Dagboek,  Motorrijden

Dagtocht naar de ruïnes van Ek’Balam en Coba

We reden van Cancun naar Ek’Balam in Yucatan en daarna via Valladolid het historische centrum naar Coba, een lange dagtocht met een leuke motorrit.ADVERTISEMENT

Toen ik in Coba aankwam begreep ik niet waarom mensen zo vol zijn over de arhceologische sites van Tulum en Coba. IK moest ruim drie uur rijden om bij Ek’ Balam te komen maar ik heb een veel mooiere pyramide gezien dan ik bij Coba en het eerder bezochte Tulum heb gezien.

32 meter hoog stijgt hij boven de bomen uit en geeft een waanzinnig uitzicht, want, ja je mag deze nog beklimmen. De site is klein, rustig en hoewel duurder dan Coba, zeker de moeite waard. Temeer omdat er naast de ruïnes een cenote is waar je ook naar toe kunt, dus je kunt er een dagtocht van maken en dat is zeker de moeite waard.

Entree voor Ek’ Balam is 495 pesos en parkeren is gratis, entree voor Coba is 80 pesos en parkeren kost 40 pesos. In Coba heb je echt een fiets nodig om alles te zien, kosten 180 pesos per persoon voor een half park, wil je het hele park zijn er andere prijzen, die kun je vinden bij het loket van de fietsverhuur.

Dus hoewel Ek’ Balam duurder lijkt, kon je dagtocht wel eens goedkoper zijn aan het einde van de dag en je hebt in ieder geval meer en mooiere ruïnes gezien.

Nu ja, kijk zelf maar:

We kwamen langs allerlei leuke dorpen met oude kerken, gieren op de weg, een grote stier bij het tankstation die we later nog een keer tegenkwamen, en een aantal politie checkpoints waar we moesten stoppen.

De hele weg heb je allerlei gekleurde vlinders om je heen, zo prachtig, jammer dat je die niet kunt zien op de video, ook rennen er steeds leguanen en hagedissen van de weg af die daar liggen te zonnebaden. Hier en daar een havik of een arend en heel af ent oe zelfs een papegaai die de weg overvliegt. Motorrijden in dit deel van Mexico heeft zo zijn eigen schoonheid, hoewel de wegen lang en recht zijn.

https://youtu.be/F2iZJ3EbJpQ

Je kunt onze mooiste en leukste routes in GPX file downloaden op deze website (<< klik)

Mexico, vakantie, ruines, ek balam, Maya tempels, reisfoto's

Reis jij met mij mee door Mexico?

Je kunt deelnemen aan deze prachtige reis door een (gratis) abonnement te nemen op het YouTube kanaal en als je dan op het belletje klikt krijg je op YouTube een teken dat er een nieuwe video is. (ga naar:  Leaving Holland Channel)

Je kunt ons steunen, door onze posts te delen op jouw sociale media met jouw achterban, maar ook door geld over te maken zodat ons materiaal zoals cameras en laptops up to date blijven. Klik op de afbeelding om via Paypal een donatie te doen, ik ben je eeuwig dankbaar!

donatie Leaving Holland Website
Wil je liever geen Paypal gebruiken? Gebruik deze link

Reis jij met mij mee door Mexico?

Je kunt deelnemen aan mijn prachtige reis door een (gratis) abonnement te nemen op het YouTube kanaal en als je dan op het belletje klikt krijg je op YouTube een teken dat er een nieuwe video is. (ga naar:  Leaving Holland Channel)

Een tijd geleden heb ik Facebook verruilt voor Ko-Fi, ik heb daar een profiel waar ik regelmatig (als in bijna dagelijks) foto’s en een dagverslag plaats. Je hoeft geen account te hebben om me daar te volgen. Ik hoop dat ik je daar zie? (ga naar : )

Je kunt ons steunen, door onze posts te delen op jouw sociale media met jouw achterban, maar ook door geld over te maken zodat ons materiaal zoals cameras en laptops up to date blijven. Klik op de afbeelding om via Paypal een donatie te doen, ik ben je eeuwig dankbaar!

donatie Leaving Holland Website

Geen zin in Paypal? Gebruik dan deze link

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.