Emigreren

Ben je dienstplichtig na je emigratie?

Nu de oorlog steeds dichter bij lijkt te komen en de NAVO mensen ons vertellen dat vrede niet meer vanzelfsprekend is laait ook de discussie over dienstplicht en opkomstplicht weer op. En mensen zoeken ook vanuit het buitenland hoe het zit met de dienstplicht en opkomstplicht in Nederland als je bent geëmigreerd.

Het is lastig zoeken op het internet over dit onderwerp. Omdat in Nederland de dienstplicht nog wel bestaat maar de opkomstplicht is uitgesteld. De overheid geeft maar mondjesmaat informatie over het onderwerp. Maar in combinatie met Emigratie is het antwoord bijna niet te vinden.

En hoe zit het met een dubbele nationaliteit? In welk land ga je dan voor de opkomstplicht.

Lees verder in het infoblad over Dienstplicht en Emigratie

Na betaling van 2 euro ontvang je via email een download link voor een kleurrijk en informatief info blad. Je kunt dan direct verder lezen, inclusief een lijst met webadressen.

De info bladen op de website Leaving Holland werken als een soort Paywall. Veel websites gebruiken een paywall om mensen te laten betalen voor meer uitgebreide specialistische informatie. Vaak door middel van een abonnement. Op Leaving Holland is het slechts een eenmalig bijdrage en geen abonnement.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *