Werken & Reizen

Hoe kun je online geld verdienen?

Eén van de meeste gestelde vragen die ik krijg is wel hoe mensen online geld kunnen verdienen. En dan niet een paar stuivers via van die vage websites die je bergen geld beloven en waar je dan uren zit te werken voor een paar centen, maar echt geld. Big Money.

Mensen zoeken aanvulling op hun inkomen, uitkering en pensioen. En dat is, gezien de toenemende druk van de vaste lasten in Nederland geen vreemde zaak.

Maar ook als je wilt emigreren kan een online inkomen een fijne aanvulling zijn op je maandelijks inkomen.

Genoeg online geld verdienen om van te leven

Kun je online geld verdienen? Genoeg om van rond te komen? Die vraag heb ik mijzelf ook meerdere keren gesteld voor ik vertrok uit Nederland. En ik denk dat het kan, maar dan moet je wel een specialisatie hebben die jou met kop en schouders boven het legioen van Freelancers doet uitsteken.

En voor al die mooie beloftes van de “wij weten wel hoe je heel snel rijk kunt worden”-goeroes op het internet, ik ga daar niet teveel over zeggen, alleen dit:

Als het te goed klinkt om waar te kunnen zijn dan is het dat ook. Als het een wow-gevoel bij je oproept is het waarschijnlijk een scam.

Wat voor werk kun je online doen wat redelijk betaald?

Redelijk betalende banen komen met eisen en daar moet je eerst aan kunnen voldoen om zo’n baan uit te voeren.

Als je daar aan voldoet kun je bijvoorbeeld:

  • online lesgeven bij een taleninstituut, veel mensen willen een andere taal leren dus als jij vloeiend een buitenlandse taal beheerst, kun je les geven via het internet, je moet wel eerst een aantal kwalificaties halen (online testen) en hardware en software hebben die aan de eisen van het bureau voldoen. En op zijn minst goed Engels spreken.
  • je kunt nadenken over een eigen website met advertenties erop of een Google Adsense account aanmaken en kunt een youtube kanaal starten. Maar ook hiervoor geldt, je hebt eerst geld nodig om te investeren, en YouTube laat voor kleine kanalen geen advertenties meer toe. Dus je moet even geduld hebben, en dat is ook een vorm van investeren.
  • Digitale klusjes accepteren via Freelance websites, maar hiervoor geldt tegenwoordig dat je wel moet presteren, anders wordt je account verwijdert.
  • je kunt handelen in tweedehands spullen, die koop je dan heel goedkoop op via Marktplaats of Ebay en verkoop je door met winst. Daar zit natuurlijk een risico aan vast dat je het niet kwijtraakt, dus daar moet je een goed oog voor hebben en echt koopjes jagen. Faccebook marktplaats is ook een plek waar je spullen kunt kopen en doorverkopen. En op deze manier kun je ook de kringloopwinkels af op jacht naar koopjes en die doorverkopen met winst.
  • Je kunt online vragen beantwoorden voor geld. Er zijn website die mensen de kans geven om vragen te stellen aan experts of aan een panel, die deze vragen dan beantwoorden tegen betaling.

En zo zijn er tal van baantjes en klusjes die je online kunt doen en waar kansen en mogelijkheden liggen, maar die moet je wel willen zien en dan aanpakken (koop het eBoek: Online geld verdienen, 40 plus 1 manieren voor online werk)

Hou er wel rekening mee dat wat je ook doet als je in Nederland woont, de belasting een deel van je inkomsten wil. Daar ontkom je niet aan. En als je naast je uitkering werkt word je waarschijnlijk gekort op je uitkering.

Maar hoe heb jij het gedaan Jeanette?

Zeker in de opstart fase van mijn nomadisch leven had ik diverse inkomstenbronnen, en sommigen heb ik nu nog. Uit gemakzucht, of omdat het een leuke aanvulling is op mijn momenteel (bijna) passieve inkomen. Als je online werkt ben je best kwetsbaar qua inkomen, het kan zomaar wegvallen, en met meerdere inkomstenbronnen spreidt je dat risico en je hebt tevens de kans uit te vogelen welk werk het beste bij jou past en wat het meest aanslaat.

Zo had/heb ik:

  • advertenties op mijn website en mijn YouTube kanaal
  • affiliate links, dat zijn ook een soort advertenties maar dan voor een product wat ik zelf al gebruik, als jij zo’n product koopt krijg ik een klein deel van de aankoopsom.
  • de Emigratie Winkel
  • foto’s verkocht op Creative Market
  • One page profiel-websites gemaakt voor opdrachtgevers

En soms had ik korte opdrachten, zoals het beheren van iemands Facebook pagina, of het beantwoorden van support vragen voor een bedrijf of het schrijven van een betaald artikel.

De laatste jaren heb ik mijn dienstverlening sterk uitgebreid, ik bied unieke persoonlijke coachingstrajecten en ik word soms ingehuurd als verhalenverteller of spreker/motivator en zo heb ik nog wat meer producten en dienstverlening toegevoegd aan mijn Emigratie Coach carrière. En blijkbaar doe ik mijn werk erg goed. (lees ook: Reviews van klanten)

Hard werken en alert zijn

Mensen die denken dat online werken en geld verdienen een makkie is, hebben een vertekend beeld bij die werkvorm. Het enigste wat eigenlijk constant is aan dit soort werk is dat je overal vandaan kunt werken, het cafe om de hoek, het strand op Bali, mits er maar goed en stabiel internet is.

Maar je moet wel alert blijven, want mensen apen je graag na, als ze denken dat jij rijk kunt worden met een unieke product is het eenvoudig dat te kopiëren althans dat denken ze. De laatste jaren worstel ik vooral met het stijgend aantal emigratie websites waarvan sommigen letterlijk mijn teksten overnemen (wat niet gaat werken met al die Google regels!) en het groeiende aantal emigratie coaches waar mensen dan een gesprek boeken om te ontdekken dat het toch niet zo’n informatief gesprek is als ze hoopten en de coach vreselijk ondeskundig is.

Ik ben momenteel drukker met “schade beperken” en “vertrouwen terugwinnen” dan dat ik ben met echt werken, mijn inkomen is grotendeels passief, en mensen denken dan dat ze wel mee kunnen liften op mijn succes. Helaas werkt dat voor hen vaak niet zo en werkt het tegen mij. (lees ook: Wat doet een Emigratie Consultant?)

Dus stel jij gaat ook online werken hou er dan rekening mee dat slapend rijk worden niet een echte optie is, tenzij je iets hebt, een product of dienstverlening wat zo uniek is dat niemand anders dat kan na-apen.

En nu jij!

De eerste les die je hier dus leert is dat geld niet gemakkelijk verdient wordt. Daarom geef ik wel tips in het boek 40+1 manieren van online geld verdienen, en noem ik bedrijven, maar je moet wel zelf online op zoek naar die bedrijven. Naast de 40+1 tips om geld te verdienen leg ik ook uit wat het werk inhoudt en wat je kunt verwachten aan inkomsten.

Schrijf jij jouw eigen verhaal van succes ? Je hoeft niet te gaan reizen natuurlijk, je kunt ook gewoon lekker in Nederland blijven en (extra) geld verdienen.

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

*Origineel gepubliceerd op 28 mei 2019 en bijgewerkt in mei 2024

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry!