Emigreren

Ben je dienstplichtig na je emigratie?

Nu de oorlog steeds dichter bij lijkt te komen en de NAVO mensen ons vertellen dat vrede niet meer vanzelfsprekend is laait ook de discussie over dienstplicht en opkomstplicht in Nederland weer op. En mensen zoeken ook vanuit het buitenland hoe het zit met de dienstplicht en opkomstplicht in Nederland als je bent geëmigreerd.

Het is lastig zoeken op het internet over dit onderwerp. Omdat in Nederland de dienstplicht nog wel bestaat maar de opkomstplicht is uitgesteld. De overheid geeft maar mondjesmaat informatie over het onderwerp. Maar in combinatie met Emigratie is het antwoord bijna niet te vinden.

En hoe zit het met een dubbele nationaliteit? In welk land ga je dan voor de opkomstplicht?

Ik kan er een heel verhaal over houden, maar na lang onderzoek is mijn conclusie dat je dienstplichtig bent als je geëmigreerd bent, maar……als je voor de herinvoering van de opkomstplicht bent geëmigreerd kan het wel eens anders uitpakken en zul je mogelijk niet hoeven terug te keren naar Nederland.

Daarbij is er een, naar mijn mening, tegenstrijdigheid in de wetgeving voor opkomstplicht in Nederland, maar daar ga ik allemaal dieper op in in het infoblad over Dienstplicht en Emigratie. het infoblad is een speurtocht langs alle informatie en wetteksten en het grijze gebied rondom de opkomstplicht in Nederland en emigratie. geplaatst binnen de huidige gedachtes omtrent dienstplicht en opkomstplicht, leeftijd, en haalbaarheid van herinvoering van de opkomstplicht.

Na betaling ontvang je via email een download link voor een kleurrijk en informatief info blad. Je kunt dan direct verder lezen.

De info bladen op de website Leaving Holland werken als een soort Paywall. Veel websites gebruiken een paywall om mensen te laten betalen voor meer uitgebreide specialistische informatie. Vaak door middel van een abonnement. Op Leaving Holland is het slechts een eenmalig bijdrage en geen abonnement.

* Gezien de groeiende dreiging t.a.v. een volledige oorlog tussen Rusland het het Westen, door steeds meer invloed van NATO in de oorlog in de Oekraïne, en de onderzoeken die defensie uitvoert n.a.v. hiervan om de strijdkrachten in Nederland en oefenmogelijkheden te versterken, wordt dit artikel en het informatieblad regelmatig ge-update, deze laatste update overschrijft het artikel van 21 januari 2024.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry!