Italië,  Vakantiegangers

Op vakantie naar Italië? Pas op voor een boete!

Met het oprukkende massa toerisme zijn sommige delen van de wereld soms in nood. Omdat het er gewoon te druk is en te vol. Omdat handhaving van regels daardoor lastiger wordt en omdat toeristen steeds extremer en brutaler worden, zo niet respectlozer.

Bijvoorbeeld de Italianen. Zij ergeren zich meer en meer aan het gedrag van sommige toeristen die hun land bezoeken. Ik merkte dat al toen ik, buiten het hoogseizoen in Venetie een bakker buiten het toeristen gebied binnenliep. Er viel een gruwelijke stilte onder de uit Italianen bestaande aanwezigen en ik werd letterlijk de deur uitgekeken en niet geholpen.
De regering stelt steeds meer regels waaraan toeristen zich moeten houden
In de steden Rome, Florence en Venetië riskeren bezoekers hoge geldboetes en zelfs gebiedsverboden.

Venice, travel, impressions, masks, culture, wintertime, review

Boetes in Venetië
Het is natuurlijk een beetje vreemd om zelf je koffie te gaan zetten onder een brug. Maar met de grandioos hoge prijzen in Venetië kan ik me er wel iets bij voorstellen. In de zomer van 2019 haalden twee Duitse toersiten het nieuws toen zij 1000 euro moesten betalen en de stad onmiddelijk verlaten omdat ze onder de beroemde Rialto brug in het zicht hun eigen koffiezet appraat gebruikten om koffie te zetten. Ik vind dat persoonlijk wat extreem. Maar goed. Momenteel moet je ook een boete betalen als je als toerist een rondje fietst door het oude centrum van Venetië. Het bedrag is 500 euro.

Ook mensen die slechte manieren tonen kunnen een boete verwachten, deze uitspraak van de burgemeester van Venetië creeert wel wat grijs gebied. Want wat is slecht gemanierd?Ik vind het negeren van klanten ook getuigen van slechte manieren.

staande eten, goedkoop eten, reistips, rome, italie, lunch, ontbijt,

Boetes in Florence
In Florence mag je niet meer snacken op straat. Daarmee gaat de losse eetcultuur van Italië wel wat verloren. als je een lekker sandwich koopt in 1 van de vele eethuisjes en deze op straat opeeet of in een park riskeer je een boete van 500 euro.

Boetes in Sardinie
Zand meenemen van het strand in Sardinie levert je vanaf nu een gevangenis straf op. Ik ga er maar van uit dat dat betekend dat je zand meeneemt in een emmertje of container. En niet achteloos aan je voeten na een strandbezoek.

reistips, rome, openbaar vervoer, prijsen, toerisme, zwervers, straatvuil, water

Boetes in Rome
Even lekker je voeten laten rusten na een lange wandeling door het Historische Rome op de Spaanse trappen is ook niet meer toegestaan. Als je op de beroemde Spaanse trappen zit krijg je een boete van 400 euro.

Boetes voor Cinque Terre
Het prachtige wandelgebied Cinque Terre mag niet meer betreden worden met slippers en sandalen. Om deze wandelroute te lopen moet je dichte schoenen dragen. Je doet er sowieso goed aan om daar niet op slipeprs te lopen. aangezien jaarlijks vele mensen door helikopters worden afgevoerd na een ongelukkige valpartij. bergschoenen is echt wel voor je eigen veiligheid. Maar een boete van wel 2500 euro voor het dragen van sandalen of slippers, dat is wel heel duur.

Ik vraag me af welke aanpassingen om massa toerisme aan banden te leggen en er geld aan te verdienen we nog meer kunnen verwachten van het populaire vakantieland.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!