emigreren zonder geld
Emigreren,  Vluchten voor Schulden

Emigreren zonder geld

Het is denk ik wel het punt waar ik met mijn emigratie advies het meest tegenaan loop: mensen die zonder geld willen emigreren of met een heel klein budget.ADVERTISEMENT

Ze hopen, omdat het leven in Nederland ernstig tegenzit of mislukt is elders, vanaf de kale grond een nieuw bestaan op te bouwen.
Hun dromen beperken zich dan tot Europa omdat je als Nederlander binnen Europa overal mag vestigen en werken. Mits je je aan de plaatselijke regels houdt voor wat betreft inschrijven, verzekeren en belastingen.

En dat klink natuurlijk ook geweldig, gewoon de deur achter je dichttrekken en met saldo 0 en je bankpas op pad. Alleen is het realistisch?

Diep in je hart weet je vaak zelf het antwoord al, anders zoek je niet naar artikelen die je op weg helpen en die je uitleggen hoe het moet. Maar hoeveel geld heb je dan nodig? Wat is het absolute minimum?

Wat is het minimaal bedrag wat je nodig hebt om te emigreren?

Een beetje afhankelijk van waar je wilt gaan wonen zou ik zeggen, minstens 1,000 euro, Cash, in je zak en alle onkosten van reis en visum al betaald.
Maar het is nog beter om met een meervoud van dat bedrag te starten.

Want als die maand om is? Wat dan? Heb je al een baan?

Als je het veilig wilt doen en relaxt dan is een bedrag van rond de 10k toch wel een must.

Je moet namelijk eten, de reis betalen, de huur van je slaapplek, en dat is wel het minste aan kosten.

Hoe ga je om met tegenslag?

Stel je hebt 1000 euro en gaat emigreren, hoe ga je om met tegenslag? Stel je wordt ziek? Of je geld wordt gestolen, of je bankpas blokkeert? Veel mensen die aan emigreren denken, denken alleen aan de romantische kant van het plaatje. Lekker overnieuw beginnen en dan wel succesvol zijn. Lekker relaxt leven, halve dagen op het strand en geen stress meer.

Maar ook in het buitenland moeten je rekeningen betaald worden. En het minimumloon is in andere Europese landen vaak lager dan in Nederland. Dus je maakt langere dagen en meer uren in de week om die rekeningen te betalen. Zelfs als je minimalistisch gaat leven. En tegenslag die je in Nederland hebt gehad kun je ook in het buitenland ervaren. Je idee voor een bedrijf kan mislukken en misschien vind je wel geen werk.

market, local, cancun, mexico, downtown, discover, explore

Dus alleen rijken kunnen emigreren?

Nee, dat is niet waar. Toen ik besloot te emigreren had ik ook geen geld. Wat ik probeer te zeggen in dit artikel is dat je je goed moet voorbereiden en niet alleen moet dromen over de romantische kant van het verhaal. Je moet realistisch zijn.

In mijn boekje: Emigreren, hoe kies je een goed thuisland, leg ik uit hoe je een emigratieprofiel maakt, zodat je weet wie jij bent, waar je voor staat en wat je meeneemt naar het buitenland, aan kennis en geld.
Als je weet wie je bent, wat je bezit, waar je naar toe werkt en wat je wensen zijn voor je nieuwe leven, heb je een grotere kans van slagen in het buitenland.

Wist jij dat de veel mensen die emigreerden nog voor het 2de jaar alweer naar Nederland terugkeren?

San Juan, Maite Siquijor sunset

Sparen voor je vertrek

In het boekje “Sparen voor je emigratie” geef ik handige tips om te kunnen sparen voor je emigratie budget, ook als je nu elke maand precies uitkomt en geen cent overhoudt.

Het leert je op creative wijze naar je inkomsten en uitgaven te kijken en die momenten te vinden waarop je kunt bezuinigen en besparen. En dat samen met het opruimen van je leven in Nederland kan een heerlijk zakcentje opleveren.

Toen ik na al mijn voorbereidingen Nederland verliet had ik naast mijn vliegticket voor de Filipijnen nonstop met KLM ook nog een buffer van bijna 25.000 euro gespaard, gewoon door slim om te gaan met mijn geld en mijn leven in Nederland al aan te passen. Dat heb ik in 1 jaar tijd bereikt.

De manier waarop ik dat bereikt heb, heb ik op een rijtje gezet en al die tips en trucjes heb ik in een boekje verzameld, om jou op weg te helpen naar je droom.

In het boekje vind je ook een hoofdstuk: Emigreren met schulden. En ik leg uit wat de mogelijkheden zijn.

Ben jij op zoek naar die gouden tip over verdwijnen voor je schulden?

In “Verdwijnen en Opnieuw Beginnen” leg ik in het kort uit hoe je je verleden kunt wissen en een nieuwe toekomst kunt starten

En in dit boek vertel ik jou mijn persoonlijke verhaal, hoe ik vluchtte voor mijn schulden, verdween van het internet, een nieuwe identiteit aannam en hoe het uiteindelijk goed kwam zodat ik nu schuldenvrij leef. 

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.