Dagboek,  Motorrijden

Dagtocht naar de ruïnes van Ek’Balam en Coba

We reden van Cancun naar Ek’Balam in Yucatan en daarna via Valladolid het historische centrum naar Coba, een lange dagtocht met een leuke motorrit.

Toen ik in Coba aankwam begreep ik niet waarom mensen zo vol zijn over de arhceologische sites van Tulum en Coba. IK moest ruim drie uur rijden om bij Ek’ Balam te komen maar ik heb een veel mooiere pyramide gezien dan ik bij Coba en het eerder bezochte Tulum heb gezien.

32 meter hoog stijgt hij boven de bomen uit en geeft een waanzinnig uitzicht, want, ja je mag deze nog beklimmen. De site is klein, rustig en hoewel duurder dan Coba, zeker de moeite waard. Temeer omdat er naast de ruïnes een cenote is waar je ook naar toe kunt, dus je kunt er een dagtocht van maken en dat is zeker de moeite waard.

Entree voor Ek’ Balam is 495 pesos en parkeren is gratis, entree voor Coba is 80 pesos en parkeren kost 40 pesos. In Coba heb je echt een fiets nodig om alles te zien, kosten 180 pesos per persoon voor een half park, wil je het hele park zijn er andere prijzen, die kun je vinden bij het loket van de fietsverhuur.

Dus hoewel Ek’ Balam duurder lijkt, kon je dagtocht wel eens goedkoper zijn aan het einde van de dag en je hebt in ieder geval meer en mooiere ruïnes gezien.

Nu ja, kijk zelf maar:

We kwamen langs allerlei leuke dorpen met oude kerken, gieren op de weg, een grote stier bij het tankstation die we later nog een keer tegenkwamen, en een aantal politie checkpoints waar we moesten stoppen.

De hele weg heb je allerlei gekleurde vlinders om je heen, zo prachtig, jammer dat je die niet kunt zien op de video, ook rennen er steeds leguanen en hagedissen van de weg af die daar liggen te zonnebaden. Hier en daar een havik of een arend en heel af ent oe zelfs een papegaai die de weg overvliegt. Motorrijden in dit deel van Mexico heeft zo zijn eigen schoonheid, hoewel de wegen lang en recht zijn.

Je kunt onze mooiste en leukste routes in GPX file downloaden op deze website (<< klik)

Mexico, vakantie, ruines, ek balam, Maya tempels, reisfoto's

 

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!