Emigreren

Goedkoop wonen in het buitenland

Nederland is duur, en hoewel elk kabinet weer beloofd iets te doen voor de minima, de middenmoot of de meest verdienende, is er onder de streep als elke dienstverlener zijn kosten voor het komende jaar weer heeft doorberekend, niet veel meer over.

Het klinkt zo leuk die beloftes over koopkracht herstel en koopkracht behoudt, maar de levensstijl van Nederlanders en het leven in Nederland is duur. Als de overheid je er wat tientjes bijgeeft gaat dat vervolgens op aan allerlei heffingen en lokale belastingen, of aan hogere benzineprijzen of stijgende ziektekosten. En soms aan huursverhoging of aan verhoogde verzekeringspremies. Per saldo merk je vaak maar weinig van alle beloofde tegemoetkomingen en koopkrachtbehoud. (lees ook: Ik kan niet meer rondkomen in Nederland)

Steeds meer mensen vinden deze website en willen ergens anders een beter leven opbouwen, een leven wat in eerste instantie goedkoper is of beter betaalbaar is. En daarnaast streven ze ook naar meer levensplezier, naar minder werkuren of werkdruk en verlangen om iets op te bouwen voor de toekomst.

Er zijn meerdere artikelen op deze website die gaan over goedkope landen en goedkope locaties, over waar je op moet letten als je goedkoper gaat wonen en of je wel of niet inboet op luxe en voorzieningen.

Ik heb ze allemaal op een rijtje gezet voor jou zodat je minder hoeft te zoeken en zodat je je even lekker kunt oriënteren.

Emigreren naar Thailand

De Nederlanders die naar Thailand emigreren zijn veelal twee soorten: gepensioneerde mannen die bij hun nieuwe partner gaan wonen of ...

Kosten van het levensonderhoud in de Filipijnen

Het moeilijke van artikelen over de kosten van levensonderhoud zijn altijd de persoonlijke voorkeuren en situaties. Waar de 1 met ...

Leven van een jaarinkomen van 9.500 euro

Ik kan rondkomen van een jaarinkomen van ongeveer 9.500 euro, soms iets meer, soms iets minder per maand, dus ook ...

Elektriciteit in Mexico versus Elektriciteit in Nederland

De energiemarkt in Mexico is nog in eigendom van de Staat. CFE is samen met Pemex de grootste maatschappij van ...

Wat kost het leven in Mexico?

Zo af en toe schrijf ik op deze website iets over mijn budget en wat ik verbruik per maand in ...

Altijd reizen, da’s toch hartstikke duur?

In de rubriek "vragen aan Jeanette" beantwoord ik vragen die ik krijg over mijn leven en levensstijl. De meeste vragen ...

Wat is een goedkoop land om te wonen?

Zoeken op het internet naar een goedkoop land om te wonen als je wilt emigreren is niet zo moeilijk. Het ...

Hoeveel geld heb je nodig om in Mexico te wonen?

In de maanden november en december heb ik weer eens geprobeerd uit te zoeken wat je nu minimaal nodig hebt om in ...

Wat zijn de goedkoopste steden om te wonen?

In de reeks artikelen over goedkope plekken om naar toe te emigreren en te wonen voor maandelijkse kosten die vele ...

5 goedkope strandlocaties om te wonen

Wie wil dat niet: Wonen op het strand en dan ook nog zo goedkoop dat je er kunt leven als ...

Wat zijn goedkope landen om te wonen?

Regelmatig verschijnen er lijstje op het internet met de goedkoopste landen om te wonen. En al die website gebruiken verschillende ...

Is Mexico een goedkoop land om te wonen

Is Mexico een goedkoop land om te wonen, het is een vraag die veel gesteld wordt, in dit artikel lees ...

 


En als je een gesprek wilt over je emigratieplannen, dat kan natuurlijk ook, je kunt met mij praten over de plannen in het algemeen of over wonen in Mexico of de Filipijnen in het bijzonder, en je kunt email-vragen stellen.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!