emigreren zonder geld
Emigreren,  Verdwijnen

Emigreren zonder geld

Het is denk ik wel het punt waar ik met mijn emigratie advies het meest tegenaan loop: mensen die zonder geld willen emigreren of met een heel klein budget.

Ze hopen, omdat het leven in Nederland ernstig tegenzit of mislukt, vanaf de kale grond een nieuw bestaan op te bouwen.
Hun dromen beperken zich dan tot Europa omdat je als Nederlander binnen Europa overal mag vestigen en werken. Mits je je aan de plaatselijke regels houdt voor wat betreft inschrijven, verzekeren en belastingen.

En dat klink natuurlijk ook geweldig, gewoon de deur achter je dichttrekken en met saldo 0 en je bankpas op pad. Alleen is het realistisch?

Diep in je hart weet je vaak zelf het antwoord al, anders zoek je niet naar artikelen die je op weg helpen en die je uitleggen hoe het moet. Maar hoeveel geld heb je dan nodig? Wat is het absolute minimum?

Toen ik droomde van ontsnappen uit Nederland vanwege het stijgende geldgebrek had ik geen geld om rond te komen, laat staan om te sparen. Uiteindelijk trok ik, na twee jaar voorbereiden, met met bijna 25.000 Euro op zak de deur achter me dicht. En dat was nadat ik alles had betaald wat bij een vertrek uit Nederland komt kijken. Zoals de eindafrekeningen enzo.


 

Wat is het minimaal bedrag wat je nodig hebt om te emigreren?

Een beetje afhankelijk van waar je wilt gaan wonen zou ik zeggen, minstens 1,000 euro, Cash, in je zak en alle onkosten van reis en een eventueel visum al betaald.
Maar het is nog beter om met een meervoud van dat bedrag te starten.
Want als die maand om is? Wat dan? Heb je al een baan?
Als je het veilig wilt doen en relaxt heb je wel een startkapitaaltje nodig, niet veel, maar wel iets. en een plan! Dat ook.

Als je breder durft te denken dan Europa zijn er geneog goedkopere landen waar je ook eenvoudig kunt vestigen en veel minder maandgeld nodig hebt. (lees ook: Wat is een goedkoop land om te wonen?)

Hoe ga je om met tegenslag?

Stel je hebt 1000 euro en gaat emigreren, hoe ga je om met tegenslag? Stel je wordt ziek? Of je geld wordt gestolen, of je bankpas blokkeert? Veel mensen die aan emigreren denken, denken alleen aan de romantische kant van het plaatje. Lekker overnieuw beginnen en dan wel succesvol zijn. Lekker relaxt leven, halve dagen op het strand en geen stress meer.

Maar ook in het buitenland moeten je rekeningen betaald worden. En het minimumloon is in andere Europese landen vaak lager dan in Nederland. Dus je maakt langere dagen en meer uren in de week om die rekeningen te betalen. Zelfs als je minimalistisch gaat leven. En tegenslag die je in Nederland hebt gehad kun je ook in het buitenland ervaren. Je idee voor een bedrijf kan mislukken en misschien vind je wel geen werk.

market, local, cancun, mexico, downtown, discover, explore

Dus alleen rijken kunnen emigreren?

Nee, dat is niet waar. Toen ik besloot te emigreren had ik ook geen geld. Wat ik probeer te zeggen in dit artikel is dat je je goed moet voorbereiden en niet alleen moet dromen over de romantische kant van het verhaal. Je moet realistisch zijn.

In mijn boek Emigreren zonder Geld, zo doe je dat leg ik uit hoe je een emigratieprofiel maakt, zodat je weet wie jij bent, waar je voor staat en wat je meeneemt naar het buitenland, aan kennis en geld.

Als je weet wie je bent, wat je bezit, waar je naar toe werkt en wat je wensen zijn voor je nieuwe leven, heb je een grotere kans van slagen in het buitenland.

Wist jij dat de veel mensen die emigreerden nog voor het 2de jaar alweer naar Nederland terugkeren? En dat de meesten terugkeren vanwege geldkwesties of heimwee?

San Juan, Maite Siquijor sunset

Sparen voor je vertrek

In het bovengenoemde boek geef ik ook handige tips om te kunnen sparen voor je emigratie budget, ook als je nu elke maand precies uitkomt en geen cent overhoudt.

Het leert je op creative wijze naar je inkomsten en uitgaven te kijken en die momenten te vinden waarop je kunt bezuinigen en besparen. En dat samen met het opruimen van je leven in Nederland kan een heerlijk zakcentje opleveren.

Toen ik na al mijn voorbereidingen Nederland verliet had ik naast mijn vliegticket voor de Filipijnen nonstop met KLM ook nog een buffer van bijna 25.000 euro gespaard, gewoon door slim om te gaan met mijn geld en mijn leven in Nederland al aan te passen. Dat heb ik in 1 jaar tijd bereikt.

De manier waarop ik dat bereikt heb, heb ik op een rijtje gezet en al die tips en trucjes heb ik in een boekje verzameld, om jou op weg te helpen naar je droom.

Koop nu het boek Emigreren zonder Geld en ontdek jouw mogelijkheden, want iedereen kan emigreren!

Ook interessant als je zonder geld wilt emigreren zijn de volgende e-boeken

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!