leona vicario, motorrit, mexico BMW G310gs, motorrijden mexico, buitenland, Filipijnen
Motorrijden

MotorTocht naar Leona Vicario in Quintana Roo

Mijn eerste rit buiten de stad, buiten de vertrouwde tussen Playa del Carmen en Cancun. Ik rij vandaag naar Leona Vicario, een slaperig dorpje 45 minuten buiten Cancun richting Merida.

Leona Vicario, Quintana Roo, motortocht, BMW G 310gs, motorrijden, Mexico,

In Leona Vicario woonden in 2010 6500plus getelde mensen. En ik betwijfel of er sindsdien mensen zijn bijgekomen. het dorp ligt duttend in de middagzon, verstoord door zwaar verkeer wat door de hoofdstraat dendert. Het is vernoemd naar de vrouw van Andres Quintana Roo een onafhankelijkheid persoon die mede grondlegger was van de Staat waar ik woon.

We rijden over de Yucatan Peninsula, mijn zoon en ik en besluiten niet over de tolweg te gaan, maar de “oude” weg te nemen richting Merida. Het is een leuke rit, er is niet veel te zien maar de bermen bloeien prachtig. Het dorp is een leuke verrassing met een prachtig kleurrijke kerkhof in het midden.

Via de Route de Cenotes die in dit dorp eindigt (of begint) rijden we in de volgende video’s door naar Puerto Morellos en terug naar Cancun.

Reis jij met mij mee door Mexico?

Je kunt deelnemen aan deze prachtige reis door een (gratis) abonnement te nemen op het YouTube kanaal en als je dan op het belletje klikt krijg je op YouTube een teken dat er een nieuwe video is. (ga naar: Leaving Holland Channel)

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!