Dagboek

Vandaag vertrek ik voor een motortocht dwars door Mexico

Eindelijk is het zover #FromPuebloToPueblo gaat eindelijk beginnen!! Mijn motorreis door Mexico. Mensen die mij al jaren volgen weten dat ik ruim 3 jaar geleden een soortgelijke motortocht maakte door de Filipijnen, from island to island. Deze keer reis ik From Pueblo to Pueblo, van dorp naar dorp.

Op de hashtag #FromPuebloToPueblo kun je me overal vinden

Het is een lange voorbereiding geweest, door allerlei omstandigheden, in mijn hoofd en plannen had ik deze toch allang achter de rug moeten hebben en zou ik al bezig zijn aan de rit van Noord naar Zuid Amerika. Maar er gebeurde van alles, bureaucratie nam wel het grootste deel van de tijd in beslag.

En het vinden van de juiste spullen. Landen zoals de Filipijnen en Mexico zijn niet zoals Nederland waar je alles kunt kopen en vinden en een ruime keuze hebt. Zo heeft Arnan bijvoorbeeld nog steeds geen motorjas, gewoon niet te krijgen in zijn maat. Maar we hopen dat te vinden in Merida, de eerste etappe van onze reis.

We hebben spullen laten opsturen vanuit de hele wereld, en dat kost ook tijd natuurlijk

Naast alle spullen is er ook een sociale media plan en zijn er hashtags en er is zelfs een nieuw internationaal motorrijders website geboren waar we een platform willen maken voor die motorrijder die graag in het buitenland motorrijden met al onze routes in Mexico en zelfs de Filipijnen. (kijk op: MotoTravel, make life and adventure)

Hashtags waarop je ons kunt vinden op het internet zijn:

  1. #FromPuebloToPueblo
  2. #MotoTravel
  3. #TransMexicoAdventure

Deze hashtags zijn uniek voor onze reis en de ankerpunten in de sociale media.

Moeder en zoon samen op reis, is dat niet een beetje duf?

Ik reis samen met Arnan, de “Adrotate Guy”. Hij is mijn zoon. We reizen al 6 jaar zo’n beetje samen over de wereld. Niet altijd samen maar wel altijd in hetzelfde land. We wonen in ons eigen huis, en we hebben dagen dat we elkaar alleen spreken via iMessage, en soms trekken we heel veel samen op. We zijn meer vrienden dan moeder en zoon. Maar toch zit die hiërarchie en nog wel in. Als we tijdelijk ergens wonen ben ik meestal degene die kookt als de afstand te overbruggen is. Lekker praktisch, want het is voordeliger dan ieder ons eigen potje koken.

Er zijn dagen dat we elkaar mateloos irriteren en bij elkaar uit de beurt blijven en er zijn dagen dat het geweldig is om samen met hem dit avontuur te doen. En wat hij er van vindt, tja, dat moet je dan maar aan hem vragen. (ga naar: Arnan’s persoonlijke website)

De komende maanden reizen we samen. 4 maanden lang, dwars door Mexico.

Dag 1 van de eerste etappe: Merida, Yucatan

De route is opgebroken in 5 etappes. En elke etappe evalueren we wat we gedaan hebben en hoe we ons voelen, hoe waren de wegen, hoe is het weer, hoe is de omgeving en hoe is Mexico. Want we beseffen natuurlijk wel dat het best kwetsbaar is wat we doen. We rijden geen tolwegen en vermijden snelwegen waar we kunnen, dat betekent dat we door veel afgelegen gebieden rijden zonder telefoonbereik en door hele stille afgelegen dorpen komen.

Maar het eerste stuk is makkelijk. En goed te overzien: vandaag vertrek ik naar Merida.

Ik heb al eerder naar Merida gereden en heb de stad al eens een weekje bezocht, dus dit is een soort van thuiswedstrijd. Toch rijden we een andere route dan de vorige keer. Dus ik ben benieuwd wat ik allemaal ga zien.

We vertrekken om 8 uur in de ochtend en komen rond 3 uur in Merida aan, beetje afhankelijk van hoe lang we blijven plakken op onze lunchplek en op de tussenstops.

weg uit Nederland

 

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!