmaak ploeg klaar is
 • Er is ruimte voor grote koffers op de balkons tussen de treinstellen
 • je kunt in de automaat kaartjes van en naar elke beschikbare bestemming kopen
 • voor internationaal reizen kun je beter naar het loket van TrenItalia die deze reizen verzorgen, dan zijn de prijzen lager

treinreis Italie, hoe reis ik in Italie, van Rome naar Florence, treinkaartjes

Ik vond het aangenaam in de trein, de temperatuur is goed, de stoelen zijn comfortabel en hoewel je veel door tunnels zoeft is er genoeg landschap om van te genieten.

 
weg uit Nederland

 

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!