Emigreren,  Weglopen

Van de aardbodem verdwijnen

De wens om te verdwijnen lijkt toe te nemen. Maar is het nog mogelijk in deze digitale wereld en als je wilt verdwijnen hoe ziet je leven na je verdwijning er dan uit? Waarom wil je verdwijnen? Deze onderwerpen en meer komen aan bod in dit artikel.

Mensen zijn maatschappij-moe, steeds vaker worden zoektermen gebruikt als :

  • Ik wil verdwijnen,
  • hoe kan ik verdwijnen?
  • van de aardbodem verdwijnen hoe doe je dat?
  • Ik wil helemaal weg van de moderne wereld

Op deze website wordt over dit onderwerp geschreven, in eerste instantie voor die mensen die willen vluchten voor schulden, maar de laatste maanden meer en meer voor die mensen die gewoon echt weg willen van hun oude leven en spoorloos willen verdwijnen, weg van alles en iedereen.

De redenen om te willen verdwijnen zijn verschillend

De 1 gaat weg vanwege het ‘gezeik’ met familie, de ander omdat hij off grid wil wonen en niets meer met de huidige digitalisering en controle maatschappij wil, weer een ander heeft hoge schulden of levenskosten en wil helemaal overnieuw beginnen. Anderen zijn moe van de eeuwige drukte van het overbevolkte Nederland en zoeken via een verdwijning totale rust in hun hoofd en in hun leven.

Kun je nog spoorloos verdwijnen anno 2023?

Het wordt steeds lastiger om spoorloos te verdwijnen, maar het is nog steeds mogelijk. Het vereist wel een beetje voorbereiding want je moet wel even nadenken over een aantal zaken, bijvoorbeeld:

  • waar ga je van leven na je verdwijning, als je crypto hebt is dat probleem minder groot, mits je in een land gaat wonen waar je crypto kaart geaccepteerd wordt. Heb je geen digitale munt dan zul je iets beter voorbereid op pad moeten als je wilt verdwijnen, je bent namelijk wel afhankelijk van geld in deze wereld, helaas.
  • hoe zorg je voor een spoorloos vertrek? En wat moet je allemaal regelen om te voorkomen dat niet later, ooit, als men je wel vindt, je problemen krijg omdat je Nederland niet goed hebt afgerond bijvoorbeeld. Zomaar opstaan en weglopen is vaak niet de beste optie om zorgeloos aan een nieuw leven te beginnen, een goede mix van officieel emigreren en weglopen, die balans is lastig te vinden.
  • hoe doe je dat met familie en vrienden? Gaan die zich geen zorgen maken? Want als je echt wilt verdwijnen vertel je niemand wat je gaat doen.
  • hoe wis je alle sporen uit, je digitale voetafdruk bijvoorbeeld zodat je nergens meer te lezen of te vinden bent op het internet?
  • hoe blijf je, ook in je nieuwe woonland zoveel mogelijk onder de radar en hoe zorg je ervoor dat je minimaal contact hebt met die digitale wereld
  • en hoe doe je dat met je paspoort als dat verloopt? geef je je Nederlands Staatsburgerschap op? Ga je illegaal in een ander land wonen?

Kortom hoe ver wil je echt verdwijnen?

In het boek “verdwijnen in een digitale wereld” kun je er alles over lezen

Samen met cliënten die uit het systeem wilden stappen en ervaringsdeskundigen over de hele wereld, heb ik dit boek geschreven. Bijvoorbeeld over hoe de overheid omgaat met jouw verdwijning? We beredeneerden de slagingskansen, de mogelijkheden, we spraken over mislukking en succes.

En we verdwenen……..

 

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.