Werken & Reizen

digitale nomaden en geld verdienen

Het is een leuke levensstijl: Digitale Nomade zijn en het spreekt bij heel veel mensen tot de verbeelding dat reizen en werken. Maar wist jij dat het ook op andere manieren kan en dat je niet altijd online hoeft te werken? Dan ben je gewoon nomade, maar je reist en werkt wel.

Er zijn heel veel beroepen te bedenken waarmee je kunt werken en reizen. Het zijn beroepen die je niet vaak tegenkomt en je moet er even anders tegenaan gaan kijken, maar het kan wel. En als er iets is wat de pandemie van COVID ons geleerd heeft is dat veel meer mensen thuis kunnen werken dan ze voorheen dachten. En als je thuis kunt werken, kun je ook in een cafe om de hoek of in Maastricht als je in Groningen woont en werkt, of zelfs in Antwerpen………

Of nog verder weg!

Dat opent deuren, maar niet elke baas zal er voor open staan, je moet wel bewezen hebben dat je productief bent en betrouwbaar als je niet dagelijks of wekelijks op kantoor verschijnt. Toch is het zeker een gesprek waard. Mijn buurman in mijn tweede huis in de Filipijnen werkte als administrateur bij een octrooi bedrijf, hij had het voor elkaar dat hij dat vanuit de Filipijnen mocht doen.

digitale nomade, werken en reizen, freelance, reizen, zzp

Met welke beroepen kun je nog meer werken en reizen?

  • Verpleegkundige, je kunt voor internationale uitzendbureaus voor medisch personeel werken, er zijn landen waar ze graag een gespecialiseerde verpleegkundige in dienst nemen.
  • Fietsenmaker, geloof het of niet, maar ik kwam ooit een fietsenmaker tegen, okay, fair enough, hij had het niet breed en het was niet zijn enigste bron van inkomen maar hij verdiende bij met het repareren van fietsen. Het is sowieso niet verstandig om al je eieren in 1 mandje te doen als je gaat reizen en werken, tenzij je voor een werkgever werkt met een contract, maar daarover straks meer.
  • Onderwijzer, internationale scholen zoeken vaak tweetalige onderwijzers, maar ook voor home-schooling kun je als Nederlandse onderwijzer aan de slag, vind een Expat familie met kinderen die niet naar de lokale school kunnen in het land waar zij wonen en je kunt aan de slag. Dit geldt trouwens ook voor au-pairs en nanny’s.
  • Werken voor een internationale organisatie als Unicef of Unesco, Rode Kruis om er maar een paar te noemen, als chauffeur, ingenieur, projectmanager, arts, fondswerver. Er zijn genoeg banen te vinden op websites van internationale organisaties die ontwikkelings- of noodhulp verzorgen.
  • Medewerker klantenservice of helpdesk, veel callcentra zitten in het buitenland, bijvoorbeeld Portugal, Ierland, maar ook verder weg zoals Manilla en Cebu in de Filipijnen.
  • Offshore medewerker, ooit gedacht om eens voor een buitenlands bedrijf te gaan werken IN het buitenland? Op booreilanden kun je soms zelfs belastingvrij geld verdienen en je werkt twee weken of twee maanden op en twee weken of twee maanden af, in die maanden kun je de wereld verkennen.
  • Tekenaar of artiest, in plaats van in Nederland werken kun je ook in het buitenland werken, in sommige landen kun je zelfs als straatartiest aan de gang. En dat geldt ook voor fotografen en andere artistieke beroepen.
  • Bouwvakker, heel veel bedrijven en particuliere initiatieven die projecten doen in ontwikkelingslanden, werken met freelance bouwers, electriciens en loodgieters.

Ik kan een heel rijtje opnoemen, maar er zijn dus genoeg beroepen waarbij je ook in het buitenland kunt gaan werken. Het is een gevalletje Outside the Box denken, grensverleggend denken zeg maar.

online contacten tijdens COVID-19

Hoe vind je al die banen waarmee je kunt werken en reizen?

De bovenstaande banen vind je vooral via Google, LinkedIn en andere sociale media. Even een avondje goed zoeken en je hebt zo een hele lijst van wervings-en selectiebedrijven, banensites voor goede doelen in het buitenland en voor internationale (hulp)organisaties.

Maar als je liever niet voor een werkgever of op een tijdelijk contract werkt, en het hef tin eigen hand wilt nemen over je eigen inkomsten en dus je uurtarief koop dan mijn boek, ik zette voor jou 40 (plus 1 bonus) manieren om online geld te verdienen. En beproefd want een aantal manieren gebruik ik om te reizen en te werken.

Wat ik net al schreef, soms kun je als nomade beter niet al je geld inzetten op 1 inkomsten stroom. Ik heb er ook meerdere, en dat is een veilig gevoel. Als er dan 1 wegvalt of even wat minder loopt heb je de anderen nog.

Ik heb genoeg YouTubers zien instorten financieel gezien omdat ze al hun inkomsten uit YouTube kregen en door een wijziging in policy of algoritme opeens hun inkomsten zagen halveren of wegvallen. hetzelfde geldt voor heel veel reis-bloggers die heel kwetsbaar bleken te zijn toen er wereldwijd allerlei ingewikkelde reisbeperkingen kwamen.

reizen en werken, online geldverdienen, online inkomen, zzp, freelance,

Online Geld Verdienen doe je zo!

Kies die werkwijzen die bij jou passen of laat je inspireren tot het vinden van je eigen werkwijze en geniet van een leven van vrijheid en flexibiliteit. Als jij weet hoeveel geld je nodig hebt per maand om gelukkig van te leven of al je rekeningen van te betalen kun je je inkomsten daarop instellen.

In Nederland is veel gedoe om ” het juiste uurtarief”, wat ben je waard. Maar als jij het omdraait: Hoeveel geld heb je per dag/week/maand nodig om alles te betalen, heb je een heel andere kijk op je uurtarief. En dan kun je het invullen zoals jij wilt en met werk dat jij leuk vindt om te doen.

In mij boek 40+1 manieren om online geld te verdienen reik ik je die manieren aan, inclusief uitleg hoe je kunt starten.

Heb jij na het lezen van het boek nog praktische vragen over de levensstijl als digitale nomade, overweeg dan een 1 op 1 video gesprek met mij. Je mag alle vragen stellen die je wilt en ik ga mijn best doen ze zo goed mogelijk te beantwoorden zodat jij wellicht binnenkort je laptop kan dichtklappen en je rugtas kan inpakken en naar die eindeloos witte stranden kunt reizen van bijvoorbeeld Thailand, of naar Maastricht, want dat is natuurlijk ook een geweldige plek om te werken. of……Texel….Spanje……Argentinië?

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.