Emigratie, ene land kiezen
Italië,  Vakantiegangers

Met de trein van Milaan naar Basel

Het was weer tijd om door te reizen, via Milaan deze keer omdat ik daar de trein naar Basel vond. Uiteindelijk blijkt deze trein helemaal door te reizen naar Karlsruhe, maar ik kocht een kaartje tot Basel.

Het is een comfortabele reis, ook in tweede klas. Er is een restaurant aan boord, wat broodjes, chips, snoep en drinken verkoopt. Wel duur, het is dus best verstandig om vooraf eten te kopen en mee te nemen in de trein.

De treinkaartjes voor de Europese Intercity kun je beter niet in de automaat kopen, maar bij een loket van bv. TrenItalo Die zoeken dan de beste aanbieding voor je uit. Het prijsverschil tussen de balie en de automaat is groot, bij mij was het ruim 100 euro. Het treinkaartje kost 54 euro (enkele reis) je krijgt een rijtuig en zitplaats aangewezen.

grein, basel, ticket, kopen, hoe, tips, milaan, italie, reizen, trein, station, ICE

De zitplaatsen zijn ruim, verdeeld over 2×2 zitplaatsen met een gangpad in het midden. Sommige plaatsen bieden ruimte aan 4 personen met een tafeltje in het midden. Er is in elke wagon voldoende bagageruimte, boven je hoofd in het rek, in de coupe bij de deur of op het balkon tussen de 2 rijtuigen in.
Maar ook onder de gepaarde stoelen kun je makkelijk een grote koffer kwijt.

Elke zitplaats heeft een stopcontact. Ook dat is fijn

De grote ramen zorgen voor een prachtig uitzicht op de bergen en de meren waar je langsrijdt. En je bent met een snelle 4.5 uur in Basel.

Het is een prachtige rit met mooie vergezichten, een zitplaats bij het raam is aan te bevelen. Zeker aan de rechterkant van de trein waar je langs de meren rijdt en een geweldig uitzicht hebt op bijvoorbeeld Lago Maggiore.

Kijk je mee op de rit?

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.