Online geld verdienen zo doe je dat
Digitale Nomade,  Emigreren

Hoe kun je online geld verdienen

Eén van de meeste gestelde vragen die ik krijg is wel hoe mensen online geld kunnen verdienen. En dan niet een paar stuivers via van die vage websites die je bergen geld beloven en waar je dan uren zit te werken voor een paar centen, maar echt geld. Big Money.

Mensen zoeken aanvulling op hun inkomen, uitkering en pensioen. En dat is, gezien de toenemende druk van de vaste lasten in Nederland geen vreemde zaak.
Ik herinner me nog hoe ik soms worstelde om mijn rekeningen betaald te krijgen en dat was in 2014, het moet anno nu nog veel lastiger zijn.
Toen ik begin 2019 even terug was in Nederland, schrok ik van de armoede verhalen, de chronische werkeloosheid en de aangekondigde prijsverhogingen voor ziektekosten, electra, huur en allerlei zaken waar je gewoon niet zonder kunt. En die soms zelfs wettelijk verplicht zijn.

Als ik in Nederland al nauwelijks mijn hoofd boven water kon houden in 2014, hoe moet het dan nu zijn? Wel, 1 ding is zeker, als ik nu nog in Nederland zou wonen, zou ik dakloos zijn hoogstwaarschijnlijk. Ik ben mijn baan kwijtgeraakt omdat mijn werkgever niet zo goed met subsidiegeld om ging en een grote aanbesteding kwijtraakte en failliet ging, en opeens was ik, die nog nooit werkeloos was geweest uitzichtloos werkeloos. Op mijn 52ste vond de arbeidsmarkt mij maar een lachtertje. Hoe snel kan je status veranderen in Nederland. Het ene jaar kreeg ik nog een best performance bonus en het andere jaar had ik een dreigende huisuitzetting op mijn pad liggen.

Dus als het om schrapen en creativiteit met geld gaat, ken ik de klappen van de zweep. Als het om bureaucratie en uitzichtloosheid gaat ook trouwens.
Ik zat zo diep in de put dat ik niet eens meer licht zag.
Ik wist dat, zodra mijn WW-uitkering stopte, ik binnen een paar maanden geen dak meer boven mijn hoord zou hebben. Want een sociale huurwoning stond ik niet eens voor ingeschreven, en toen ik me inschreef bleek de wachttijd ruim 9 jaar te zijn.

online geld verdienen

Ik kende de slaapzalen van de dak- en thuislozen opvang en ik wilde daar niet eindigen. Dus ik moest echt iets verzinnen

Kun je online geld verdienen? Genoeg om van rond te komen? Die vraag heb ik mijzelf ook meerdere keren gesteld. En ik denk dat het kan, maar dan moet je wel een specialisatie hebben die jou met kop en schouders boven het legioen van Freelancers doet uitsteken. En een uurtarief conform je uitgavenpatroon. En dat is in Nederland bijna niet (meer) te doen.

Je bent dan zo duur, door allerlei regels dat je het niet meer gaat redden, tenzij je een partner hebt die ook verdient en jouw werkeloze periodes kan opvangen of tenzij je projecten of opdrachtgevers meeneemt uit een andere baan.
En dan nog, je moet zoeken naar nieuwe opdrachten en op sites als Upwork and People Per Hour zit het vol met mensen die voor 3 stuivers met liefde het werk doen waar jij ook voor in aanmerking komt, alleen, jij hebt net even meer nodig dan 3 stuivers, ongeveer 20-40 euro meer, zeker als je alleenverdiener bent.

En die freelance websites hebben allemaal een benchmark te halen en als jij niet genoeg binnenharkt aan commissie die je aan hen moet afdragen kicken ze je er af. Dus je hebt de keuze, je uit de naad werken voor die drie stuivers, of een echte baan zoeken.
En dan dringen toch die vage websites die tonnen geld beloven binnen een maand zich weer aan je op.

Ik ga daar niet teveel over zeggen, alleen dit:

als het te goed klinkt om waar te kunnen zijn is het dat ook. Als het een wow-gevoel bij je oproept is het waarschijnlijk een scam.

online geld verdinene

Maar hoe verdien je dan online geld?

Op de volgende pagina deel ik banen waarmee je online geld kunt verdienen

Pagina's: 1 2 3

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel bereid ze ergens in de buurt van La Paz (BCS) weer een lange motortocht voor dwars door Mexico.