Werken & Reizen

Een handleiding naar een leven vol vrijheid

73 Hotelkamers, 13 Airbnb, 11 huizen kon ik mijn ’thuis’ noemen sinds ik Nederland in 2015 verliet. En ik bleef nooit ergens langer dan 2 jaar, en dat was noodgedwongen door de maatregelen rondom de pandemie in Mexico in 2020. Normaal gesproken ben ik nooit ergens langer dan een maand of 6 en soms ben ik ergens maar 1 nacht.

Een nomadisch leven. Volledige vrijheid, werken vanaf de mooiste plekken op aarde en alleen als ik zin heb. Duur? Nee hoor, ik kan rondkomen van 700 – 1000 euro per maand afhankelijk van mijn reisgedrag. (lees ook: Leven van een jaarinkomen van 9.500 euro)
O ja, en ook een leuk detail: alles wat ik bezit past achterop mijn motor, een BMW G310GS waarmee ik heel Mexico doorkruis en hopelijk straks verder, want ik wil alle Nationale parken in de USA bekijken en ik wil een rondje Zuid Amerika doen.

Veel mensen begrijpen mijn levensstijl niet en kunnen niet geloven dat ik me gelukkig voel met zo weinig bezittingen. Ik bezit geen bergen spullen zoals zoveel vrouwen of inwoners van Nederland. Ik heb geen eigen bed, geen vaste vriendengroep, geen familiefeestjes, geen baan van 9-5 en dus ook geen financiële zekerheid wat een vast arbeidscontract met zich meebrengt.

Ik besef wel dat een nomadisch leven niet voor iedereen is, maar er zijn steeds meer mensen die het groeiend verlangen hebben om los te breken uit de gemaksmaatschappij en de daarbij horende stijgende maandlasten.

road safety, personal safety, riding a motorcycle in the philippines

Nomadisch leven is een vrij leven

Nomadisch leven heeft veel voordelen, de meest voor de hand liggende is wel de vrijheid die het biedt. Je kunt gaan en staan waar je wilt, met wie je dat wilt en hoe lang je dat wilt. Ik reed voordat ik in Mexico belande in de Filipijnen rond, tot ik het daar wel gezien had. En als je het slim aanpakt qua inkomen hoef je nauwelijks te werken en biedt deze levensstijl ook financiële vrijheid.

Weten dat je niet gevangen zit in een hypotheek, afbetalingen, een baan en sociale verplichtingen geeft een unieke ervaring van meer puur in het leven staan, dichter bij jezelf en daardoor authentieker.

ask a question about living abroad, countries, life changes

Zoals ik al schreef: het is geen dure levensstijl

Het zal je misschien verbazen dat deze levensstijl veel goedkoper is dan een gewoon leven op één plek. Ik geef sinds 2015 per maand de helft minder uit aan maandlasten. In Nederland had ik een hyptheek, mijn vaste lasten, mijn zorgpremie en andere verzekeringen, en ik hield heel weinig geld over om van te leven. Nu betaal ik per maand veel minder aan woonlasten omdat ik altijd een huurprijs heb inclusief gas,water en electra. En die huurprijs is een fractie van wat je in Nederland zou betalen.

En hoewel ik geen uitgaanstype ben, eet ik wel elke dag buiten de deur en leef ik absoluut geen super sober leven. Het is gewoon een heel ander leven end us ook een ander uitgavenpatroon en inkomstenpatroon.

Daarbij, als je een nomadisch leven leidt heb je niet veel spullen nodig, je kunt het toch niet allemaal meeslepen. En je hebt ook niet veel spullen nodig om gelukkig te zijn en dus kun je ook om die reden minder werken. Je geluksgevoel haal je uit de reismomenten, de natuur, de cultuur van je nieuwe land of het plannen maken om opnieuw je horizon te verleggen.

van tala veranderen op je blog, engels, nederlands, taalkeuze

Zoek jij ook die vrijheid? En dat geluksgevoel van een puur leven waarin je zelf bepaald waar je werkt en hoeveel uren?

Dan is het handboek: “Nomadisch leven, zo doe je dat” echt iets voor jou! In dit boek wordt het nomadisch leven uitgelegd.

In het boek worden

  • drie types nomaden besproken
  • passief of actief inkomen uitgelegd
  • baan ideeën aangereikt
  • wetten en regels rondom nomadisch leven behandeld
  • bankzaken en belastingzaken besproken
  • de kosten van deze vrije levensstijl uitgelegd
  • en alle praktische zaken behandeld

Wil jij geld voor jou laten werken, in plaats van dat jij werkt om elke maand rond te komen? Ben je de hoge maandlasten in Nederland meer dan zat?

Kies dan voor een nomadisch leven.

  • Geen eindeloze hoge maandlasten meer
  • Weg uit de gemaksmaatschappij
  • Zelf bepalen waar je woont en werkt

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!