Emigreren,  Wonen in Mexico

Advies over wonen in Mexico

Soms is goedkoop duurkoop. Daar kwam 1 van mijn klanten achter toen ze een advies gesprek boekte over wonen in Mexico en de visum voor Mexico met iemand die ze vond op het internet.
Het gesprek bleek een frustratie van denkmomenten van de coach te zijn die geen antwoorden wist op de meest simpele vragen en er kwamen eigenlijk geen concrete antwoorden of handreikingen.

Zonde van het geld, vertelde ze mij, we hadden er werkelijk niks aan. Ze heeft gewoon te weinig ervaring en kennis om zoiets te doen. Jammer dat je niet aan de voorkant al kunt zien dat had ons deze miskoop bespaard. Lekker goedkoop dachten we toen we een afspraak maakten. Blij dat we jou gevonden hebben.

Het zette me aan het denken: waarom maakt iemand de keuzes die hij maakt, op basis van welke informatie kiezen klanten voor de ene emigratie coach of de andere? Is dat puur de prijs?

Wat zoekt een klant die advies wil over wonen in een ander land

Het blijft een moeilijke puzzel en om in het hoofd van de duizenden bezoekers van deze website te kijken is onmogelijk. Maar vel klanten zoeken de goedkoopste oplossing en willen niet of nauwelijks investeren in zichzelf en een goede nieuwe toekomst.

Al eerder had ik een gesprek met iemand over mijn bedrijfsvoering. Tijdens mijn reis door Mexico, die persoon, ook een klant ontmoette ik in een restaurant in Mexico Stad. Ik twijfelde erg over mijn tarieven, ben ik te duur, te goedkoop? Als ik te goedkoop ben kan dat ook het signaal afgeven dat ik mijzelf niet serieus neem en mensen afschrikken. Waar ligt de goede verhouding?

We praten er uitgebreid over en hij vond mijn tarieven te laag.

Jeanette, zo vertelde hij, jij deelt heel veel kennis, jij geeft zoveel extra in die gesprekken die ik met je heb dat ik altijd het gevoel heb dat jij teveel doet voor het geld wat ik betaal.

Je maakt als je emigreert een grote investering in jezelf en je toekomst, zo deelde hij zijn visie over mijn vragen over mijn tarieven, en als je jezelf niet waardevol genoeg vindt om bij een hulpvraag te betalen voor advies, dan investeer je niet genoeg in jezelf en neem je wellicht onnodige risico’s.

Dat laatste herken ik wel, ik sprak ooit een klant, doe toegaf dat ze dom was om te denken dat het zo ook wel gelukt was en nu heel veel extra geld kwijt was wat ze had kunnen besparen door eerst met mij te overleggen. Uiteindelijk hebben we het alsnog samen opgelost en was ze heel tevreden met de uitkomst.

Ik denk dat dat een uitstekend bedrijfsdoel is; dat een klant wegloopt met een super tevreden gevoel

Aan al die kennis hangt wel een prijskaartje. Want ik leer, studeer, blijf bij te tijd als het gaat om wetgeving, prijzen, ik bestudeer trends en locaties. Het is dus niet zo dat ik dat advies geef vanuit mijn ligstoel op het strand nippend aan een margarita.

Mexico, visum, cancun, toerist, 180 dagen, exit tax, belasting, kosten, prijs,

Elk gesprek wordt zorgvuldig voorbereid

En ook wordt elk gesprek zorgvuldig afgerond. En daartussen, tussen die twee belangrijke momenten binnen mijn dienstverlening staat de klant centraal. Dat is soms goochelen met tijd en tijdszones, en soms bel ik mijn netwerk af voor de juiste informatie. Maar ik zorg wel altijd dat de klant tevreden is.

Ik ben duidelijk, betrokken en ruimhartig in mijn tijd met de klanten. En dat levert klanten op die elke keer weer blij het gesprek afsluiten met een tevreden gevoel en vol zelfvertrouwen hun emigratie instappen. Bijvoorbeeld naar Mexico.

Steeds meer mensen verhuizen naar Mexico

Mexico is erg in trek om te gaan wonen voor veel Nederlanders. En dat is niet zo vreemd.

Het is een land

  • waar nog veel mogelijkheden zijn,
  • geen schaarste op de huizenmarkt is en huizen zeer betaalbaar zijn,
  • waar je nog een eigen project kunt starten zonder lam gelegd te worden door bureaucratie en regelgeving
  • en waar de individu nog vrijheid geniet.

Zo anders dan binnen Europa, vertellen mijn klanten mij, die allemaal stuk voor stuk Europa verlaten omdat ze het daar echt niet meer zien zitten.

Mijn klanten zijn steevast op zoek naar ruimte, een plek waar ze weer zelf bepalen welke richting hun leven neemt, ze zoeken creatieve vrijheid en kansen. En dat is allemaal te vinden in Mexico en het grootste voordeel is wel dat het allemaal heel betaalbaar is.

Ben jij van plan naar Mexico te verhuizen of droom je van een nieuwe start?

Boek dan jouw persoonlijke tijd met mij in en laten we praten over wonen in Mexico, of reizen en werken, of emigratie in het algemeen.

  • Ik ben zelf meerdere keren geëmigreerd,
  • ik reis over de wereld vanaf mijn 17de,
  • ik heb Mexico doorkruisd op de motor
  • ik heb een netwerk van specialisten die mij helpen met vragen die buiten mijn expertise liggen of waarover ik twijfel
  • ik ben eerlijk en vooral transparant over het advies wat ik jou kan bieden

Ik geef jou de ingangen die je zoekt, denk met je mee over mogelijkehden en kansen, maar ook bedreigingen en valkuilen. Ik ben kritisch, eerlijk en volgens mijn laatste klant: heel direct.

Ik schep orde in de chaos, duidelijkheid in de verwarring. En na het gesprek weet jij welke kant je op wilt, welke taken er voor je liggen en wat de vervolgstappen zijn op je pad naar een prachtig leven in Mexico.

Je bepaald zelf hoe lang we praten en daardoor kun je het net zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

AANBIEDING voor iedereen die naar Mexico wil verhuizen!

 

Op al mijn prducten en diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing en hoe ik omga met jouw privacy op het internet en tijdens en na het gesprek kun je nalezen in de ToS.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!