Vakantiegangers

Naar Mexico reizen met een strafblad

Het binnenkomen van Mexico als je een strafblad hebt is redelijk eenvoudig. De Immigratie Dienst zal van persoon tot persoon beoordelen of je naar binnen mag en afhankelijk van je strafblad en de misdaden mag je doorreizen of word je geweigerd.

Als je misdaden hebt gepleegd zoals moord, smokkelen, mensenhandel, gewapende overval(en), sexuele misdaden of je schuldig hebt gemaakt aan terrorisme zul je aan de grens geweigerd worden. Maar lichte misdaden zullen geen problemen opleveren aan de grens.

Toelatingseisen voor mensen met een strafblad voor Mexico

De aard en de geschiedenis van je strafblad bepalen of je wel of niet Mexico in kunt reizen en hoe eenvoudig de doorgang bij Immigratie zal zijn. Als jouw paspoort gescand wordt en er is een strafblad, zul je in ieder geval uit de rij gehaald worden voor een dieper vraaggesprek over je reden van bezoek en je verleden.

Voor de meeste kleinere misdaden zal de toegang to Mexico niet geweigerd worden, maar met de zwaardere vergrijpen zoals ik hierboven noemde en alle drugsgerelateerde misdaden zul je geen toegang krijgen tot het land.

Alles lezen over emigratie met een strafblad? Of een paspoortsignalering? Koop dan dit infoblad, met handige links naar webadressen met alle informatie die je moet weten als je een strafblad hebt en wil emigreren.

 

Voorbeelden van gepleegde misdaden die absoluut geen toegang krijgen

 • moord, doodslag of poging tot doodslag
 • betrokkenheid bij volkerenmoord
 • zware (gewapende) mishandeling
 • terrorisme
 • aanranding en verkrachting
 • uitbuiting van minderjarigen
 • pedofilie
 • drug gerelateerde misdaden
 • gewapende (roof)overval
 • afpersing
 • piraterij
 • gevangenis uitbraak
 • autodiefstal
 • belastingfraude
 • smokkelen

Deze lijst is niet definitief, dit zijn slechts voorbeelden waarop je kunt verwachten dat je geweigerd wordt Mexico in te reizen. Het is aan de Mexicaanse autoriteiten om per persoon te bepalen wat zij als toelaatbaar of niet toelaatbaar beoordelen.

Wat bijvoorbeeld mee zal tellen bij kleinere vergrijpen is of het je eerste en enigste misdaad is, heb je nog meer op je strafblad staan en hoe lang geleden heb je de misdaad gepleegd.

Ben je vervroegd vrijgelaten met een proeftijd, of heb je en voorwaardelijke straf opgelegd gekregen ook dan zul je hoogst waarschijnlijk geen toegang krijgen tot het land.

Ben je voortvluchtig dan zul je sowieso het land niet in mogen en word je ingesloten in Mexico in afwachten van je uitlevering aan Nederland.

Weet jij op de één of andere manier alsnog Mexico in te reizen en word je later in het land ontdekt ook dan zul je ingesloten worden tot het moment van uitlevering. Je zult dan tevens een inreisverbod (black-list) voor Mexico krijgen voor de rest van je leven.

Altijd controleren voor je vertrekt

Je strafblad zal altijd van invloed zijn op je rechten een land van bestemming in te reizen, en soms beperkt het zelfs je uitreismogelijkheden uit Nederland of Europa.

Als jij een paspoort aantekening hebt, bijvoorbeeld voor openstaande belastingschulden of boetes, dan dien je die op de luchthaven voor vertrek te voldoen voor je verder mag reizen.

Maar sowieso is het verstandig als je met een strafblad op reis wilt of wilt emigreren om te controleren met de Ambassade van, in dit geval Mexico, in Nederland of jouw strafblad problemen zal opleveren.

Als jij bij de Ambassade van Mexico in Den Haag een aanvraag voor een tijdelijke of permanente verblijfsvergunning voor Mexico wilt indienen zal (zullen) je veroordeling(en) zeker ter sprake komen in het consulair interview. En je verblijfsvergunning zal afgewewzen worden als men de misdaad beoordeeld als “zwaarwegend”. (Lees ook: Een verblijfsvergunning aanvragen voor Mexico)

Mexico, visum, cancun, toerist, 180 dagen, exit tax, belasting, kosten, prijs,

Wat gebeurd er als je Mexico niet binnen mag omdat je een strafblad hebt?

In het geval dat je Mexico niet kunt inreizen omdat je een strafblad hebt met een vergrijp wat de Mexicaanse Immigratiebeambte als zwaarwegend beoordeeld zul je vastgehouden worden op de luchthaven en met de eerstvolgende beschikbare vlucht teruggezonden worden naar Nederland.

Boek een directe vlucht en geen overstap

Als je toch wilt proberen met een strafblad naar Mexico te reizen kun je beter op een directe vlucht gaan. De meeste overstappen zijn in de USA en dat land zal je geen toegang verlenen. Je zult op de eerstvolgende beschikbare vlucht terug naar Nederland gestuurd worden, ongeacht of Mexico je wel of niet zou willen toelaten. En zelfs als je al een Mexicaans visum op zak hebt word je zonder pardon teruggestuurd.

In sommige gevallen kan de USA op verzoek een ontheffing voor overstappende reizigers die een strafblad hebben verlenen, maar deze ontheffing (travel waiver) dient ruim van te voren te worden aangevraagd.

 

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.