Wonen in Mexico

Een verblijfsvergunning aanvragen voor Mexico

Mexico krijgt meer en meer de aandacht van mensen die willen emigreren en weg willen uit Europa. En dat is niet verwonderlijk. Het was altijd een land met eenvoudige visum regels en weinig tot geen inreisbeperkingen.

Je kon vroeger, als in voor het COVID tijdperk makkelijk Mexico in- en uitreizen en gebruik maken van een zogenaamde FMM, een toeristenvisum. Maar de dagen dat dit als een geweldige oplossing gold voor menig digitale nomade, snowbird die kwam overwinteren of vakantieganger met een wens tot meer maanden dan de standaard all-inclusive-vakantie zijn voorbij.

Je toeristenvisum voor Mexico is leuk voor kort verblijf en niet voor lange tijd

Momenteel wordt de FMM, het toeristenvisum gekoppeld aan je uitreisticket en krijg je precies die tijd die je in Mexico gaat doorbrengen. En als je “even” de grens over wilt naar Belize bijvoorbeeld, om hem te verversen wordt je vaak geweigerd en gewezen op het feit dat je dan een tijdelijke of permanente verblijfsvergunning moet aanvragen.

De eisen voor deze verblijfsvergunningen zijn in januari 2022 behoorlijk verzwaard, maar het loont nog steeds de moeite om, als je lang in Mexico wilt verblijven dat op deze manier te organiseren. En als je gaat emigreren is dit de enigste optie.

Het proces van de aanvraag van een verblijfsvergunning voor Mexico begint altijd in Nederland

Je kunt niet naar Mexico reizen en dan in Mexico je verblijfsvergunning regelen. Dat wordt zelden, zeg maar nooit, toegestaan. Heel soms, mits je gebruik maakt van gezinshereniging. (lees ook: Je verblijfsvergunning aanvragen in Mexico kan dat?

Het is geen ingewikkeld proces, maar er zijn wel voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zowel financiële als de voorwaarden voor het indienen van je aanvraag.
Maar ook aan de grens in in Mexico. Als je de procedure, die helemaal in eht Spaans gaat, niet correct uitvoert, loop je de kans dat je weer helemaal overnieuw moet beginnen.

Er zijn kosten aan verbonden, in Nederland, en in Mexico.

Naast de financiële eisen waar je aan moet voldoen, zijn er aan deze verblijfsvergunning voor Mexico kosten verbonden. Zowel in Nederland als in Mexico. En die kosten komen bij een eventuele verlenging weer terug.

Maar voor de kosten hoef je het niet te laten, als je aan de financiële eisen voldoet is Mexico een prachtig land om te gaan wonen.
Je hebt een ruime keuze in klimaatzones, van hete woestijnen tot koele bergen en van prachtige witte stranden tot ruige jungle en eindeloze bossen en bergketens.

Aanvragen van een verblijfsvergunning voor Mexico

Wil jij een verblijfsvergunning aanvragen voor Mexico, dan heb ik een handleiding geschreven. Deze handleiding helpt jou om de aanvraag op correcte wijze te doen en het Spaanstalige proces zo te doorlopen dat je geen risico loopt dat je geldigheid vervalt.

Ik neem je mee, via de Mexicaanse Ambassade in Nederland, langs de Immigratiemedewerker op het vliegveld voor de juiste afhandeling tot ver voorbij het proces in Mexico in het kantoor van de Immigratiedienst.

In de handleiding worden de stappen uitgelegd, de terminologie vertaald van Spaan naar Nederlands, de formulieren zijn aanwezig en de links naar de juiste websites. Tevens tref je de prijzen in Nederland en in Mexico aan volgens de laatste updates van de Immigratiedienst.

Je verblijfsvergunning voor Mexico regel je zelf eenvoudig en duidelijk

Wil jij praten over wonen in Mexico of emigreren naar Mexico?

Boek dan jouw speciale tijd met mij voor een persoonlijk gesprek.

 

Eenvoudige vragen kun je stellen in de reactie mogelijkheden. Ik beantwoord ze zo snel mogelijk!

Heb jij meer vragen over Mexico en je verblijf in Mexico?

Als jij meer vraen hebt over je verhuizing naar Mexico en je vestiging in dat prachtige land dan is deze boekenserie wellicht iets voor jou

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

2 reacties

 • Jeanette

  Dag Judith, dank je wel voor je reactie.
  Om een land binnen te komen moet je voldoen aan de financiële voorwaarden die de overheid stelt aan bezoekers. Als je nu niet aan die voorwaarden voldoet zul je iets moeten regelen in Nederland zodat je er wel aan voldoet.

  Je zegt dat je ook in Mexico wilt werken, dat is sowieso niet mogelijk op een toeristen visum of tijdelijke verblijfsvergunning. Als je in Mexico wilt werken dan verzorgd jouw Mexicaanse werkgever voordat jij uit Nederland vertrekt naar Mexico je werkvergunning en visum.
  Hou er rekening mee dat het dagloon in Mexico enorm laag is en dat het vinden van een baan in Mexico momenteel niet makkelijk is, er is een enorm hoge werkeloosheid en voldoende aanbod vanuit de Mexicaanse bevolking en omliggende landen.

  Als zelfstandige starten in Mexico is onder bepaalde voorwaarden mogelijk, maar ook dan gelden er financiële en administratieve eisen.

  Je hebt je ticket al geboekt, je kunt Mexico in reizen op een visum gekoppeld aan je verblijfsduur, dit visum zit normaal gesproken bij je ticket inbegrepen.

  Zo niet dan moet je vooraf bij de ambassade aanvragen, dit is een zogenaamd 180 dagen visum, ook daar zijn financiële voorwaarden aan verbonden. Op dit visum mag je niet werken, en je dient het land te verlaten de dag voor dat dit visum verloopt.

  Als je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek kun je contact met mij opnemen, tijd voor een gesprek plan je hier in

 • Judith

  Hoi hoi ik wik graag naar mexico emigreren voor minimaal 2 jaar. Ik heb geen 37000 € tot mijn beschikking en heb altijd partime gewerkt dus inkomen van rond de 1500€ aan salaris rond de 400€ aan kinder alimentatie. De kinderen gaan niet mee. Vermogen dat mee gaat rond de 30.000 wat zijn mijn mogelijkheden? Wil ook werkvergunning. Ga naar vriendin die daar al 12jaar woont en werkt. 18 juni ticket geboekt.

  Groetjes judith

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.