Visitax Mexico cancun
Vakantiegangers

Vanaf 1 April betaal je voor Quintana Roo Mexico VISITAX

Ingaande op 1 april 2021 is de nieuwe belasting voor buitenlandse bezoekers aan de Riviera Maya genaamd VISITAX. Deze belasting wordt door de overheid ge-int en je moet hem voor je vertrekt uit Mexico hebben voldaan en een betaalbewijs overleggen als je het land verlaat.

De belasting is ALLEEN voor buitenlandse gasten en kost 224 MXN oftewel 10US$, (ongeveer 9,17 euro)

Je kunt de belasting online betalen en dat kun je doen voor je gaat reizen, als je in Mexico bent of voor je vertrek op de luchthaven. Maar je MOET dus een betaalbewijs hebben voor je vertrekt.

wonen buitenland, checklist, emigratie, regelen, uitschrijven, belastingdienst, emigreren, buitenland, wonen, hulp

Een vakantie in Quintana Roo is hiermee nog duurder geworden dan het al was.

Ik begrijp niet zo goed wat het doel is van deze belasting, want vakantie in de Riviera Maya is al duur genoeg, maar goed, we gooien hem maar op de hoop van weer een heffing voor (tijdelijke) inwoners in dit gebied, de Staat Quintana Roo is daar heel goed in.

Evenals de restaurants die tegenwoordig je tip (tafel-servicekosten) standaard bij je rekening optellen en rustig 25-30% extra rekenen voor een beperkt beschikbaar menu, beperkte zitplaatsen (en dus wachtrijen) en beperkte openingstijden. Opmerkingen over deze handeling vallen erg slecht. Maar hou er rekening mee dat volgens de Mexicaanse wet je niet verplicht bent het bedrag te betalen. Een fooi geven is gebruikelijk hier en 10-25% redelijk normaal in de hotelzone en de betere restaurants, maar jij als klant bent nog altijd degene die bepaald, ook in Mexico.

De instantie die de belasting int is SATQ, dat staat voor: Sistema de Administracion Tributaria de Quintana Roo. En je kunt je VISITAX hier online betalen (opent in een nieuwe tab). De website is beschikbaar in het Engels.

Voor welke steden geldt de Visitax?

Voor de hele staat Quintana Roo!

Dat betekent dus dat buitenlandse reizigers naar alle grote vakantiebestemmingen zoals

 • Cancun
 • Tulum
 • Playa del Carmen
 • Riviera maya
 • Isla Holbox
 • Isla Mujeres
 • Cozumel

voortaan een VISITAX moeten betalen. Maar ook steden als Chetumal, Bacalar, PuertoMorelos, Puerto Aventuras, Akumal enzovoorts, alles wat binnen de staat Quintana Roo valt.

Als je aangekomen bent voor 1 april en terugreist na 1 april betaal je geen VISITAX. het geldt alleen voor aankomst op of na 1 april 2021.

 

Reis jij in een groep? Dan kun je voor de hele groep in 1x betalen op de website van SATQ, maar ieder lid van de groep dient een eigen betaalbewijs te hebben volgens de woorden van het hoofd toerisme in de persconferentie over VISITAX

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties

 • Jeanette

  Iedereen zo zijn eigen mening. Ik heb Quintana Roo duurder en duurder zien worden en weet dat het elders in Mexico veel goedkoper is. Je betaald wel degelijk belasting voor je motor, maar alleen in Quintana Roo, je betaald een waarde belasting, en als je een dure motor hebt loopt dat in de duizenden pesos. Laat je even goed voorlichten voordat je aannames doet die niet correct zijn. Op het moment dat je je license plate haalt en je motor is duurder dan 15k betaal je een belasting afhankelijk van de waarde van je motor. En verzekering op federale wegen is verplicht voor alle voertuigen met een ondergrens aan risico aan derden. Dus ook dat heb je fout. Ik wens je heel veel woonplezier in Playa.

 • Peter

  10 dollar echt nog duurder ? Wat een onzin zeg als je in Playa over de 5th av loopt zijn er genoeg mensen die daar hun geld spanderen aan allerlei onnodige troep zoals joint coke en andere prularia . We gaan permanent hier wonen en kopen hier een huis ..in Costa Rica betaal je als je het land uitgaat 35 euro dus dat heel normaal hier . Ik lees tussen de regels door veel negativiteit enndannzou ik zeggen pak je spullen en ga terug naar Nederland. Je betaalt voor je motor hier geen wegenbelasting alleen verzekering die ook niet verplicht is maar als er iets ja dan moet je op de blaren zitten.

error: Sorry!