Werken & Reizen

Digitale nomaden zitten altijd op het strand

Een van de vele vooroordelen over mijn levensstijl. Ik zit altijd op het strand en voor mij gaat de zon voor niets op. Daarom werk ik gratis, dat denken heel veel mensen. Maar geloof me, niets is minder waar.

Ik heb er al best veel over geschreven, maar het blijft niet echt kleven bij de mensen, dat het leven van digitale nomade een levensstijl is en geen wondere wereld van lui zijn en geweldige dingen doen de hele dag.

Ik ken digitale nomaden die een heel succesvol YouTube Kanaal hadden waarin ze dat juist zo erg promoten dat het erg ongeloofwaardig werd, achter de schermen ploeterde zij zich een slag in de rondte, om goedkope tickets te zoeken, en huisgenoten voor hun luxe airbnb’s en om klusjes te doen via freelance websites, hij speelde de mega super succesvolle digitale nomade voor de camera op YouTube, bewerend dat hun leven zo succesvol was dat ze geen advertenties nodig hadden in hun videos en geen betaalde promotie hoefden te doen. Ze reisden langs al die cliché nomad hotspots in groepen en leken te leven als goden.

Helaas voor hen hield dat blijkbaar geen stand, het laatste nieuws is dat het kanaal verdwenen is, en ze bij haar ouders in de kelder wonen, beiden weer een baan hebben bij een bedrijf en dagelijks forenzen naar hun werk. De wereld die ze ooit zo verafschuwden en waar ze weigerden deel van uit te maken is nu weer hun vaste basis.

En dat is maar 1 voorbeeld, zo zijn er meer.

fantasiewereld

De grootste schreeuwers lijken allemaal verzopen in hun nep leven en verdwenen

Zogenaamd succesvol zijne n anderen meesleuren in die wereld is gevaarlijk. En voor jou als beginnende digitale nomade, of dromer over dat leven is het echt heel gevaarlijk. Tenslotte wil je niet eindigen in een vreemd land, zonder genoeg geld voor je volgende vliegticket, bedelend op straat met een bordje: help me thuis te komen…….Ik zag ze in Kuala Lumpur bij de fleet. Sommigen knoopten nog armbandjes om te verkopen, maar we waren allemaal op de loop voor immigratie omdat hun visum verlopen was en ze hadden geen geld. Raar hoor, als je aangeklampt wordt door een ‘collega’ nomade die zijn leven zo slecht voorbereid had.
Ongemakkelijk ook. Om in een ontwikkelingsland, “rijke” blanken te zien bedelen en schooien om rond te komen.

O ja, en met een laptop een jaartje backpacken maakt je ook geen digitale nomade, hoeveel foto’s je ook post op Instagram, dat telt niet.

van tala veranderen op je blog, engels, nederlands, taalkeuze

Het leven van een digitale nomade is in de basis een heel gewoon leven

Okay, true, we werken vanaf de mooiste plekjes in de wereld, en we hebben de vrijheid om te gaan en staan waar we willen, zo lijkt het, maar ook wij nomaden hebben rekeningen te betalen, ons aan wetten en regels te houden en moeten sparen voor dagen dat het geld niet zo makkelijk binnenkomt.

Ons leven vereist naast creativiteit en werk ethiek ook doorzettingsvermogen en organisatietalent, kennis van het land waar je naar toe gaat, als is het maar vanwege de wetten en regels.

En ja, dan werken we wellicht altijd in de zon, of bijna altijd, en hebben we het strand op loopafstand of direct aan onze voeten, maar we moeten wel dagelijks werken om dat te betalen en we hebben dus net als jij ene gewoon leven…….alleen een beetje anders, bij keuze.

ask a question about living abroad, countries, life changes

Ik heb een week uit mijn leven samengesteld, 17 minuten digitale nomade leven

Dingen van alledag, leuke dingen, bijzondere dingen, werk, alles komt voorbij. Korte videoclips die ik nooit eerder op YouTube heb gezet, die jou een indruk geven van mijn leven. Beetje ingeperkt door Covid, maar nog steeds een droom leven, en er zit zelfs strand in!

https://youtu.be/_SlWo6IfhWQ

Heb jij behoefte aan een gesprek over deze bijzondere levensstijl?

Of zoek je naar manieren om online geld te verdienen?

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.