verzekering, voertuig, Mexico, emigratie, motorrijden, wonen in Mexico
Motorrijden,  Wonen in Mexico

Je auto of motor verzekeren in Mexico

Het is in Mexico niet toegestaan om buiten de stadsgrenzen met een onverzekerd voertuig te rijden. Er worden zelfs minimale eisen gesteld aan de dekkingsgraad voor Federale wegen.

Binnen de stad lijkt het niemand wat te boeien of je verzekerd bent of niet, maar zodra je de stad uit wilt, of de staat, of de Federale Wegen op wilt ben je wettelijk verplicht je voertuig te verzekeren. Deze verzekering moet aan een aantal voorwaarden voldoen, maar zodra jij hem hebt zijn er ook een paar dingen waar jij van op de hoogte moet zijn.

motor rijden Mexico, motoren, registratie, kopen, nummerplaat, verlenging, temporary resident, emigratie

Overweeg jij in Mexico te gaan wonen? Dan is dit boek voor jou.

In het boek vind je alle informatie over motorrijden of autorijden in Mexico, alle regels, prijzen, veilgiheid op de weg en de registratie.

Maar ook alle ins en outs over het dagelijks leven in Mexico, van een huis zoeken en vinden tot gezondheidszorg, je rechten en plichten en veiligheid, verkeer, scholen, alles wordt er behandelt voor een makkelijke integratie na je emigratie.

Je kunt het ook per deel aanschaffen, het deel wat specifiek over auto’s en verkeer gaat kun je hier vinden

motor kopen, Mexico, temporary resident, registratie, kenteken, emigratie

Hoe ziet een Mexicaanse verzekeringspolis er uit?

Polissen zijn pakketten, en het is niet altijd maatwerk. Je kunt vaak geen items weghalen, maar zoals ik in het handboek uitleg heb je een minimum dekking nodig voor schade aan derden, dat is verplicht op de Federale wegen, en legale assistentie op de plek van het ongeval. Die laatste is echt belangrijk als je niet de gevangenis in wilt.

Verder kun je, net als in Nederland kiezen voor diefstal, eigen schade, sleepkosten, en ziektekosten voor jezelf. Je kunt zelfs een bedrag uitgekeerd krijgen als je komt te overlijden.

Je krijgt net als in Nederland eerst een offerte met een geldigheidsduur. Daar krijg je vaak al een betaalnota bij, deze kun je contact betalen via geselecteerd banken of bij OXXO.

Wil jij wonen in Mexico of denk je na over emigratie?

Laten we dan praten over de mogelijkheden en de kansen die er voor jou liggen en wat er allemaal bij komt kijken aan wettelijke regels en financieel gezien.

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!