Vakantiegangers

Zeewier voorspellingen voor 2020 Quintana Roo

In 2019 was het zeewier probleem in de steden van de Riviera Maya gigantisch. per dag werden vele tonnen per locatie van het strand geschept om het nog een beetje toonbaar te houden. In het prachtige turquoise water dreven grote matrassen bruin groenig Sargasso wat maandenlang op de kust aanspoelde. Eigenlijk vergat je bijna ho mooi het hier is als je op het strand kwam en in de stinkende bende stond.ADVERTISEMENT

Maar als het dan weer voorbij is is het leed ook snel weer vergeten, want de stranden zijn hier prachtig en de Zee is in al haar tinten zeegroen en blauw een lust voor het oog.

Toch lijkt het nooit helemaal schoon te worden, in sommige krommingen van de baai in Playa del Carmen centrum zeg maar, blijft door de wind die uit zee komt nog dood, zwart zeewier aanspoelen, oud dus, maar nog wel lastig. Vooral voor die resorts die in zo’n kromming liggen. Maar ook hele stukken van bijvoorbeeld het strand langs Playacar.  Het kan per 10 meter enorm verschillen. Van helder tot vol oud zeewier. Je ziet de donkere plekken als je dichter bij komt, sommigen zijn heel klein, maar anderen best groot.

Seaweed in Playa del carmen 2020

En er is nog iets anders, vooral met het strand bij Playa del Carmen, je kunt er 10 keer komen en 10 keer is het anders. Zo staan de strand cottages van bijvoorbeeld Mahekal Beach Resort bijna in zee en zo ligt er weer een heel strand voor. En dat gebeurt eigenlijk over d hele strook totaal de Pier van de Cozumel Ferry aan toe.

Ik vind het bijzonder om te zien, dat sommige resorts dus de ene dag bijna geen strand hebben en de andere dag weer ruimte genoeg hebben. Dat zegt iets over de kracht van de zee en de stroming. Toch merk je van die kracht en stroming niet heel veel als je gaat zwemmen. En als het water kristalhelder is is het heerlijk om rond te dobberen in de Caraïbische zee.

Vooral als de wind draait en niet meer vanuit zee komt is her momenteel heerlijk toeven. Mijn zoon en ik wandelen eindeloze kilometers langs de stranden, onderweg even stoppen om te zwemmen en dan weer verder.

Arnan de Gans Jeanette Slagt Mexico reis

De verwachtingen van het Sargasso voor 2020

 

Lees verder op de volgende bladzijde

Pagina's: 1 2

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.