Digitale Nomade,  Emigreren,  Vakantiegangers

5 goedkope strandlocaties om te wonen

Wie wil dat niet: Wonen op het strand en dan ook nog zo goedkoop dat je er kunt leven als een vorst? Of in ieder geval een stuk goedkoper dan in Nederland. Waar de prijzen de pan uit rijzen en je jaren meot wachten op een huis.

Tijdens mijn zoektocht en onderzoek naar de goedkoopste landen om te wonen bedacht ik dat het ook wel leuk zou zijn om de 5 goedkoopste strandlocaties in het zonnetje te zetten. (lees ook: Wat zijn goedkope landen om te wonen)

Dus hier zijn voor jou, geselecteerd op een combinatie van

 • populariteit,
 • voorzieningen,
 • kosten van dagelijks leven
 • zon uren
 • schone zee
 • schoon strand
 • bereikbaarheid van het strand
 • betaalbaarheid

een aantal betaalbare locaties aan zee om te wonen, op vakantie te gaan of om al digitale nomade te gaan werken

 1. Da Nang, Vietnam 450 Euro per maand, Een juweeltje van goudgeel, azuurblauw en prachtig groen. En wat het mooiste is: de grote stad ligt er naast. Dus je hebt alle voorzieningen binnen handbereik.
 2. Thessaloniki, Griekenland 700 Euro per maand, eigenlijk is dit meer een haven dan een strand, maar de haven is de uitvals basis voor een boottocht naar 1 van de vele mooie stranden en baaien in de omgeving
 3. Phuket, Thailand 550 Euro per maand, toegegeven het heeft een wat twijfelachtige reputatie voor sommigen en je gaat hier niet snel met een gezin naar toe, maar de vele stranden en de combinatie van exclusieve resorts en locale beleving maken dit wel tot een uniek plekje om aan je kleurtje te werken
 4. Playa del Carmen, Mexico 500 Euro, met zijn drukke Quinta Avenida vol bars, winkels en restaurants en daarachter de azuur blauwe zee is Playa del Carmen wel het beste plekje aan de Riviera Maya in Mexico. En met de vele eetplekken rondom Avenida 30 in het oude centrum, kun je je dagelijks leven net zo duur maken als je wilt. Goedkoper dan Tulum of Cancun en zeker net zo hip en misschien wel meer relaxt.
 5. Canggu, Indonesië 600 Euro, en natuurlijk kunnen we Bali niet missen in dit rijtje, hoewel het er een stuk duurder is geworden is het wel 1 van de mooiste plekjes voor wonen aan en op het strand. De mooie zonsondergangen zijn nog net niet onbetaalbaar.

Let wel, de prijzen die genoemd worden zijn de kosten voor levensonderhoud (Voor 1-2 personen), dus:

 • dagelijkse boodschappen
 • uit eten
 • uitgaan

Je verblijfskosten zoals visum, huur en transport zitten hier niet bij. In veel van deze locaties kun je rond de 300 euro nog prima een studio appartement huren, gemeubileerd en vaak inclusief electra, water en internet.

Bron: numbeo

Meer lezen over goedkope emgiratie locaties:

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *