Dagboek

Vandaag vertrek ik voor een motortocht dwars door Mexico

Eindelijk is het zover #FromPuebloToPueblo gaat eindelijk beginnen!! Mijn motorreis door Mexico. Mensen die mij al jaren volgen weten dat ik ruim 3 jaar geleden een soortgelijke motortocht maakte door de Filipijnen, from island to island. Deze keer reis ik From Pueblo to Pueblo, van dorp naar dorp.ADVERTISEMENT

Op de hashtag #FromPuebloToPueblo kun je me overal vinden

Het is een lange voorbereiding geweest, door allerlei omstandigheden, in mijn hoofd en plannen had ik deze toch allang achter de rug moeten hebben en zou ik al bezig zijn aan de rit van Noord naar Zuid Amerika. Maar er gebeurde van alles, bureaucratie nam wel het grootste deel van de tijd in beslag.

En het vinden van de juiste spullen. Landen zoals de Filipijnen en Mexico zijn niet zoals Nederland waar je alles kunt kopen en vinden en een ruime keuze hebt. Zo heeft Arnan bijvoorbeeld nog steeds geen motorjas, gewoon niet te krijgen in zijn maat. Maar we hopen dat te vinden in Merida, de eerste etappe van onze reis.

We hebben spullen laten opsturen vanuit de hele wereld, en dat kost ook tijd natuurlijk

Naast alle spullen is er ook een sociale media plan en zijn er hashtags en er is zelfs een nieuw internationaal motorrijders forum geboren waar we een platform willen maken voor die motirrijder die op middelgrote motoren rijdt. Maar natuurlijk is iedereen welkom die motor rijdt. Want daarin willen we ons onderscheiden van de andere platforms. (kijk op: MotoTravel, make life and adventure)

Hashtags waarop je ons kunt vinden op het internet zijn:

  1. #FromPuebloToPueblo
  2. #MotoTravel
  3. #TransMexicoAdventure

Deze hashtags zijn uniek voor onze reis en de ankerpunten in de sociale media.

Moeder en zoon samen op reis, is dat niet een beetje duf?

Ik reis samen met Arnan, de “Adrotate Guy”. Hij is mijn zoon. We reizen al 6 jaar zo’n beetje samen over de wereld. Niet altijd samen maar wel altijd in hetzelfde land. We wonen in ons eigen huis, en we hebben dagen dat we elkaar alleen spreken via iMessage, en soms trekken we heel veel samen op. We zijn meer vrienden dan moeder en zoon. Maar toch zit die hiërarchie en nog wel in. Als we tijdelijk ergens wonen ben ik meestal degene die kookt als de afstand te overbruggen is. Lekker praktisch, want het is voordeliger dan ieder ons eigen potje koken.

Er zijn dagen dat we elkaar mateloos irriteren en bij elkaar uit de beurt blijven en er zijn dagen dat het geweldig is om samen met hem dit avontuur te doen. En wat hij er van vindt, tja, dat moet je dan maar aan hem vragen. (ga naar: Arnan’s persoonlijke website)

De komende maanden reizen we samen. 4 maanden lang, dwars door Mexico. 

Dag 1 van de eerste etappe: Merida, Yucatan

De route is opgebroken in 5 etappes. En elke etappe evalueren we wat we gedaan hebben en hoe we ons voelen, hoe waren de wegen, hoe is het weer, hoe is de omgeving en hoe is Mexico. Want we beseffen natuurlijk wel dat het best kwetsbaar is wat we doen. We rijden geen tolwegen en vermijden snelwegen waar we kunnen, dat betekent dat we door veel afgelegen gebieden rijden zonder telefoonbereik en door hele stille afgelegen dorpen komen.

Maar het eerste stuk is makkelijk. En goed te overzien: vandaag vertrek ik naar Merida. 

Ik heb al eerder naar Merida gereden en heb de stad al eens een weekje bezocht, dus dit is een soort van thuiswedstrijd. Toch rijden we een andere route dan de vorige keer. Dus ik ben benieuwd wat ik allemaal ga zien.

We vertrekken om 8 uur in de ochtend en komen rond 3 uur in Merida aan, beetje afhankelijk van hoe lang we blijven plakken op onze lunchplek en op de tussenstops.

Reis jij met mij mee door Mexico?

Je kunt deelnemen aan deze prachtige reis door een (gratis) abonnement te nemen op het YouTube kanaal en als je dan op het belletje klikt krijg je op YouTube een teken dat er een nieuwe video is. (ga naar:  Leaving Holland Channel)

Een tijd geleden heb ik Facebook verruilt voor Ko-Fi, ik heb daar een profiel waar ik regelmatig (als in bijna dagelijks) foto’s en een dagverslag plaats. Je hoeft geen account te hebben om me daar te volgen. Ik hoop dat ik je daar zie? (ga naar : JC from Holland op Ko-Fi)

Je kunt ons steunen, door onze posts te delen op jouw sociale media met jouw achterban, maar ook door geld over te maken zodat ons materiaal zoals cameras en laptops up to date blijven. Klik op de afbeelding om via Paypal een donatie te doen, ik ben je eeuwig dankbaar!

donatie Leaving Holland Website
Geen zin in Paypal? Gebruik dan deze link

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.