bankrekening in Mexico
Wonen in Mexico

Een bank rekening openen in Mexico als je een Resident Permit hebt

Met Nederlandse banken die zomaar aankondigen dat ze je rekening gaan sluiten is het voor Nederlanders die naar het buitenland (lees: buiten Europa) verhuizen nog belangrijker geworden een buitenlandse rekening te openen.

Maar soms ben je met handen gebonden en kun je op basis van bijvoorbeeld je visum geen rekening openen. Ik herinner me nog dat ik in de Filipijnen een rekening wilde openen op een toeristen visum en dat dit alleen kon bij BDO, toen ik de rekening kwam opheffen bij vertrek hoorde ik dat het helemaal niet meer toegestaan is om zonder Retirement Visum een rekening te hebben in de Filipijnen. Dit om te illustreren hoe regels kunnen veranderen.

In Mexico leek het mogelijk om een bankrekening te openen. Dus ik ben op pad gegaan.

Redenen voor mij om een bankrekening in Mexico te openen:

  • Minder opname kosten, naast de kosten die mijn Nederlandse bank berekend voor Geldautomaat transacties in het buitenland, rekent ook de Mexicaanse bank gemiddeld 30 pesos per transactie. En geld opnemen met je creditcard is waanzinnig duur.
  • Veiligheid, een bankpas vervangen in Mexico is makkelijker dan mijn Nederlandse pas en Creditcard vervangen.
  • Hogere bestedingslimieten, de opname voor buitenlandse passen in Mexico is gelimiteerd tot 6,000 pesos per dag. Met een lokale pas kan ik veel meer geld opnemen.
  • Makkelijker betalen in Mexico, naast het feit dat ik een in Mexico alom geaccepteerde pas heb, kan ik ook gebruik maken van het in Mexico nog razend populaire betaling via overschrijving. Veel grotere bedragen worden hier via bankoverschrijving voldaan.
  • Ik kan geld van Nederland overboeken naar Mexico, ik hoef geen gebruik meer te maken van Geld-transfer-diensten en persoonlijk grote bedragen geld ophalen bij een loket, ik schrijf gewoon het maximum toegestane bedrag over, de kosten hiervoor bedragen 15 euro per keer, aan de Nederlandse kant.
  • Back-up rekening, mijn Mexicaanse rekening is mijn back-up rekening, besluit de Nederlandse bank mijn rekening op te heffen, dan heb ik in ieder geval een plek waar ik mijn geld kan ontvangen.

Voor je in Mexico naar een bank gaat moet je goed weten waar je de rekening voor gaat gebruiken, zodat er geen rekening voor je geopend wordt die niet aan je wensen voldoet.

bankrekening openen in Mexico

In de handleiding “Wonen in Mexico, zo doe je dat” leg ik alles uit over het openen van een bankrekening in Mexico

In het boek vind je alle informatie over welke papieren je meeneemt, waar je aan moet denken en op moet letten en wat de regels zijn voor een Nederlander in mexico en een Mexicaanse bankrekening.

Maar ook alle ins en outs over het dagelijks leven in Mexico, van een huis zoeken en vinden tot gezondheidszorg, je rechten en plichten en veiligheid, verkeer, scholen, alles wordt er behandelt voor een makkelijke integratie na je emigratie.

In het infoblad over “Geldzaken” leg ik uit waarom je kunt verwachten dat de Nederlandse bank je bankrekening gaat sluiten als je naar Mexico verhuisd en hoe je dat kunt proberen te voorkomen en oplossen als je afhankelijk bent van een bankrekening in Nederland voor je inkomen.

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!